Strona główna › Działy › Babski kącik › Co na odchudzanie – diety, tabletki, siłownie
ja koncze okolo 18 wiec jestem w domu przed 19, cos sie wymysli 🙂 a sile mam bo na razie pracuje na part-time 😉
ja slyszalam ze od tutejszych tabletek antykoncepcyjnych (microgynon bodajze) sie bardzo tyje…
Ja ogolenie nie przytylam (no moze 1kg…)…
ale na silownie sie zapisze niedlugo, a czemu w sumie nie 🙂
Witam zapalencow fitnesu ponownie:)
Niech no opisze po krotce jak Virgin Active, ten przy Kirkstall wyglada aby wyjasnic zaklopotanym bo widze, ze temat sie rozwija.
Niniejszym i mianowicie posiadaja tamze po krotce:
– basen o stalej glebokosci 1,5 m – o ile mnie Alzheimer nie myli co do glebokosci,
– sauna sucha,
– sauna parowa,
– sunarium – temeratura i wilgotnosc pomiedzy sauna sucha i parowa,
– jacuzzi
– biezni do biegania – naliczylem 39
– rowerkow stacjonarnych ok 20
– maszyny wibracyjne – ponoc super wynalazek ostatnich lat
Oprocz tego mnostwo innych sprzetow w ilosciach zazwyczaj dwucyfrowych. No moze z wyjatkiem duzych tych przyrzadow "dla pakerow".
ok silownia fajna sprawa…tylko kiedy znalesc na to czas?? jak ja np pracuje od7.30 rano a w domu jestem o 17.30!! auta ni emam wiec zanim dojade do centrum to tez troche zejdzie..a poza tym zmeczenie po pracy:/ jak wy to robicie ze macie sile zeby po pracy jeszcze na silke isc??
truskawa zalamac Cie?
to moj plan dnia:
wstaje o 6:30, zeby zdazyc do pracy na 9
koncze o 4:30, jestem w domu przed 5 i do 12 w nocy (bo tak chodze spac) mam czas na 1 godzina nauki z dziekiem, konieczny obiad, bo inaczej mi marudza, co drugi dzien pranie, prasowanie, sprzatanie, zakupy ~ full servisssssssss
ale na silke, solarium trzeba miec czas!!!! no ale juz czasu na nic innego nie mam 😥
a dla wiadomosci Virgin jest czynne do 12 w nocy 😉
wystarczy chciec 😀
wystarczy chciec – ja chce ale cos zebrac sie nie moge 😀
ja slyszalam ze od tutejszych tabletek antykoncepcyjnych (microgynon bodajze) sie bardzo tyje…
Ja ogolenie nie przytylam (no moze 1kg…)…
ale na silownie sie zapisze niedlugo, a czemu w sumie nie 🙂
Microgynon to nie tutejsze tabletki. W Polsce też są dostępne. Ja po nich schudłam parę lat temu 10 kg. A potem się okazało, że to jedne z najbardziej szkodliwych pigułek, wiec odstawiłam 😉 Tutaj ciągle są organizowane triale medyczne dla osób, które biorą Microgynon. Podobno były zejścia śmiertelne po nim 🙄
I też przytyłam w UK. Mocno 😥 Spróbuję coś z tym zrobić…
Jeszcze znajduje swoj rozmiar na wieszaku wTesco ,jeszcze nie panikuje.
Niemniej krzesla w kinie zrobily sie podejrzanie ciasne,musze w nie usiasc na wpych.Hmm no jakos tak.Ale zastanowilo mnie ostatnio w samolocie ,ze pasy bezpieczenstwa cos ostatnio jakby krotsze sie zrobily…no jeszcze nie kupuje 2biletow dla siebie ale,kurcze kto wie?
Zaczal sie Wielki Post to moze i ja zaczne sie umartwiac?
Niby to tylko kwestia decyzji…i niedojadania…
A wogole to niesprawiedliwe zeby wegetarianie tyli..no przeciez tak zdrowo sie odzywiam… 😛
Chcecie schudnac?
Dieta wojenna;-)
miesiecznie 7kg mniej
a tak powaznie:
do normalnych zajec wlaczyc picie duzych ilosci chlodnej wody.
Otoz na podgrzanie jednego litra wody o jeden stopien Wasz
organizm zuzyje tyle energii co na zrobienie 25 pompek
czyli jak wypijecie litr dziennie o temperaturze 26stopni to
podgrzeje sie ona o 10 stopni czyli jakby zrobic 250 pompek….
Ja schudlam 😆
rozwiazanie jest proste-unikaj gotowego jedzenia bogatego w tluszcze i naszpikowane cukrami zlozonymi.Jedzenie przetworzone pelne jest zbednych weglowodanow (owszem sa niezbedne ale nie w takiej ilosci…!),
Trudno się nie zgodzić, racja, racja 🙂 Ja odkąd odstawiłam ziemniaki, makaron, chleb i zaczęłam się interesować tym co jem, czyli mniej czystej żywej chemii 😉 zauważam znaczącą poprawę 🙂
Polecam – dużo warzyw i owoców, ćwiczenia, białe mięso i ryż 🙂
Pozdrawiam
oczywiscie ryz brazowy albo paraboidalny i nieoczyszczony???
Ludzie,jak by tak łatwo można było schudnąć,,,to wszystkie fabryki tabletek odchudzajacych i tym podobnych by splajtowały.Ja mam manie odchudzania i powiem szczerze ze forsy na to nie szczedze.
Ale nie powiem ile wydalam i nic.Boje sie ,ze jestem uzalezniona od tabletek odchudzajacych i zle skoncze jak tak dalej pojdzie.
Bralam juz Meridie i nic,jadlam nadal.Bralam tabletki jakies z chin i powiem ze schudlam dosc duzo bo nie chce ci sie jesc,ale tez schudlam bo mialam przeprowadzke i wiele stresow,ale znow przytylam.Bo mam spokojne zycie:-)Ale tabletki te juz nie dzialalja jak na poczatku.
Obecnie biore PROZAK.Wiem…to na depresje,ale czytalam ze hamuje apetyt.Ale ja nadal żrem:-(
Kupiłam sobie nawet ORBITREKA ale stoi i jakos mi sie kurzy.
Wiecie ja to chyba potrzebuje bodzca.Poszlabym na silke bo mam bardzo duzo wolnego czasu,ale tu gdzie mieszkam,kolo Kosciola NIE MA NIC CIEKAWEGO.Hm jest na Chapel Allerton…ale samej mi sie nei chce.Moze jest jakas dziewczyna mieszkajaca kolo Szpitala Chapel Allerton i mozemy sie razem zgrac na jakies bieganie po parku,czy silke.Ja z chcecia bym sie na jakies tance zapisala czy Pilates…Co kolwiek.Pomozcie sie zmobilizowac.Ja jestem osoba ktora potrafi dazyc do celu..ale potrzebuje motywacjii…..
Pozdrawiam.
Zapraszam wobec tego Dance Aerobic w Scotthall Leisure Centre – czwartek 7-8, ja niestety nie w kazdy czwartek sie zjawiam, ale to tylko i wylacznie dlatego,ze kopa mi brak i ruszyc sie nie chce 😉
Dodatkowo polecam Aquaaerobic – wtorek 7-8
Zapraszam wobec tego Dance Aerobic w Scotthall Leisure Centre – czwartek 7-8, ja niestety nie w kazdy czwartek sie zjawiam, ale to tylko i wylacznie dlatego,ze kopa mi brak i ruszyc sie nie chce 😉
Dodatkowo polecam Aquaaerobic – wtorek 7-8
Dziekuje skorzystam.Ale czy to jest tam gdzie basen na Scothallu?
Dzieki za odpowiedz.
to samo centrum sportowe – zajecia w sali gimn. na pietrze 🙂
Ludzie,jak by tak łatwo można było schudnąć,,,to wszystkie fabryki tabletek odchudzajacych i tym podobnych by splajtowały.Ja mam manie odchudzania i powiem szczerze ze forsy na to nie szczedze.
Ale nie powiem ile wydalam i nic.Boje sie ,ze jestem uzalezniona od tabletek odchudzajacych i zle skoncze jak tak dalej pojdzie.
Bralam juz Meridie i nic,jadlam nadal.Bralam tabletki jakies z chin i powiem ze schudlam dosc duzo bo nie chce ci sie jesc,ale tez schudlam bo mialam przeprowadzke i wiele stresow,ale znow przytylam.Bo mam spokojne zycie:-)Ale tabletki te juz nie dzialalja jak na poczatku.
Obecnie biore PROZAK.Wiem…to na depresje,ale czytalam ze hamuje apetyt.Ale ja nadal żrem:-(
Kupiłam sobie nawet ORBITREKA ale stoi i jakos mi sie kurzy.
Wiecie ja to chyba potrzebuje bodzca.Poszlabym na silke bo mam bardzo duzo wolnego czasu,ale tu gdzie mieszkam,kolo Kosciola NIE MA NIC CIEKAWEGO.Hm jest na Chapel Allerton…ale samej mi sie nei chce.Moze jest jakas dziewczyna mieszkajaca kolo Szpitala Chapel Allerton i mozemy sie razem zgrac na jakies bieganie po parku,czy silke.Ja z chcecia bym sie na jakies tance zapisala czy Pilates…Co kolwiek.Pomozcie sie zmobilizowac.Ja jestem osoba ktora potrafi dazyc do celu..ale potrzebuje motywacjii…..
Pozdrawiam.
Mysle, ze przyczyny stanu rzeczy nalezy przede wszystkim szukac z zakamarkach psychiki.Co powduje, ze jesz wiecej nz powinnas?Nie probuje absolutnie tutaj nikogo terapeutyzowac, ale podobnie jak anoreksja tak i kompulsywne jedzenie a w efekcie kompulsywne odchudzanie ma podstawy psychiczne.Mysle, ze powinnas o tym z kims porozmawiac, jesli czujesz ze wyczerpalas NORMALNE metody zrzucenia wagi i.e poprzez cwiczenia i redukcje kalorii. Tabletki jak wiadomo nie sa rozwiazanie, nei wiem czy zdajesz sobei sprawe ale mozesz nawet w ten sposob doprowadzic do zapasci lub zawalu serca 9sic!). Podejrzewam,ze jesli obsesyjnei probujesz zrzuci "wage" to tak na prawde konsekwencje sa dla ciebie niewazne dopoki, doputy osiagasz rezultaty. Skoro jednak, jak piszesz, mimo drastycznych metod, nie udalo ci sie pozbyc nadwagii, to moze nadszedl czas na zmiereznie sie z przyczyna a nie tylko skutkiem!
Aby schudnac, trzeba byc przede wszystkim konsekwentnym i wytrwalym oraz trzymac sie tak zwanego zdrowego rozsadku. trzeba pamietac, ze nadmierne kilogramy nei pojawiaja sie znienacka.Pracuje sie na to miesiacami jesli nei latami, totez aby je zredukowac trzeba dac sobie conajmneij tyle samo czasu jesli nie wiecej.Metody typu quick fix sa neistety tylko dorazne i nie przynosza rozwiazania dlugofalowego, zwlaszcza jesli twoja codzinna dieta oparta jest na metodzie "karania"swojego ciala (czyli znaczacej redukcji przyjmowanych kalorii) po to tylko, by stosunkowo szybko odnalezc komfort w nadmiernym spozyciu (zazwyczaj czegokolwiek). Jezeli uwazasz, ze cierpisz na spora nadwage lub jestes otyla, skontaktuj sie z lekarzem, ktory skieruje cie do dietetyka. Regularne spotkania z dietetykiem i specjalnie ulozony dla ciebie plan na pewno pomoga zbudowac w sobie samodyscypline.musisz pamietac, ze zarowno nadwaga jak i kompulsywne odchudzanie (o tle nerwicowym), prowadzi niechybnie do:cukrzycy, wysokiego cisnienia, ciaglej fatygi, rozregulowania acji serca, nieregularnego wyprozniania , ktore to w konsekwencji moze prowadzic do hemoroidow raka jelita/okreznicy etc.Warto sie zatem zastanowic. Pzdr