Forum Replies Created

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
  • in reply to: Eliminacje MS w Manchesterze #104936
    Zaba1946
    Członek

Jasne, ze chce 😀 Nawin.

in reply to: Wybory parlamentarne w Polsce #78523
    Zaba1946
    Członek

[quote:fb4d92b5a2]
    Mieszkając np. w Leeds właściwy obwód głosowania znajduje się w Londynie czyli potrzeba posiadania zaświadczenia odpada :)[/quote]

Jesli jestes tu zameldowany. Ale jesli jestes zameldowany w Polsce, to tam znajduje sie Twoj obwod.

in reply to: Wybory parlamentarne w Polsce #78509
    Zaba1946
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    jackyl wrote:

moze dlatego ze tu nie ma czegos takiego jak miejsce zameldowania.. 🙂

Chodzilo mi ogolnie o jakies dokumenty wiec sie tak nie wymadrzaj. W Polsce jak glosujesz poza obwodem, do ktorego nalezysz poprzez adres zamieszkania musisz posiadac odpowiednie zaswiadczenie i to wlasnie mialem na mysli.

in reply to: Wybory parlamentarne w Polsce #78350
    Zaba1946
    Członek

Dzwonilem do konsulatu w Londynie. Niestety na te chwile nie maja zadnej informacji od PKW. Prosili, zeby sledzic informacje w polskiej prasie i na stronie konsulatu. Jesli beda jakies decyzje to wszystko ma tam zostac podane. Aha. Do glosowania wystarczy dowod tozsamosci, nie trzeba miec zadnych innych papierow typu jakies poswiadczenia z miejsca zameldowania. Przynajmniej tak mnie poinformowano.

in reply to: Mieszkanie w akademiku #49681
    Zaba1946
    Członek

Co do akademików to na pewno można znaleźć miejsca w Mary Morris (http://www.marymorris.com). Pokoje jednoosobowe ze zlewem, łazienki na korytarzach, na każdym piętrze duża dobrze wyposażona kuchnia. Mieszkałem tam w zeszłe wakacje i nie było źle. Teraz na początek też się tam wbijam. Aby wynająć tu pokój musisz wypełnić aplikację (jest dostępna na stronie) a także dostarczyć jakiś dokument potwierdzający status studenta (np. Euro<26 Student). Co do spraw finansowych to trzeba z góry zapłacić za miesiąc (ok. 260 funtów, ale jeśli w trakcie pobytu znajdziesz coś tańszego a powiesz im, ze np wracasz do kraju to powinni Ci zwrócić resztę, przynajmniej tak zrobili z kumplem w zeszłym roku). Należy też wpłacić kaucję w wysokości 50 funtów, która jest później zwracana.
    O innych akademikach nie mam pojęcia ale na pewno takie są.

in reply to: HOME OFFICE #49169
    Zaba1946
    Członek

Ja taką sytuację miałem w zeszłym roku. Pojechałem bez ważnego paszportu (myślałem, że jeszcze przez rok jest ważny ) 😳 i ze starym dowodem. Z pracą nie powinno być większego problemu. Gorzej z zalożeniem konta. Chyba że masz nowy dowód to nie powinieneś mieć żadnych problemów.

in reply to: HALO -jastrzębie? #49011
    Zaba1946
    Członek

A jest ktos z Jastrzębia kto na GKS śmiga regularnie jak jest w Polsce??

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)