Strona główna Działy Hobby Spacerem po Yorkshire

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Esie
    Participant

Cześć

Założyłam sobie ostatnio hobbystycznie bloga o ciekawych miejscach na spacery/wypady jednodniowe w Yorkshire.

Blog nazywa się "Spacerem po Yorkshire" i ma swoją stronę na Facebooku.

Pierwszy wpis jest o posiadłości Lotherton Hall niedaleko Leeds. Gdyby ktoś miał ochotę zerknąć to zapraszam.

Chętnie poznam też osoby o podobnych zainteresowaniach, które lubią wyszukiwać nowe, przyjemne dla oka miejsca do odwiedzenia i chcą podzielić się z innymi relacjami, zdjęciami lub po prostu wrażeniami 🙂

Dziękuję i pozdrawiam!

sonnero
    Participant

Dużo zależy od tego co się lubi.
    Ja w ciągu 13 lat już trochę schodziłem i zjeździłem Yorkshire. Jednym z moich ulubionych miejsc jest Harrogate.

Esie
    Participant

Hej sonnero

Dzięki za odpowiedź.

Ja w Harrogate byłam tylko raz, spontanicznie, przeszliśmy się po centrum, była ładna pogoda to ze znajomymi zrobiliśmy sobie mini piknik na jakimś trawniku w centrum. Żeby nie było – nie my jedyni, dużo osób wypoczywało sobie po prostu na trawie. Prawdę mówiąc niewiele wtedy zobaczyliśmy, więc pewnie przymierzę się do jakiegoś wypadu ponownie.

Może podpowiesz mi gdzie warto się udać będąc na miejscu? Co Twoim zdaniem zasługuje na uwagę?

Dzięki i pozdrawiam!

Esie
    Participant

Cześć

Byłam ostatnio kilka razy w rezerwacie przyrody RSPB Fairburn Ings niedaleko Castleford.

Zupełnie przypadkiem trafiłam na przepiękne zjawisko starling murmuration czyli "szemranie" szpaków. Opisałam je w moim nowym wpisie Fairburn Ings – rezerwat przyrody RSPB na blogu Spacerem po Yorkshire.

Może przeczytanie go zainspiruje kogoś do wybrania się w to miejsce? 🙂

Newer
    Członek

Ja byłem raz na takim spacerze i nie wiem czy można to uznać za hobby ale bardzo mi się podobało 🙂

Esie
    Participant

Ha ha to fajnie, że Ci się podobało, ale nie wiesz czy można to uznać za hobby ogólnie? Czy nie wiesz czy można to uznać za Twoje hobby? 🙂

Pozdrawiam

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.