Strona główna Działy Hyde Park Jak opłacić polskie rachunki z angielskiego konta?

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Immmer
    Participant

Jak najlepiej opłacać co miesiąc polskie rachunki z angielskiego konta? Są to kwoty rzędu od 40 do 300 złotych…

Antoniusz
    Participant

Hej

zalóz sobie konto pre-paidowe np. Revolut , tam zalodowujesz konto dowolna kwota min 10f i musisz wpisac nr konta i dane docelowe i przelewasz w zl lub funt (oczywiscie wybierac nalezy zlotowki jako walute przelewu – bo b. dobry przelicznik, a jak wybierzesz funty, to bank docelowy czyli polski skasuje Cie po zanizonym kursie) kasa jest na koncie 3-5 dni roboczych, nie ma prowizji.

jedynie początkowa oplata za otrzymanie karty

za kazdym razem jak bedziesz zmieniac odbiorce, to musisz wpisac nowe dane odbiorcy.

Jedynie pamietac że osoba ktora otrzyma kase bedzie NIE BEDZIE miala napisanego że otrzymala ten przelew od Ciebie, a od posrednika. Wiec to tylk o ma sens jesli wpisuje sie w tytule zaplaty np. jakis numer referencynjny przypisany Tobie

Spradzone od lat. Ja tak przelewam kase do Pl po super kursie, bez zadnych oplat i prowizji 🙂

http://www.leeds-manchester.pl/forum/viewtopic.php?t=19401

Mam nadzieje że pomoglem. PROSZE POMOZ I TY I WYPELNIJ ANKIETE 🙂 POTRZEBNA MI NA STUDIA 🙂 MOZE TWOJI BLISCY I ZNAJOMI TAKZE BYLI ZAINTERESOWANI JEJ WYPELNIENIEM

http://www.leeds-manchester.pl/forum/viewtopic.php?t=19401

Dziękuje

olo444
    Członek

Ja bym w tym temacie również poczytał trochę w Internecie. W Sieci da się znaleźć sporo ciekawych porad na przeróżnego rodzaju tematy 🙂

b0b3t
    Participant

A nie można bezpośrednio z angielskiego konta? Nie wystarczy wpisać numeru SWIF względnie IBAN? Czy rzeczywiście trzeba kombinować? Coraz więcej banków oferuje takie rozwiązania, czas zainteresować się taką alternatywą.

uunia
    Członek

Ja jeszcze szukam zawsze informacji na tego typu tematy w Internecie. To jest chyba jedno z najlepszych rozwiązań.

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.