Strona główna Działy Hyde Park Sucha skóra twarzy

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Little-Britain
    Participant

Jak sobie radzicie z suchą skórą twarzy? Ja mam z nią problem zawsze w sezonie grzewczym i później, kiedy zaczyna pracować nielubiana przeze mnie klimatyzacja. Kremy nie załatwiają zupełnie problemu, stąd pytanie, czy macie jakiś godny polecenia sposób na suchość?

bonn
    Participant

krem e45 bez recepty – do kupienia w aptekach / wiekszych supermarketach. Spoko na twarz, ręce.

mrugajka
    Członek
    monisiaa
    Członek

Ja sobie kupuje maseczki albo robię z miodu

Ada363
    Participant

Maseczki są najlepsze. Zawsze stosuję. Nawet na Vichy chwalą takie rozwiązanie http://www.vichy.pl/blog/maseczki-do-twarzy-czyli-jak-nawilzyc-skore-twarzy/vmag60724.aspx Sucha skóra twarzy musi być regularnie i mocno nawilżana.

krankor
    Participant

Dobry krem nawilzajacy i po problemie 😉

Koszyk2
    Participant

Najlepiej połączony z dogłębnie nawilżającą maseczką 🙂 Powtarzać aż do skutku 🙂

yola939
    Członek

Brzmi sensownie. Muszę się zaopatrzyć w jakiś dobry krem nawilżający,

kostek66
    Participant

Nie lepiej udać się do lekarza? Lekarz zawsze pomoże a samodzielne działanie może skończyć się tragicznie. Nie wierzycie? Zapewniam, że wiem, co mówię.

hellenkaq
    Participant

Polecam dwa zabiegi:

osocze bogatopłytkowe

oraz mezoterapię igłową

Oba zabiegi poprawiają stan skóry. Dają większe nawilżenie, redukują drobne zmarszczki oraz przebarwienia. Warto jest jednak zapisać sie na to w Polsce a nie tutaj w Uk z racji na dość wysoką cenę.

Strona główna

Juanita
    Participant

A może lepiej byłoby zostawić ten temat jakiemuś specjaliście? To może być naprawdę najlepsze możliwe rozwiązanie, żeby nie porobić sobie problemów…

boszka3
    Participant

Ja jestem tego samego zdania co poprzednik. Nic dodać, nic ująć…

Ricky
    Członek

Dermatolog najlepiej dobierze specyfik dla twojej skóry. Jeśli jednak nie chcesz się fatygować do lekarza, mierz w bardziej naturalne środki – maseczki robione samodzielnie itd.

czarna43
    Participant

Hmm…. A ja mam nieco inny problem… Nie mam jakoś specjalnie suchej skóry, ale zdecydowanie mam świąd, który jest strasznie irytujący. Kompletnie nie wiem z czego on się wziął i ciężko mi też coś na to poradzić. Mam już oczywiście umówioną wizytę u lekarza. Zdecydowałem się na to po tym, jak tutaj przeczytałem, że to może być nawet pierwotna marskość wątrobowa http://wylecz.to/pl/choroby/uklad-pokarmowy/pierwotna-marskosc-zolciowa-watroby-pbc-przyczyny-objawy-leczenie.html Lepiej dbać o tego typu sprawy…

b0b3t
    Participant

Na początku nie stosować żadnych kosmetyków. Niezbędna jest wizyta u dermatologa względnie kosmetyczki, tylko w ten sposób uda się sprecyzować co jest powodem suchej skóry. Pewnie, iż z czasem stosowanie preparatów pielęgnacyjnych ma sens. Jednak tylko, gdy ich działanie nie minie się z przysłowiowym celem.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.