Strona główna Działy Hyde Park Nadmierne wydzielanie sebum

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Little-Britain
    Participant

Moje pytanie jest takie, czy nadmierne wydzielanie sebum może mieć jakieś głębsze przyczyny, na przykład zdrowotne? Nikt nie ma takiej skóry w rodzinie jak moja, więc albo jestem wyjątkiem, albo za tą przypadłością kryją się jakieś inne problemy, o których na razie nie wiem?

Ada363
    Participant

Może masz po prostu taki rodzaj skóry. Jeśli jednak zaczyna Cię to niepokoić weź przejdź się do dermatologa. Nadmierne wydzielanie sebum może mieć też podłoże zdrowotne. Jednak wydaje mi się, że dobry fluid matujący powinien załatwić sprawę – zobacz na http://www.vichy.pl/blog/fluid-matujacy-sposobem-na-nadmierne-wydzielanie-sebum/vmag60575.aspx Powodzenia:)

krankor
    Participant

Wizyta u dermatologa na 100% rozwiaze sprawe.

boszka3
    Participant

Ja bym zapytał znajomych. Oni zawsze dają sprawdzone porady 🙂

Mojtaj
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    krankor wrote:

Wizyta u dermatologa na 100% rozwiaze sprawe.

Zależy jakiego.

kazimeirz346
    Participant

A to jest aż tak ważne

KristiK
    Participant

Ja niestety kompletnie się na tym nie znam. Dlatego też nie będę kompletnie w stanie pomóc…

Nyantek
    Członek

Dla mnie to sprawa, którą powinien zająć się dermatolog, a nie jakieś czarowanie na forum 😛

nataliaala
    Participant

No bez przesady. W wielu przypadkach da się wyleczyć nadmierne wydzielanie sebum odpowiednia pielęgnacją skóry. Nie trzeba tutaj od razu uciekać się do dermatologa….
    Polecam:
    dokładne codzienne oczyszczanie skóry
    stosowanie kosmetyków nawilżających
    rezygnację z wysuszaczy albo tych peelingujących żeli z drogerii
    niewskazane są również toniki zawierające w sobie alkohol.
    Polecam kosmetyki specjalnie przystosowane do cery tłustej.

Pielęgnacja cery trądzikowej – higiena cery problematycznej

wakdeaa
    Członek

Dzięki wielkie za ciekawe informacje 🙂 Z całą pewnością mi się przydadzą 🙂

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.