Strona główna Działy Babski kącik Czy jest jakieś jedzenie, które zabieracie ze sobą z Polski

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    luca
    Participant

Sama uwielbiam jedzenie przygotowane przez moją mamę 🙂 Zawsze zabieram ze sobą co nie co aczkolwiek jestem ograniczona transportowo ( jeśli lecie się samolotem to trzeba kombinować).
    Wiele rzeczy jest oczywiście dostępne do kupienia w polskich sklepach w UK, aczkolwiek wiele jest smakołyków, których się nie dostanie. Czy jest coś co lubicie w Polsce, a czego nie ma w UK?

hellenkaq
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    luca wrote:

Sama uwielbiam jedzenie przygotowane przez moją mamę 🙂 Zawsze zabieram ze sobą co nie co aczkolwiek jestem ograniczona transportowo ( jeśli lecie się samolotem to trzeba kombinować).
    Wiele rzeczy jest oczywiście dostępne do kupienia w polskich sklepach w UK, aczkolwiek wiele jest smakołyków, których się nie dostanie. Czy jest coś co lubicie w Polsce, a czego nie ma w UK?

Również bardzo lubię domowe jedzenie. Chociaż przyznam, ze jeszcze ze sobą nie zabierałam słoków z gotowym jedzeniem. Może to by przeszło jeśli jedzie sie samochodem do UK, ale na pewno nie na pokładzie samolotu !!!

Za to zdarza mi się wysłać takie jedzenie kurierem w paczce przy okazji innych bibelotów ( wolę wykupic sobie kuriera niż bagaż podręczny, cenowo opłaca się o wiele bardziej). Smaczne są zupki i dania gotowe od Profi. Niedrogie, a jednak o wiele smaczniejsze i lepsze w składzie niż większość dań gotowych dostępnych tutaj w Uk. Nie widziałam ich jeszcze w sklepach lokalnych, tak więc pozostaje jedynie kupowanie w Polsce.
    http://profi.com.pl/zupy/#zupy-gotowe

Jaroko
    Participant

Oczywiście 🙂 Przede wszystkim wszelakiego rodzaju konfitury i przetwory.

Helen1954
    Participant

Ja też uwielbiam słoiki od mojej mamy, biorę zawsze pół walizki komfitur i soków 🙂 Nie biorę za to w ogóle sklepowego jedzenia, bo i po co. W UK sklepowe żarcie jest w dużej mierze leprze niż u nas, smutna prawda.

Pozdrawiam,
    Helena[/color:230c414fcc][/URL]

zanicar
    Członek

😈

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.