Strona główna Działy Erystyka Moda na stare auta wsrod Polakow

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    rickyBF
    Członek

Ostanio moj szefo w pracy ktory jezdzi 3 letnim Range Rover’em pytal sie dlaczego Polacy w UK jezdza przewaznie starymi autami ze starymi rejestracjami. W sumie tez mnie to zastanowilo (ja nie mam auta – jezdze autobusem). Powiedzial mi ze chyba jest taki Polski gust aby jezdzic starymi autami, ze Anglicy to wola kupowac nowe lub kilkuletnie auta.
    Czy wy tez uwazacie ze my jako Polacy mamy tak kiepski gust i dlatego jezdzimy starymi autami a Angole maja lepszy?
    Z gory dziekuje za opinie

Marcin-Lech_Poznan
    Participant

Jest to kwestia wychowania. Polska jest szrotem Europy i rodzice sprowadzaja stare auta tak wiec i mlodzi kupuja graty bo biora przyklad z rodzicow w Polsce. Polacy generalnie nie lubia nowych aut, poniewaz boja sie nowosci i wola sprawdzone przez lata modele.
    zupelnie inaczej wyglada sytuacja u Anglikow poniewaz tutaj uczeni sa od mlodosci aby kupowac nowsze samochody, podobnie jak ich rodzice.
    Mialem kolezanke na studiach w Leeds ktorej rodzice kupili Nissana Quashkai nowusienkiego z salonu, a kolezanka z POlski dostala 10-letniego Nissana Micre. Poprostu Anglicy sa od nas pod tym katem bardziej rozwinieci.
    Podsumowujac twoj szef ma racje ale do kwestii gustu dodalbym rowniez kwestie wychowania i kulturowe

azkeel
    Participant

Moze po prostu Twoj szef dysponuje wiekszym budzetem niz starystyczny polski emigrant? Przy zakupie samochodu decyduje najczesciej cena a nie chec posiadania starego trupa.

twix
    Participant

To nie prawda. Po Krakowie jeździ bardzo dużo nowych aut – prywatnych. Ja na przykład jeżdżę insignia z 2014 i nie uważam że to jest stare auto.

kostek66
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    azkeel wrote:

Moze po prostu Twoj szef dysponuje wiekszym budzetem niz starystyczny polski emigrant? Przy zakupie samochodu decyduje najczesciej cena a nie chec posiadania starego trupa.

Zgadza się. Zawsze myślałem, że wszyscy to wiedzą, ale życie lubi zaskakiwać. Pewnie jeszcze nie raz mnie zaskoczy. 🙂

Kicker32
    Participant

Polacy jeżdżą starymi autami bo ich nie stać na nowe to jedno wytłumaczenie a drugie to być może mentalność przywieziona z kraju.

luki21A
    Participant

Mi bardzo podobają sie stare samochody. Lubie ten styl.

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.