Strona główna Działy Prawo Kto powinien placic Council Tax…..

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    REDman23
    Członek

Witam !
    Wiec sprawa wyglada nastepujaco – od 3 miesiecy wynajmuje mieszkanie 2 pokojowe nad sklepem landlorda. Place 120 funtow co miesiac za council tax.Zastanawiam sie czy on jako wlasciciel sklepu nie powinien placic council tax za caly budynek? moze ktos sie orientuje w tych sprawach? z gory dzieki

Krzysztof
    Participant

Witam.

Nie wiem jaka umowe podpisales ,ale masz racje council tax zawsze placi landlord lub glowny najemca wskazany w umowie przez landlorda….
    Jesli nie ma odpowiedniej wzmianki w umowie najmu to tax prawdopodobnie masz wliczony w rent,co jest nie fair bo wspominasz ze mieszkasz w nieruchomosci na ktora zgloszony jest buisnes a to powoduje zwiekszenie council taxu szczegolnie buisnes typu handel, produkcja..
    Wyglada mi na to ze oprocz czynszu landlord goli cie ekstra za tax z calej swojej dzialalnosci…a to juz kurestwo….

Pozdro..

azkeel
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Krzysztof wrote:

Witam.

Nie wiem jaka umowe podpisales ,ale masz racje council tax zawsze placi landlord lub glowny najemca wskazany w umowie przez landlorda….
    Jesli nie ma odpowiedniej wzmianki w umowie najmu to tax prawdopodobnie masz wliczony w rent,co jest nie fair bo wspominasz ze mieszkasz w nieruchomosci na ktora zgloszony jest buisnes a to powoduje zwiekszenie council taxu szczegolnie buisnes typu handel, produkcja..
    Wyglada mi na to ze oprocz czynszu landlord goli cie ekstra za tax z calej swojej dzialalnosci…a to juz kurestwo….

Pozdro..

Odrobine mylisz pojecia. Za czesc budynku mieszkalnego, ktora jest przeznaczona na prowadzenie dzialalnosci nie placi sie council tax tylko business rates. Zupelnie inny rachunek, wystawiany na firme. Nie ma mozliwosci zeby lokator, nawet nieswiadomie, placil czyjes business rates.

zielony
    Członek

Sprawdz na stronie Councila na terenie ktorego mieszkasz stawke za Twoj adres. Generalnie £120 miesiecznie to wysoko za mieszkanie. Sprawdz na stronie i skontaktoj sie z nimi przez tel lub email jesli stawka ktora Ci naliczaja jest za wysoka lub jesli mieszkasz sam przysluguje Ci single person discount czyli 25% znizki.

Bolek331
    Participant

No na tej stronie można naprawde dużo znaleźć.
    ___
    more tips here

ladystyl78
    Participant

Dzięki za cenne informacje

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.