Strona główna Działy Babski kącik Pielęgnacja prosto z natury

Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    adriana152
    Participant

Ostatnio mam misję na zdrowy tryb życia i dbanie o środowisko.
    Czytałam już o tym bardzo dużó, ale teraz zastanawiam się konkretnie, co kupować. Czy któraś z Was może mi polecić jakieś kosmetyki naturalne[/url]?
    To nie dość, że dobre dla zdrowia, to dodatkowo, dla naszego otoczenia.
    Niby wszystko bio, a co z opakowaniami na np. krem do twarzy? Gdzie znaleźć coś w biodegradowalnych pudełeczkach?
    Doradzajcie i opowiadajcie o swoich doświadczeniach 😀
    Buziaki ;*;*

nasturcja
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    adriana152 wrote:

Ostatnio mam misję na zdrowy tryb życia i dbanie o środowisko.
    Czytałam już o tym bardzo dużó, ale teraz zastanawiam się konkretnie, co kupować. Czy któraś z Was może mi polecić jakieś kosmetyki naturalne[/url]?
    To nie dość, że dobre dla zdrowia, to dodatkowo, dla naszego otoczenia.
    Niby wszystko bio, a co z opakowaniami na np. krem do twarzy? Gdzie znaleźć coś w biodegradowalnych pudełeczkach?
    Doradzajcie i opowiadajcie o swoich doświadczeniach 😀
    Buziaki ;*;*

Pierwsza myśl, jaka mi się nasuwa, jest taka, żebyś samodzielnie zrobiła sobie swoje kosmetyki z ogólnodostępnych, naturalnych składników, ponieważ kosmetyki sprzedawane w sklepach nie są umieszczane w bio opakowaniach. Nie zapakujesz kremu do samego opakowania kartonowego i dlatego są one pakowane do plastikowych tubek lub pojemników. W internecie jest mnóstwo przepisów, jak wykonać naturalne maseczki, odżywki, toniki używając do tego np. miodu, oleju kokosowego, mleka, jajek, wody utlenionej, itp. Robisz papkę np. w miseczce, którą masz w domu i poza kartonem z mleka czy skorupkami jajek nie musisz niczego innego wyrzucać 😉 Oszczędzasz w ten sposób środowisko i masz też pewność, że kosmetyki, które zrobiłaś, pochodzą z naturalnych składników 🙂

Czy Tobie w międzyczasie udało się kupić jakieś naturalne kosmetyki w ekologicznych opakowaniach?

luca
    Participant

Dziewczyny a co polecicie jeść na zdrową skórę?

hellenkaq
    Participant

Przede wszystkim skóra potrzebuje dobrego nawilżenia – zarówno od zewnątrz, jak i wewnątrz. Pamiętaj więc o piciu odpowiedniej ilości wody, bo odwodniona skóra szybko traci jędrność i blask. Duża ilość warzyw i owoców, które są bogate w wodę, również sprzyja właściwemu uwodnieniu komórek skóry. Na początku picie dużych ilości wody może być trudne ale jest to jedynie kwestia przyzwyczajenia.
    Nie zapominaj o antyoksydantach – czyli witaminach A, C i E. Znajdziesz je głównie w owocach i warzywach – pomidorach, awokado, marchewce i wielu innych. Zawarte w nich witaminy skutecznie zwalczają wolne rodniki sprzyjające starzeniu się skóry i organizmu.
    https://www.pollenaewa.com.pl/blog/pielegnacja/dieta-w-sluzbie-zdrowej-i-pieknej-cery/
    Dobrze jest również kupować porządne kosmetyki o dobrym składzie…..

Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.