Strona główna Działy Babski kącik Sposoby na gładką cerę bez zmarszczek

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    gerla34
    Participant

Na zmarszczki stosowałam kiedyś olej arganowy, naprawdę super.

nasturcja
    Członek

Dziewczyny, wiecie, że nie trzeba wydawać pieniędzy na kremy przeciwzmarszczkowe? Szkoda pieniędzy. Lepiej zadbać o swoje zdrowie 🙂 Ja mam 35 lat, nigdy nie stosowałam kremów przeciwzmarszczkowych, a wyglądam na 10 lat młodszą niż jestem 🙂 I to od zawsze mówią mi wszyscy, że wyglądam na co najmniej 8 – 10 lat młodszą od siebie.

Na pewno chciałybyście wiedzieć, jak ja to zrobiłam 😆 Nigdy nie paliłam papierosów ani cygar, itd. Nadal tego nie robię. Nigdy nie brałam narkotyków i nadal tego nie robię. Jeśli piję alkohol to rzadko i z umiarem i kaca nie miewam. Nie piję kawy, herbaty, napojów gazowanych, napojów energetyzujących. Piję za to ziółka takie jak między innymi pokrzywa i mięta, które doskonale usuwają toksyny z organizmu, a brak toksyn w organizmie to zdrowie, ładne cera i mnóstwo innych korzyści (np. skuteczne odchudzanie). Piję odpowiednią ilość wody, bo dobrze nawodniony organizm młodnieje sam od siebie. Staram się zdrowo odżywiać i zażywać dużo ruchu codziennie. Tylko od poniedziałku do piątku robię 21 mil pieszo. No i ćwiczę twarz i szyję. Dzięki temu moja skóra jest ładnie napięta, drugi podróbek mi nie grozi 🙂 I pamiętajcie Dziewczyny – nie wydaję ani pensa na kremy przeciwzmarszczkowe 🙂

BlackWind
    Participant

Ja używam samym delikatnych kosmetyków na razie.
    Najważniejsze, żeby były jak najbardziej naturalne, np.: https://e-ziaja.com/pl/kremy-do-twarzy/424-krem-z-olejkiem-z-pestek-winogron-5901887023289.html

Lepiej nie "dobijać" sobie cery, tylko delikatnie wspomagać

gracja8
    Participant

Używać samych naturalnych kosmetyków i oczywiście prowadzić zdrowy tryb życia, dobrze się odżywiać.

nataliaala
    Participant

Powiem Wam,że bardzo ciężko jest poradzic sobie bez zabiegów na twarz. Tak naprawde to kremy dzialają wyłącznie powierzchownie i jeśli chcecie zredukować już powstałe zmarszczki to najlepiej jest wybrać się do jakiejś profesjonalnej kliniki. Piszę tutaj oczywiście o klinikach w Polsce ponieważ te angielskie mają bardzo wysokie ceny.
    Ze swojej strony polecam Clinica Dermatologica w Gdańsku:

Strona główna

Wstrzykują tam botoks, kwas hialuronowy. Przeprowadzają również miejsze zabiegi takie jak korekta uszu czy powiek.

magda.lena
    Participant

Zmarszczkami jest o tyle problem, że na to nie tylko wiek na wpływ, ale i stres i zmęczenie, czyli coś, co nie zawsze do końca kontrolujemy. A wtedy zdrowe odżywianie raczej nie pomoże. Ja póki co mam "jedynie" delikatne kurze łapki i aż tak się nimi nie przejmuję 🙂 Ale przy głębszych zmarszczkach chyba warto pomyśleć o jakimś zabiegu (jeśli finanse pozwalają), w dzisiejszych czasach kłucie nie musi być takie straszne 😉

hellenkaq
    Participant

Dokładnie. Liczy się nasz styl życia:
    odpowidnia dieta
    aktywnosć fizyczna

Wszystko ma wpływ na stan naszej skóry. Koniecznie zrezygnujcie z opalania sie oraz z palenia papierosów ponieważ te dwa czynniki potrafią naprawdę zniszczyć Waszą skóre…..
    Warto jest również zapisać się do gabinetu na zabiegi laserowe. Laser potrafi zamknąc naczynka jak i zredukować zmarszczki.

Anemia

luca
    Participant

Łykałam kiedyś takie suplementy jednak to nie dla mnie Zapominam aby codziennie wziąć tabletkę 😉 Branie w kratkę pewnie nie przyniosłoby mi zadnego efektu tak wiec przestałam.

Za to regularnie stosuje kremy, staram sie równiez nie opalać twarzy ponieważ słónce kiepsko na nią działa i zauważyłam to.

Uwielbiam kremy z aptek ( dermokosmetyki). Proponuję przywieźć sobie z Polski na przykład Iwostin. W dzialaniu jest lepszy niż wiekszość kremów jakie są dostępne na miejscu,
    https://www.iwostin.pl/

Nyantek
    Członek

Też dużo dobrego o mezoterapii słyszałem, ale jaką wybrać? Igłową troche trach 😛

Mozedzungli
    Członek

Polecam pilling z propolisu. Świetnie ujędrnia skórę.

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.