Strona główna Działy Hyde Park Alternatywa dla Londynu poszukiwana

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

Witam, mam 29 lat, jestem singlem, brak kwalifikacji (porzucone studia w Polsce na 3 roku), angielski poziom ESOL Level1, szukam alternatywy dla zycia w Londynie. Do tej pory pracowalem w magazynie, fabryce, kawiarni, ostatnio tymczasowe prace biurowe przez agencje. Za pokoj place £500 miesiecznie (5 strefa), komunikacja miejska miesiecznie £140. Czy myslicie ze Manchester lub Leeds jest jakas sensowna alternatywa dla Londynu? Chcialbym zaczac kurs ksiegowosci ale zaoszczedzenie £1400 przy tych kosztach zycia jest dla mnie trudne…

azkeel
    Participant

Sprobuj poszukac pracy a jak juz cos znajdziesz to latwiej bedzie Ci podjac decyzje o przeprowadzce. Zapewne zauwazysz jakies tam oszczednosci ale nie spodziewaj sie ogromnej roznicy. Moja zona uzywa komunikacji miejskiej I koszt to chyba 110 miesiecznie (rejon Leeds). Na pokoju pewnie oszczedzisz wiecej.

I jeszcze jedna mala uwaga z punktu widzenia rekrutera. Odzwyczaj sie od uzywania tych nazw "leveli" do okreslenia swojej znajomosci jezyka. Uwierz mi, 95% rekruterow nie bedzie mialo bladego pojecia o co Ci chodzi. Albo pomin calkiem albo uzywaj: fluent, very good, good czy cos podobnego.

Powodzenia.

jmat
    Participant

Jeśli masz doświadczenie zawodowe to po prostu je wykorzystaj

Anonim
    Gość

Dziekuje za rady, jestem obecnie na etapie poszukiwania pracy. Oczywiscie starajac sie o prace nie okreslam znajomosci jezyka levelami…. zrobilem to zeby forumowicze a wiec osoby ktory uczyly sie kiedys/nadal ucza sie angielskiego wiedzialy precyzyjnie co mam na mysli 🙂 Pytanie do osob mieszkajacych kiedys w Londynie, jak wyglada rynek pracy w porownaniu do stolicy? Czy duzo trudniej jest znalezc prace?

jmat
    Participant

Jest raczej podobnie, jak to mówią – dla chcącego nic trudnego ;D życzę powodzenia 😉

gutek90
    Participant

No i jak ? Znalazles jakas dobra prace? Napisz jak Ci sie powiodło, bo ja jestem w bardzo podobnej sytuacji… Na razie musialem wrócić do polski…

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.