Strona główna Działy Mieszkanie Jak sprawdzić czy na Twojej ulicy mieszka social

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    sasa1111
    Członek

Polecam zajrzeć na fajną stronkę illustreets.co.uk, gdzie można znaleźć wszystkie istotne informacje takie jak:
    przestępstwa, wykształcenie mieszkańców, czy mieszkańcy pracują czy są na zasiłkach, czy na ulicy mieszka klasa robotnicza czy z wyższych sfer.
    Więcej informacji można znaleźć na tej stronce: http://www.moneygrabbing.co.uk/gdzie-najlepiej-mieszkac-w-anglii/, gdzie jest to wszystko opisane.
    Morał z tego taki, że jak następnym razem będziesz szukał mieszkania to warto wcześniej sprawdzić ulicę czy przypadkiem nie posiada tzw. Standard of living rank poniżej 10 🙂

azkeel
    Participant

No popatrz. A ja za kazdym razem kiedy wynajmowalem mieszkanie kierowalem sie jego cena, funkcjonalnoscia, okolicznymi szkolami i odlegloscia od pracy. Nigdy mnie za bardzo nie interesowalo czy sasiad dwa domy dalej jest na benefitach i czy koles w domu na przeciwko ma firme budowlana czy jest prawnikiem.

Sprawdzilem miejsce gdzie mieszkam, wedlug tej strony tragedia. W rzeczywistosci piekna okolica 5 minut od rezerwatu przyrody, moje dwie dziewczyny (4 i 6 lat) bawia sie bez wiekszego nadzoru przed domem. Ani razu w ciagu 3 lat nie zostalem zbudzony przez jakies rozruby. Te statystyki sa tak wiarygodne jak sondarze przedwyborcze.

sasa1111
    Członek

Zgadza sie tak to jest ze statystykami.

Ale W moim przypadku trochę się potwierdza, Ciężko określić co do sąsiadów, gdyż każdy stara się żyć w zgodzie 🙂 ale jako ogół cała dzielnica to tak, tam gdzie jest na czerwo to najgorsza ogólnie dzielnica a tam gdzie na zielono to najlepsza oczywiście jest też różnica w cenie mieszkań

Krzysztof
    Participant

Witam.

Moim zdaniem zadne rankingi czy sondarze nie oddaja calej prawdy..
    Osiem lat temu wprowadzilem sie na cicha rodzinna uliczke w okolicach Halton.
    W skutek durnych decyzji Cancilu od dwuch lat na naszej ulicy mamy bijatyki, dilerow, wlamania,dewastacje mienia,rasistowskie ataki…Policja i dzielnicowy niby cos robia,ASBT niby tez i co z tego.
    Po kazdym incydencie sytuacja sie uspokaja na kilka tygodni a potem znowu jazda bez trzymanki…
    Od roku probuje sie przeprowadzic ale jak to mowia mozna trafic z deszczu pod rynne.

poleman
    Członek

Haha zabawne…stronka pokazala mi b. wysokie 'Violent crime rate 10.6′ a jakos nic mi nie wiadomo o jakichkolwiek zdarzeniach a policje widuje raz w roku albo rzedziej mieszkam tutaj juz 5.5 roku, nawet jak wychodze do lokalnego sklepu i nie ma mnie 10-15min to nie zamykam mieszkania i jest spoko…zreszta nie tylko ja…cos marna ta strona jest

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.