Strona główna Działy Zdrowie Jak często chodzicie na siłownie, uprawiacie sporty?

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    Petroleo
    Członek

Ja trenuję 4 x w tygodniu w siłowni + rower, bieganie kilka razy (zależnie od chęci). Trzy razy w tyg spokojnie wystarczy, chyba że trening polega na robieniu selfie ;P

Jaroko
    Participant

Kiedyś chodziłem na siłownie dużo częściej. Teraz to sporadycznie – raz na dwa tygodnie, ale za to więcej biegam i pływam 🙂

Udemy23
    Członek

Siłownia mnie nudzi ;P Codziennie jeżdżę rowerem do pracy, a w weekend robię średnio 60km. Do tego często gram w kosza 😀

antonik
    Participant

Ja staram się 3 razy w tygodniu z tym że ja się próbuje odchudzić a nie przybrać na wadzę mięśni.

Giggs
    Participant

Ja na siłowni jestem 2 razy w tygodniu, ale poza staram się również ćwiczyć w domu, wykonuję różne proste ćwiczenia na mięśnie brzucha, bo właśnie z tymi okolicami mam największe problemy. Jakiś czas temu znalazłem bardzo fajny artykuł na stronie https://www.skoknawage.pl/jak-zrzucic-brzuch/ ,który właśnie ten temat porusza i staram się wedle ich wskazówek pracować nad swoją sylwetką 😉 Już odczuwam pierwsze efekty, bo jest mnie trzy kilogramy mniej ! Ale walczę dalej, Wam również życzę wytrwałości

Mira1313
    Członek

Na początek myślę, że odpowiednia. 🙂

Grzesiek77
    Participant

Ja stawiam przede wszystkim na jakąkolwiek aktywność fizyczną. Nawet zwykłe spacery mogą być pomocne.

arnold787
    Participant

Zadbajcie o to co najważniejsze, czyli zdrowie i skorzystajcie z badania kliniczne wrocław[/url] .

matys09
    Członek

Ja jak najbardziej prowadzę dość aktywny tryb życia i w zasadzie funkcjonowania bez sportu sobie nie wyobrażam. Jednak uprawiając sport w sposób dość intensywny należy pamiętać przede wszystkim o tym, jak ważne jest uważanie na siebie. Ja niejednokrotnie miałem dość poważne kontuzje, ale dzięki wizytom w placówkach takich jak Orthosport (ta akurat znajduje się w Polsce), jakoś udawało mi się zawsze wrócić do całkowitej sprawności.

🙂

dirtydarek
    Participant

Sport uprawiam praktycznie codziennie, natomiast nie chodzę na siłownię, tylko posiadam kort tenisowy na własnym podwórku, coś takiego jak opisane jest w tym artykule https://nocero.eu/blog/show/6,jak-stworzyc-kort-tenisowy-na-wlasnym-podworku.html świetna sprawa, dla leniuszków.

Alibaba
    Participant

Ja też się staram ćwiczyć.

Alibaba
    Participant

Bardzo ciekawe komentarze. W dzisiejszych czasach dbanie o swoje zdrowie jest bardzo ważne. Składa się na to wiele elementów takich jak: zdrowe odżywianie, nawodnienie czy uprawianie aktywności fizycznej. Dlatego musimy zastanowić się nad tym jak znaleźć czas na wszystkie. Może to być wyzwaniem jeśli dużo czasu poświęcamy przykładowo na pracę więc balans będzie bardzo cenny. W kwestii uprawiania sportu to trzeba mieć też na uwadze systematyczność. Do optymalizacji rezultatów możemy wykorzystać superwater – https://alcalia.pl/ pijąc ją przed i w trakcie treningu. Zostało to oczywiście przebadane przez Instytut Nauk o Sporcie AWF Katowice.

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.