Strona główna Działy Turystyka Gdzie na miesiąc miodowy? :)

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    paulinkad8
    Członek

Witam wszystkich 🙂 Szukamy z narzeczonym ciekawego miejsca na urlop po ślubie. Wesele będzie na początku września więc w tym terminie chcielibyśmy się gdzieś wybrać na tydzień, może dwa. Interesują nas raczej ciepłe miejsca z dostępem do wody. Dodam że nie koniecznie chcemy spędzić cały urlop leżąc plackiem na plaży 😛 Fajnie by było też coś zobaczyć 🙂 Jeśli ktoś może polecić jakieś interesujące miejsca to bardzo prosimy o informacje 🙂 Pozdrawiam i życzę wszystkim udanego tygodnia 🙂

D.P.
    Participant

Duzo zalezy od finansow. Ile chcecie wydac.

Egipt jest piekny ale w tej chwili to wakacje tam moga byc bombowe.
    😉

Wyspy kanaryjskie. Bylem kilka razy i cieplutko. Ale to wyspy wiec duzo nie popodrozujecie.

Jesli budzet wiekszy to czemu nie Meksyk. Ogromny kraj, wiele zabytkow, interesujaca kultura.

Mozna by bylo tak caly dzien. Zastanow sie co was wspolnie interesuje i wybierzcie miejsce ktore zainteresuje was oboje.A skoro to podoz poslubna to nie zapomnijcie o jakiejs pamiatce

Wartenburg
    Członek

Ja polecam Fuerteventura pod koniec wrzesnia cieplutko a ze po sezonie to bez tlumów, wypozyczyc auto I cala wyspe w tydzien zwiedzicie. tylko czy po to jest miesiac miodowy 😆

twix
    Participant

tylko Rosja – niezapomniane wrazenia

kuba
    Participant

Polecam Marmaris Turcja bylem o tej porze cieple morze i niedaleko pamukale ( o ile dobrze napisalem)

naia1984
    Członek

Ja polecam 3 możliwości:

1. Sycylia- zabytki, cudowna przyroda, piękne plaże, wulkan, no i najlepsze jedzenie jakie w życiu jadlam. ( wyobraź sobie romantyczne kolacje w mieście Taormina z Etna w tle).

2. Wybrzeże Amalfi we Włoszech, plus wycieczka na wyspę Capri i parę dni w Rzymie.
    Wszystko czego dusza zapragnie. Byłam tam w podróży poślubnej i to miejsce jest idelane.

3. Teneryfa plus La Gomera. Obydwie wyspy świetne. Piękna architektura, pyszne jedzenie w lokalnych bodegach, ocean, mnóstwo atrakcji ( loro parque) i przepiękna dolina Valle Gran Rey na La Gomerze.

paulinkad8
    Członek

Dziękuję wszystkim za ciekawe propozycje 🙂 na pewno poszukamy więcej informacji o nich. Jeśli ktoś jeszcze poleca jakieś fajne miejsca to proszę pisać:) Jeżeli nawet nie nam to może komuś innemu pomoże to podjąć decyzję gdzie by się tu wybrać na wakacje 🙂

poleman
    Członek

Dubaj…plaza, safari, niezapomniane widoki i pyszne jedzenie, fantastyczni ludzi…dwa minusy (?) – bezalkoholowo i potrzebny akt slubu do hotelu (ale nie zawsze)

Albo Tajlandia – bardzo tanio na miejscu tylko podroz do droga, fantastyczni ludzi, krajobrazy, Bangkog, pyszne jedzonko

BeaPeritz
    Participant

Polecam Cypr a konkretnie Pafos. Bardzo ciepło i idealna wilgotność powietrza. To tego ludzie są przyjaźni i wszyscy rozmawiaja płynnie rozmawiają po angielsku.

hellenkaq
    Participant

A ja sugeruję wynająć sobie coś w Polsce. Na przykład w Sopocie. Wakacje zagraniczne to duzy wydatek nawet przy angielskich zarobkach. W Polsce jest o wiele taniej.
    Zerknijcie sobie tutaj
    http://www.dhapartamenty.pl/

Na stronie możecie zabukować sobie świetny apartament w Sopocie w cenie pokoju w hotelu.

toma001
    Członek

Mi przychodzą na myśl tylko 2 kierunki: Dominikana lub Malediwy. Oba super na romantyczną podróż poślubną, prawdziwy raj na ziemi 🙂

miko300
    Członek

Ja bym wybrała Dominikanę albo Seszele

toma001
    Członek

możecie poczekać na wycieczki last minute – ceny mogą spaść nawet o 50% – i dzięki temu możecie pojechać do lepszego hotelu – nawet 5* z all inclusive , a to przecież podróż poślubna wiec odpowiednie warunki muszą być 🙂

Tymoteusz1
    Członek

A co sądzicie o weselach robionych w namiotach? Byliście kiedyś na takim wydarzeniu? Mam na myśli takie namioty jak te z https://dascompany.com/namioty-weselne Mi się taka koncepcja bardzo podoba. Sam orientowałem się w Das Company i taki namiot wcale nie wychodzi niekorzystniej niż wynajęcie dobrej sali.

toma001
    Członek

A co myślicie o takich nieoczywistych kierunkach jak np Kenia czy Jamajka? Safari w Kenii też może być świetnym sposobem spędzenia miesiąca miodowego, a jeżeli ktoś woli luksusy w all inclusive to Jamajka będzie idealna.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.