Strona główna Działy Hyde Park Bycie poręczycielem kredytu

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    luca
    Participant

Brat mnie o to prosi ale sama się zastanawiam ;/ Czy wpływa to na zdolnosc kredytową?

jmat
    Participant

Nie wiem szczerze mowiąc czy jest sens ryzykować. Osobiście bym się raczej tego nie podjął

twix
    Participant

przecież takiego czegoś sie juz nie stosuje, to chyba jakaś lichwa

Anonim
    Nieaktywny

Sprawdz oprocentowanie, prawdopodobnie jest tragicznie wysokie ,
    Odmawiajac pomozesz bratu ,ktory miejmy nadzieje kiedys to doceni

jmat
    Participant

Janusz dobrze Ci radzi

trawajlo
    Członek

oczywiście że wpływa

jmat
    Participant

Dokładnie, Equick ma racje

Nie ma co się decydować na taki krok, bo można sobie tylko naciągnąć kłopotów.

hammerek
    Participant

Podżyrowany kredyt wpływa na obniżenie zdolności kredytowej żyranta chyba dokładnie tak jakby sam zaciągnął kredyt albo był kredytobiorcą solidarnym.

nataliaala
    Participant

Nie polecam takiego rozwiązania. Na pewno czytałaś o tym,ze z rodziną najlepiej wyglada sie na zdjęciach. Było bardzo wiele przypadków, w których dwie osoby są najlepszymi przyjaciółmi a po poręczeniu kontakt sie urywa poniewaz jedna osoba przestaje spłacać kredyt. A druga musi go przejąć.

Poza tym takie poręczenie jest traktowane przez bank jako kredyt. I będzie CI bardzo trudno wziąć na przykład kredyt na mieszkanie w przyszłości. Najlepiej dopytaj się o szczegóły jeszcze na tym forum;
    http://www.forum-kredytowe.pl/
    Doradcy tam powinni jeszcze bardziej szczegółowo Ci to opisać.

kroll449ss
    Participant

Musiałabym bardzo komuś ufać, aby taki kredyt poręczyć.

n0timportant
    Członek

Niestety wszyscy wyżej mają rację, choć brzmi to od strony relacji rodzinnych bardzo źle. W dzisiejszych czasach praca jest niepewna, nie daj brat ją straci i chcąc nie chcąc bank zapuka do Ciebie..

nataliaala
    Participant

Wiecie co, sama nie wiem czy bym sie na coś takiego zdecydowała ale raczej nie.Jest to ryzykowne. Szczególnie, że skoro bank wymaga poręczenia to uważa,ze osoba biorąca kredyt nie jest osobą godną zaufania.

Jeśli taka osoba nie ma szansy na wzięcie kredytu w banku to niech weźmie kredyt w firmie prywatnej Takie firmy mają mniejsze wymagania jeśli chodzi o zdolność kredytową. http://chwilowki-online.pl/

Bilotto
    Participant

Poręczenie nie wpływa na zdolność kredytową jak niektórzy tutaj napisali. Poręczenie nigdzie nie jest ujawniane, więc inny bank nie będzie wiedział, że ktoś komuś poręczył kredyt.

JUSTA4
    Participant

Bardzo mi się te informacje przydadzą 🙂 Dzięki wielkie 🙂

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.