Strona główna Działy Praca Szukam pracy Bradford, Leeds

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    ggrzego1
    Participant

Cześć
    Nie wiecie gdzie w okolicy Bradford i Leeds przyjmują do pracy?
    Od niedawna mieszkam na BD7.
    Pracy się nie boję, mam doświadczenie na magazynie, sklepie i jako kelner/barman.
    J ang w PL poziom A2/B1 ale wiecie jak to uczą w PL, czas pokaże:)
    Bedę wdzięczny za jakieś info, wiem, że teraz martwy sezon, ale moze coś gdzieś:)
    P.S Założyłem konto w Agencji Stafforce.
    Nie mam jeszcze NIN, dopiero czekam na wizyte:)
    Thx za jakiekolwiek info

azkeel
    Participant

Z praca jest ciezko na poczatku roku bo wiele miejsc zwalnia po swietach i chetnych do pracy robi sie bardzo duzo. Wez pod uwage, ze konkurujesz o prace z ludzmi, ktorzy sa tu od dluzszego czasu, znaja realia, maja wyrobiona opinie itd.

Zeby zwiekszysc swoje szanse musisz:

Zarejestrowac sie w kazdej mozliwej agencji i to nie tylko w Bradford ale i w Leeds, Halifax, Huddersfield a moze nawet i Wakefield. W tym rejonie dziala okolo 70 agencji zajmujacych sie pracami niewykwalifikowanymi i w ktorejs z nich moze usmiechnie sie do Ciebie szczescie.

Po zarejestrowaniu sie dzwon do kazdej agencji 2 razy w tygodniu, poniedzialek rano i piatek wczesnym popoludniem. W poniedzialek masz szanse, ze ktos nie poszedl do pracy i agencja szuka zastepstwa W tym przypadku musisz byc gotowy do podjecia pracy tego samego dnia. Nie ma nic gorszego niz ktos dzwoniacy po prace, ktory nie jest do pracy dostepny. W piatek popoludniu agencje "bookuja" pracownikow na weekend i przyszly tydzien i tez moze trafic sie jakas oferta.

Nastaw sie na "podejme kazda prace" i sie tego trzymaj. Najwiecej bezrobotnych jest wsrod ludzi, ktorzy szukaja regularnej pracy od poniedzialku do piatku, 8 godzin dziennie, blisko domu, i zeby jeszcze nie byla za ciezka. Przyjmuj kazda oferte, jeden dzien tu, jeden dzien tam. Po pierwsze wyrabiasz sobie opinie a po drugie bardzo czesto zdaza sie, ze jeden dzien pracy zamienia sie w cos bardziej regularnego dla wlasciwej osoby.

Aha, i nigdy nie uzywaj A1 B2 czy G17 do okreslania znajomosci swojego jezyka. Nikt nie ma pojecia o co Ci chodzi a jezyk oceni rekruter po 10 sekundach rozmowy z Toba.

Eryk511
    Participant

Dziękuje za informację. Mi też się przydadzą. 😉

ggrzego1
    Participant

dzieki:)

marcin1921
    Participant
    surrender
    Członek

Taskmaster z Wakefield ostatnio do mnie dzwonil o prace w Leeds, nie pytalam o szczegoly bo mam stala prace ale warto ich zapytac 🙂

andrzejkoziol11
    Participant

Żeby zdobyć dobrą pracę, trzeba bardzo dobrze znać język. Oprócz tego najlepiej mieć jakieś kwalifikacje i doświadczenie. Bez tego trudno będzie znaleźć pracę w anglii.

Tymoteusz1
    Członek

Przecież jeśli chcecie znaleźć dobrą pracę, to musicie się czymś wyróżniać w tłumie innych ludzi szukających zatrudnienia. Poza tym zwracajcie uwagę na to, gdzie szukacie. Najlepiej wybierajcie do tego takie portale jak http://thebluark.com/ bo tam jest zdecydowanie mniej słabych ofert. Zresztą zajrzyjcie na bluark i sami się o tym przekonajcie.

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.