Strona główna Działy Mieszkanie Kupno domu w Leeds

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    mimim
    Participant

Zaczynamy myslec o kupnie domu w Leeds i po przejrzeniu roznych anglo i polskojezycznych forow, wszyscy odradzaja Seacroft. Zastanawiam sie skad az tak zle opinie o tej dzielnicy,kiedys tam mieszkalismy (okolice Ramshead) i bylo w porzadku. Teraz mieszkamy w Moortown i tez nam sie podoba, z tym ze ceny domow w okolicy sa bardzo wysokie. Czy Seacroft jest naprawde takie zle? Chodzi mi o okolice Brooklands/Murton Close, niedaleko David Young Community….domy sa tutaj troche wieksze od standardowych i maja duze ogrody, no ale nie wiem jak jest z tym bezpieczenstwem i kradziezami…
    Ktos cos doradzi?

Marcin-Lech_Poznan
    Participant

Seacroft to bardzo ale to bardzo niebezpieczzna dzielnica. Jesli jestes rodowitym anglikiem i pochodzisz z Seacroft i znasz tam wszystkich to nie ma zadnego problemu, ale jak nie jestes stamtad to lepiej omijac to szerokim lukiem.
    To dzielnica tzw Scallies czyli tej najgorszej warsty spolecznej anglików.
    Mialem kolege – Portugalczyk z dziewczyna Polka. Ona byla w ciazy a oprocz tego miala niepelnosprawnego synka z epilepsja z poprzedniego zwiazku – mieli wybite szyby 3 razy, oprocz tego kwiaty z ogrodzie byly regularnie wyrywane. Sasiedzi na ulicy robili imprezy wystawiajac sofe. Masakra.
    Dzielnica to jest bardzo zla wiec ceny domów niskie, natomiast Moortown to prestiz. wielu Zydów tam mieszka, ceny sa bardzo drogie, no ale jest bardzo bezpiecznie.
    You are not paying for how big is your house – you are paying for where you live!

mimim
    Participant

Ech,no wlasnie, takie mam obawy,ze poki Anglik sie wprowadza, to jest ok, ale wszyscy @obcy@moga byc szybkim targetem dla wszelakiej przestepczosci. A jakies rady co do innych rejonow?

Co sadzicie o Pudsey?

twix
    Participant

Pudsey jest ok, tak samo jak Morley, w stronę lotniska i północ Leeds.
    Nie polecam Seacroft, Gipton, Halton Moor, Middleton, Armley, Harehills, Beeston, Holbeck, centrum, Woodhouse, Moortown – zresztą to każdy zna te dzielnice w Leeds i wie dobrze gdzie się zapuszczać a gdzie nie.
    Wcześniej było na forum o dzielnicach w Leeds. Poszukaj.

sylwek
    Członek

polecam okolice parków, Roundhay i Meanwood – idzie jeszcze znaleść coś taniego. Oraz trzymania się z dala od tzw. council estates. Ogólnie północ miasta jest ok, a im wyżej na mapie to ceny już zaczynają być trochę nierealne. O Wigton Lane nawet nie wspomnę…

Pozdrawiam

mimim
    Participant

Dzięki za podpowiedzi. Niestety widzę,że w budżecie 125000 pozostaje tylko Pudsey😒

twix
    Participant

125000?
    to malo teraz dają

mimim
    Participant

Dają więcej,ale to jest moja granicą,nie chce płacić ogromnej raty;)

aaaaa
    Participant

Mozesz tez poszukac na Rothwell lub Woodlesworth…

Marcin-Lech_Poznan
    Participant

Ogolnie to najlepiej szukac tzw. White Areas bo w koncu przyjechales do Anglii, a Pudsey to dzielnice blisko Bradford i mnostwo tam Pakistanczyków i Hindusów. Nie czulbys sie jak w Europie tylko jak w Azji. Osobiscie nic do nich nie mam ale zostawmy ich Getta sobie wlasnym, bo jak dojdzie do buntu religijnego to bedziesz mniejszoscia.
    Najlepiej to mieszkac w Harrogate czy Wetherby no ale musisz wydac min. 160tys funtów a srednio domy kosztuja 230 tys, wiec sa to ceny zaporowe.
    Ja osobiscie kupilem chatke bardzo blisko centrum przy Lovell Park, cena 120tys, ogrodek, jest spokoj, wiekszosc rezydentow to albo starzy ludzie albo rodziny z dziecmi. Sasiedzi to Anglicy, Irlandczycy po 70 tce, spokojna Ewangelicka rodzina Murzynska i kobieta z wyspy Mauritius. Do centum 5 minut na pieszo, Park zaraz obok, nie narzekamy

sylwia
    Członek

A ja ci polecam Garforth 🙂 co do Pudsey moja mama tam mieszka tyle lat , i jest super ludzie mili i przyjazni takie mile spokojne miasteczko 🙂

mimim
    Participant

Dzięki wszystkim za odpowiedzi:) a co do mieszkańców Pudsey,według statystyk 98% to white British, w żadnej dzielnicy Leeds nie ma tak mało Azjatow ( nie to,żebym była szczególnie uprzedzenia). Pozdrowienia dla wszystkich:)

aaaaa
    Participant

Mozesz podac linka do tych statystyk? Bo Pudsey rozciaga sie prawie pod Bradford wiec nie bylabym pewna co do liczby tych Azjatow 😉

Marcin-Lech_Poznan
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    mimim wrote:

Dzięki wszystkim za odpowiedzi:) a co do mieszkańców Pudsey,według statystyk 98% to white British, w żadnej dzielnicy Leeds nie ma tak mało Azjatow ( nie to,żebym była szczególnie uprzedzenia). Pozdrowienia dla wszystkich:)

Ty chyba sobie jaja robisz. Bylem tam kilka razy i tez szukalem tam domów. Mnostwo tam Azjatów, czulem sie jakbym wyjechal z Anglii, masakra:((((((((((((

sylwia
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

Marcin-Lech_Poznan wrote:

mimim wrote:

Ty chyba sobie jaja robisz. Bylem tam kilka razy i tez szukalem tam domów. Mnostwo tam Azjatów, czulem sie jakbym wyjechal z Anglii, masakra:(((((((((((([/quote]

Wam chodzi o New Pudsey , ktore jest blisko Leeds Road . Samo Pudsey jest bialutkie 🙂

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.