Strona główna Działy Hyde Park Myślicie,ze warto jest obecnie kupić złotówki

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    hellenkaq
    Participant

Cześć. Mam odłożone trochę kasy w funtach. Obecnie złotówka jest taka tania tak więc zastanawiam się czy nie kupić trochę takiej waluty. Szczególnie,że jeszcze niedawno funt był po 5,10 , teraz jest prawie złotówkę droższy. Co o tym sądzicie? Myślicie,że warto jest zainwestować ? 🙂

Equick
    Participant

Z tego co obserwuję, to złotówka będzie się umacniała w stosunku do funta. To co jest obecnie, to jest szczyt możliwości brytyjskiej waluty.
    Nie ma żadnych powodów, aby była ona tak droga jak jest obecnie.

janax
    Participant

Za to jest wiele powodów do tego , aby złotówka umacniała się w stosunku do funta 😀 . Np ." Dobrze " rozwijająca się gospodarka ," wzrost " dochodów społeczeństwa ," poprawa " życia emerytów , itp :D:D Złotówka to sztucznie pompowany TWÓR .

hellenkaq
    Participant

No to widzę tutaj dwa odmienne zdania.
    Janax myślisz,że wartość złotówki w stosunku do innych walut będzie jeszcze bardziej malała? Bo obserwuję sobie ostatnio stosunek złotówki do euro i akurat euro jeszcze bardziej tanieje niż złotówka.
    Może w takim przypadku zainwestować w euro?

janax
    Participant

Wg mnie , każda inwestycja , we wszystko co ma związek z Polską ,obciążona jest dużym ryzykiem , ponieważ jest to kraj NIEPRZEWIDYWALNY , tam nie obowiązują reguły , które obowiązują w każdej , w miarę cywilizowanej gospodarce . Czytaj — wszechobecna korupcja —

sylwek
    Członek

ja też wtrącę swoje 3 grosze 😉 Myślę że złotówka w przyszłym roku będzie na poziomie 6.20-6.50 do funta o ile nie jeszcze niżej. Gdybym mógł, to bym wziął pożyczkę w dolarach, jak najwięcej bo on powoli acz regularnie z roku na rok traci swoją wartość. I tyle moich 3 groszy 🙂 Pozdrawiam

nataliaala
    Participant

A ja na przykład jestem dobrej myśli. Złotówka to nie jest jakaś hrywna. Wśród walut środkowej Europy jest to najmocniejsza obecnie waluta . Różne sytuacje się zdarzały ale funt czasami jest w stosunku do niej droższy,czasami tańszy. Moim zdaniem sytuacja powinna się odwrócić. Autorko możesz kupić trochę złotówki ale nie inwestuj w taki sposob wszystkich pieniędzy. Kup sobie trochę dolarów, trochę złotówek,trochę franków.

janax
    Participant

Bez dogłębnej analizy , można było napisać — kup sobie wszystkiego po trochu — 😉

hellenkaq
    Participant

Czyli tak jak w jednym amerykańskim przysłowiu : Nigdy nie trzyma sie w jednym koszyku wszystkich jajek ( czy jakoś tak to leciało). W sumie chyba będzie to najbezpieczeniejsze posunięcie.
    Tka na marginesie czemu cena złotówki nadal tak spada?

Equick
    Participant

Przyczyną jest depracjacja – czyli osłabienie ceny danej waluty w stosunku do innych walut. Przyczyn takiego stanu rzeczy jest wiele. Zwykle są to wojny, problemy gospodarcze i inne tego typu historie.
    Tu masz podręcznikową definicję: http://www.comperia.pl/deprecjacja.html

buba7
    Participant

Trochę możesz, mniejsze ryzyko

RainbowSniper
    Członek

Spokojnie, przed wyborami wartość złotówki spadnie, tak jest nieustannie od wielu lat, można by rzec, że od transformacji ustrojowej. Wówczas będzie bardzo korzystnym dokonać zakupu.

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.