Strona główna Działy Hobby Książki te dobre i mniej ciekawe.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Falkon
    Participant

Pytanie do osób, które lubią czytać książki. Czy macie jakieś tytuły godne polecenia? Gdzie się zaopatrujecie i wszystko inne co może być istotne, dla potencjalnego czytelnika. Od pewnego czasu przeglądam ofertę jaką ma Księgarnia rewolucja – http://www.rewolucja.co.uk/ i przyznam, że nie spodziewałem się tak dużej oferty polskich tytułów w księgarni UK.
    Inne tego typu miejsca godne polecenia to…?

Konkubina_Diabla
    Participant

Hej! Ja to głównie w kryminałach się zaczytuję, a rewolucja ma chyba rzeczywiście najlepszą ofertę. Zamawiałąm tez książki z ksiazka.co.uk ale nie maja zbyt szalonego wyboru.

Co do polskiej biblioteki to podobno jest w Barnsley, ale osobiście w niej nie byłam. Ale w miłym towarzystwie bym się wybrala chętnie 😀

A tu link:

http://fsd.barnsley.gov.uk/kb5/barnsley/fisd/service.page?record=y7i4sGlFF1I

Pozdrawiam z Normanton 🙂

jmat
    Participant

Ostatnio Stephen King, książki wręcz idealne dla mnie 😉 uwielbiam je czytać przed snem

adik356
    Participant

Harlan Coben i Alex Kava – jak dla mnie najlepsi. Uwielbiam kryminały. Chociaż przyznam, że dobrą książką fantasy (np. coś Sapkowskiego) też nie pogardzę.
    A jeśli chodzi o księgarnię Rewolucja z pierwszego postu – to faktycznie wybór mają bardzo duży i zawsze można coś sobie wyszukać. No i są tam promocje – ja kupuję sporo książek więc często "poluję" na wybrane tytuły, w niższej cenie.

pietrzak
    Członek

Kiedyś przywoziłam książki z Polski ale trochę zaczęło mi być z tym ciężko… I ktoś mi właśnie polecił Rewolucję i od tamtego czasu jestem wierna. Szybka obsługa, niedroga wysyłka. Polecam.

RainbowSniper
    Członek

A co powiecie o książce "Nocarz" ? Moim zdaniem jedna z lepszych, generalnie trzeba się dobrze wczytać by poczuć ten klimat.

marek-klak
    Członek

za każdym powrotem z pl jedna torba to książki 😉

Adela
    Participant

hej,

polecam "12 opowieści żydowskich" Anki Grupińskiej.
    http://rewolucja.co.uk/produkt/12-opowiesci-zydowskich-514181
    O pewnych sprawach należy pamiętać, szczególnie w tych dziwnych czasach.

Pozdrawiam,
    Adelka

nasturcja
    Członek

To juz jest na prawde nudne. Jak chcecie zareklamowac te ksiegarnie, to zaplaccie za reklame, zamiast zasmiecac forum spamem i reklama, ktore sa niezgodne z obowiazujacym tu regulaminem! Forum jest miejscem do dyskusji, a nie do spamowania i reklamowania sie. Wkurzacie mnie swoja bezczelnoscia, bo ja za wszystkie reklamy, ktore od lat umieszczam w serwisie, place wg obowiazujacego cennika! Nie znosze oszustow i ludzi, ktorzy nie potrafia sie dostosowac do obowiazujacych regul i mimo ze uwielbiam czytac ksiazki, nie kupie ani jednej ksiazki w waszej ksiegarni.

jmat
    Participant

Ja mogę polecić książkę Bez Tytuły napisaną przez Anonima. Naprawdę ciekawy pomysł, który intryguje od początku. Spodoba się to jednak chyba tylko miłośnikom westernów i wampirów 🙂

jfoto
    Participant

Ja uwielbiam kryminały, głównie skandynawskie. Moja przygoda zaczęła się od Camilli Lackberg, potem Yrsa Sigurdardottir, potem Jo Nesbo, potem kolejny skandynawski autor i kolejny;) Uwielbiam serie kryminalne.

Z nieskandynawskich gorąco polecam Karin Slaughter.

ANiwka
    Participant

Ja również uwielbiam skandynawskie kryminały. Jak tylko złapie jakąś dobrą serię to mogę nic innego nie robić tylko czytać:) Moim ulubionym autorem jest Nesbo.

abe192
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    jmat wrote:

Ostatnio Stephen King, książki wręcz idealne dla mnie 😉 uwielbiam je czytać przed snem

również polecam. zwłaszcza, że facet napisał z 60 książek, więc jeśli już się komuś spodoba, ma się lektury na następne 2 lata 🙂

Udemy23
    Członek

Ostatnio czytałam "Bestię" 😯

Papoq45
    Członek

Czytaliście może książkę wywiad z wampirem? Film jest genialny pytanie czy książka również.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.