Strona główna Działy Hyde Park Przeprowadzka z Londynu

Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Octopus
    Członek

Witam wszystkich serdecznie 🙂 Od 2 lat mieszkam w Londynie i zmęczony tym miastem oraz kosztami życia które uwierają coraz bardziej szukam alternatywnego miejsca do życia, padło na Leeds lub Manchester ponieważ to nadal duże miasta a koszty życia wydają się niższe. Pytanie do was czy jest sens i które z wyżej wymienionych miast polecicie osobie bez kwalifikacji z angielskim na średnim poziomie, pracy będę szukał w fabrykach, magazynach lub gastronomii (pracowałem kilka miesięcy w caffe nero). Ile realnie muszę wydać na wynajem 1-os. pokoju w dzielnicy gdzie będę czuł się w miarę bezpiecznie? Wiem można sprawdzić na gumtree ale nie znając miasta niewiele mi to da. Kolejne pytanie czy mieszkając w Leeds samochód będzie mi niezbędny żeby szybko znaleźć pracę i normalnie funkcjonować, pytanie może dziwne ale nigdy tam nie byłem i nie mam pojęcia na ile dobrze działa komunikacja miejska, czy dojeżdża w okolice fabryk, magazynów w których ewentualnie znajdę pracę. Będę wdzięczny za pomoc i wasz poświęcony czas 🙂

tatar
    Członek

siemka
    w leeds koszt pokoju to 50-70 funtow tyg przewaznie juz wszystko wliczone…
    co do samochodu to jezeli szukasz pracy w fabryce to wiadomo ze by sie przydal,ale moze trfisz gdzies blizej centrum to wtedy autobusem dojedziesz bez problemu…do fabryk tez jezdza prywatne busy i kasuja ze 3-5 funtow za dowoz…myzle ze z praca tez nie bedzie problemu jezeli bedziesz szukal heh bo praca jest tylko jak wiadomo sama nie przyjdzie…

Octopus
    Członek

Właśnie, jak wygląda sytuacja z pracą? Od samego początku mieszkam w Londynie i nie mam wyobrażenia jak wygląda szukanie pracy poza nim. W Londynie osoba mówiąca po angielsku która zadowoli się pracą za stawkę minimalną znajdzie pracę w ciągu kilku dni do tygodnia. Jak wygląda sytuacja w Leeds?

RainbowSniper
    Członek

W Leeds ostatnio poprawiło się z pracą, nawet w moim odczuciu stawki w górę poszły.

Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.