Witam wszystkich serdecznie 🙂 Od 2 lat mieszkam w Londynie i zmęczony tym miastem oraz kosztami życia które uwierają coraz bardziej szukam alternatywnego miejsca do życia, padło na Leeds lub Manchester ponieważ to nadal duże miasta a koszty życia wydają się niższe. Pytanie do was czy jest sens i które z wyżej wymienionych miast polecicie osobie bez kwalifikacji z angielskim na średnim poziomie, pracy będę szukał w fabrykach, magazynach lub gastronomii (pracowałem kilka miesięcy w caffe nero). Ile realnie muszę wydać na wynajem 1-os. pokoju w dzielnicy gdzie będę czuł się w miarę bezpiecznie? Wiem można sprawdzić na gumtree ale nie znając miasta niewiele mi to da. Kolejne pytanie czy mieszkając w Leeds samochód będzie mi niezbędny żeby szybko znaleźć pracę i normalnie funkcjonować, pytanie może dziwne ale nigdy tam nie byłem i nie mam pojęcia na ile dobrze działa komunikacja miejska, czy dojeżdża w okolice fabryk, magazynów w których ewentualnie znajdę pracę. Będę wdzięczny za pomoc i wasz poświęcony czas 🙂