Strona główna Działy Zdrowie badanie krwi w Manchester

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Fifona
    Participant

W placówce w twoim rejonie, gdzie jesteś zapisany, powinni ci zrobić badania krwi za darmo, żaden problem, wystarczy poprosić.

Rlzzz
    Członek

dziękuję, z tym że jak długo trwa zapisanie do takiej placówki,
    czy są związane z tym opłaty?
    dzieki za dalsze informacje. Tak samo jak to wygląda w przydatku polskich prywatnych przychodni oraz szpitali?

Fifona
    Participant

Najpierw należy udać się do przychodni razem z potwierdzonym adresem zamieszkania oraz dowodem tożsamości. Jeżeli mieszkasz w rejonie ośrodka zdrowia, nie powinno być problemów z zapisaniem. Następnie wypełniasz formularz ze swoimi danymi. Zapisać na wizytę możesz się myślę, że tego samego dnia, na wyznaczony termin. Zwykle jest to za kilka dni, do tygodnia. Nie ma żadnych opłat. Prosisz lekarza o skierowanie na morfologię krwi, po uprzednim przedstawieniu swojego problemu bądź jakichś obaw.

Z polskimi, prywatnymi placówkami nie miałam do czynienia, więc nie mogę nic doradzić.

EUPHORIA
    Participant

idziesz do swojej przychodni, prosisz o blood test / badanie krwi/, nie musi sie to nawet 'opierac’ o gp, ja o blood test prosze w recepcji, tam mnie umawiaja na pobieranie krwi i to wszystko

Rlzzz
    Członek

b.dziekuje za odpowiedz. tylko proszę powiedzcie mi jak dlugo czeka sie na zgloszenie i jak dlugo czeka sie na wyniki?
    dz!

EUPHORIA
    Participant

czy Ty masz swojego gp, jestes zarejestrowany w przychodni?

EUPHORIA
    Participant

na jakie zgloszenie?

Rlzzz
    Członek

nie mam tutaj lekarza pierwszego kontaktu. chodziło mi o procedury przyjmowania itp…

EUPHORIA
    Participant

idz, w oklicy gdzie mieszkasz, zarejestruj sie w najblizszej przychodni / druk do wypelnienia/, umow sie w recepcji, jesli nie rozumiesz=pokarz na migi, ewentualnie wez kogos kto po ang. pomoze porozmawiac, matko, ajkie procedury??? czy poslugujesz sie angielskim? jesli nie, napisz mi nr swojej przychodni, gp, etc etc, ja tam adzwonie, umowie Cie… rece opadaja po prostu.

EUPHORIA
    Participant

jak to nie masz lekarza gp?

Rlzzz
    Członek

sam mam w DOMU, w Polsce lekarza. znam podejscie tutejszych lekarzy i opinie o nich…
    Angielski mam na dobrym poziomie bo pracuje w zawodzie etc.
    pytalem sie o pare detali i chcialem uzyskac odpowiedz.
    Chodzi mi o prosty test/morfologie. Z tego co wiem to tutaj troche sie dlugo czeka na niektore sprawy i chialem przeanalizowac co lepsze bedzie.
    poradze sobie. Chodzilo mi o praktyczne porady.

w kazdym razie dzieki…

EUPHORIA
    Participant

no wlasnie prosty test-morfologia, nawet 'lichy’ gp nie bedzie mial problemu powiedziec Ci co jest w normie, co niekoniecznie, ba, nawet pielegniarka…

Rlzzz
    Członek

wlasciwie nie podziekowalem za rady, jakis czas temu, poszlo elegancko. nie moge narzekac.
    dzieki

jmat
    Participant

A orientuje się ktoś jakie są ceny badania jeżeli chcę iść bez skierowania? Jest to w ogóle możliwe? Wiem, że w Polsce tak się dało, a tutaj to nie mam pojęcia.

Rlzzz
    Członek

szczerze drogo. jak do prywatnej xyz kliniki to musisz sie liczyc z wydatkiem rzedu 50-70 funtow…
    w pl jak jestes nie ubezpieczony to musisz zaplacic 20-50 zl… wiec to spora roznica.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.