Strona główna Działy Erystyka Polka czy niePolka

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Marcin-Lech_Poznan
    Participant

Bylem ze swoja zona i córeczka w Baby Clinic. Siedziala kolo mnie muzulmanka i mówila po angielsku z akcentem slowianskim. Ona – matka w szatach muzulmanskich od stóp po glowe. Zastanawialem sie z moja zona z jakiego kraju pochodzi poniewaz miala jasna biala karnacje i jedno dziecko starsza dziewczynka o jasnej, a drugie mlodsze o ciemniejszej. przyszedl czas na wejscie do wazenia mojej córeczki i nagle ta kobieta odziana w szaty muzulmanskie odzywa sie plynna polszczyzna w naszym kierunku. Bylismy w TOTALNYM szoku ze to nasza rodaczka zamienila sie w "PINGWINA". Choc jestem w Anglii ponad dakade, nie jestem moze bardzo praktykujacym katolikiem ale jestem 100% Polakiem i Katolikiem, ale jeszcze czegos takiego nie widzialem.
    Najgorsze jest to ze dzieci nie potrafily odpowiedziec nawet na najprostsze Polskie pytania, bylem zszokowany jak spytalem sie "jak masz na imie".
    Czy macie wokól siebie takich znajomych POlaków albo moze spotkaliscie sie z takimi osobami, które konwertowaly sie na Muslim?

p
    Członek

😯 Nie obrazaj Pingwinow kolego 8)

Fifona
    Participant

Nie znam nikogo takiego. Wiem jednak, że Polki są bardzo podatne na zaloty muslimów. Zazwyczaj tak się dzieje, że to kobieta zmuszona jest zrezygnować ze swojego języka ojczystego, religii, obyczajów. Na początku nie zdaje sobie sprawy ile ją to będzie kosztowało. Żal mi takich kobiet. Nie wyobrażam sobie być tak poddaną, uwięzioną i "zniewoloną".

Marcin-Lech_Poznan
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Fifona wrote:

Nie znam nikogo takiego. Wiem jednak, że Polki są bardzo podatne na zaloty muslimów. Zazwyczaj tak się dzieje, że to kobieta zmuszona jest zrezygnować ze swojego języka ojczystego, religii, obyczajów. Na początku nie zdaje sobie sprawy ile ją to będzie kosztowało. Żal mi takich kobiet. Nie wyobrażam sobie być tak poddaną, uwięzioną i "zniewoloną".

Fifona
    Participant

Dzięki Marcin-Lech za tą mądrą przemowę Pana Bogusława. Właśnie słucham. Jak na razie się zgadzam, a swego czasu zagłębiałam się w kulturę islamu. Kiedyś myślałam, że przeciwieństwa się przyciągają, teraz uważam, że to jest ekscytujące tylko na chwile.

Fifona
    Participant

Tak z innej beczki: Czy oglądałeś może wspominany film przez pana Bogusława Wolniewicza? Jeżeli tak, co o nim sądzisz?

Marcin-Lech_Poznan
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Fifona wrote:

Tak z innej beczki: Czy oglądałeś może wspominany film przez pana Bogusława Wolniewicza? Jeżeli tak, co o nim sądzisz?

Tak widzialem i to nie jeden. Facet widac ma jaja i jest prawdziwym patriota. Nie chce aby obcy chcieli rzadzic w naszym kraju i zaszczepiac Diabelska Religie. Rzad Angielski jest zbyt ulegly i pozwala sobie na zbyt wiele. Pozwala budowac meczety, chodzic ubrany w Burke tzw. Letter Box.
    Niestety nasz rzad razem z bylym premierem Tuskiem i Pania Gronkiewicz Waltz pozwala sobie wejsc na glowe i mimo sprzeciwu narodu pozwala na budowe meczetu.
    Pan Wolniewicz mówi to co ja juz mówilem wielu ludziom w UK ze kazdy w sobie ma troche rasizmu i ciagnie do ludzi podobnym do siebie. Wiekszosc Anglików to rasisci ale bierni bo boja sie ujawniac swoich opinii w obawie przed karami nalozonymi przez organy praw czlowieka.
    Kiedys w Centum Leeds spotkalem jakiegos socjaliste co opowiadal ze UK to kraj Multicultural (Wolniewicz – MiltiKulti 🙂 ) i rozdawal ulotki. Ja mu powiedzialem ze jestem Polakiem z krwi i kosci ale popieram BNP na co sie bardzo oburzyl. Ujawnilem mu tez ten kraj ma problem bo nie umie sobie radzic z Muzulmanami a oni sie coraz bardziej rozbestwiaja (przypadek w Birmingham). Powiedzialem mu ze im wiecej skrajnych kultur zyje ze soba tym wieksze ryzyko nienawisci, bo czlowiem ma nature ze ciagnie do podobnych do siebie.
    Niedlugo w szkolach nasze dzieci beda musialy uczyc sie arabskiego a dziewczeta nosic chusty, do tego posilki bez wolowiny.
    To jest chore ale ja zawsze powtarzam – "Live by the rules of the country you are living in".
    A muzulmanie zmieniaja i niszcza kulture kraju w jakim sie pojawiaja. niestety Aglicy sa sami sobie winni ze wpuszczaja kogokolwiek i potem maja lipiec 2005 w Londynie i eksplozje

Fifona
    Participant

Smutne jest to, że każdy może pluć na naszą religię. Muzułmanie nie pozwoliliby na to – i w tym właśnie są od nas lepsi. Śmieją się z tego, że wszystko im wolno na obcej ziemi.

Marcin-Lech_Poznan
    Participant

Fifona wrote:

Smutne jest to, że każdy może pluć na naszą religię. Muzułmanie nie pozwoliliby na to – i w tym właśnie są od nas lepsi. Śmieją się z tego, że wszystko im wolno na obcej ziemi.

Dokladnie, jak ktos pojedzie do Arabii Saudyjskiej i para idzie razem trzymajac sie za reke, to do wiezienia mozna pojsc, a u nas to wszystko im wolno.
    Smieszy mnie troche slowo Multicultural. Ja sie pytam – w jakim sensie? Przeciez wyraznie widac ze sa duze podzialy, ze jak mlodziez idzie grupami to sa to albo grupy samych Anglików, albo ciapatych, albo Polaków. Czasem zdarzy sie 1 czy 2 osoby mieszane, ale w wiekszosci przypadków jest tylko monokulturowa grupa. OK, wspólne wyjscia businessowe czy z pracy ale grupy towarzyskie sa monokulturowa. Tak naprawde te rózne kultury zyja tylko na jednym obszarze ale nie ma zadnej interakcji, bo który muzulmanin pójdzie na mecz czy wyjdzie do Pubu? A tak naprawde to Anglicy ich w glebi duszy nienawidza wiec gadanie ze Anglia to kraj bardzo tolerancyjny i otwarty na inne kultury jest nie na miejscu. Nie maja innego wyjscia bo takie jest prawo. Ta tolerancje nazwalbym raczej "nieagresja". W Polsce to chociaz rzadza pilkarscy huligani, którzy tak naprawde nie pozwalaja przybyszom z Azji to panoszenie sie w naszym kraju, a oczywiscie prasa robi z nich od razu kozlów ofiarnych nazywajac "rasistami"

D.P.
    Participant

[quote:80c966d9fe]Rzad Angielski jest zbyt ulegly i pozwala sobie na zbyt wiele. Pozwala budowac meczety, chodzic ubrany w Burke tzw. Letter Box.
    [/quote]

Gdyby nie to to bys teraz siedzial na bezrobotnym w Polsca, a dzieki temu, ze rzad angielsi Ci pozwolil, mozesz zyc tutaj na nieco lepszych warunkach.

[quote:80c966d9fe] Ja mu powiedzialem ze jestem Polakiem z krwi i kosci ale popieram BNP na co sie bardzo oburzyl.[/quote]

No to teraz pakuj sie i wynocha do Polski jak tak popierasz BNP.

Na tym swiecie jest miejsce dla kazdego. jesli jestes katolikiem jak sugerujesz to pamietaj co mowil Jezus i jeden z jego najlepszych slug Jan Pawel II.

Zastanow sie nad tym co mowisz. Ja jestem tez katolikiem i czuje sie Polakiem, ale pozostawiam innym wybor ich wiary itp.
    Usmiechnij sie i mysl pozytywnie. Po co taka niechec?

Marcin-Lech_Poznan
    Participant

D.P. wrote:

[quote:01c69b6b76]Rzad Angielski jest zbyt ulegly i pozwala sobie na zbyt wiele. Pozwala budowac meczety, chodzic ubrany w Burke tzw. Letter Box.

Gdyby nie to to bys teraz siedzial na bezrobotnym w Polsca, a dzieki temu, ze rzad angielsi Ci pozwolil, mozesz zyc tutaj na nieco lepszych warunkach.

:01c69b6b76 wrote:

Ja mu powiedzialem ze jestem Polakiem z krwi i kosci ale popieram BNP na co sie bardzo oburzyl.

No to teraz pakuj sie i wynocha do Polski jak tak popierasz BNP.

Na tym swiecie jest miejsce dla kazdego. jesli jestes katolikiem jak sugerujesz to pamietaj co mowil Jezus i jeden z jego najlepszych slug Jan Pawel II.

Zastanow sie nad tym co mowisz. Ja jestem tez katolikiem i czuje sie Polakiem, ale pozostawiam innym wybor ich wiary itp.
    Usmiechnij sie i mysl pozytywnie. Po co taka niechec?[/quote]

Ta wypowiedzia sie skompromitowales!!! Po pierwsze nie znasz mnie i nie wiesz co by bylo gdyby. Chyba sam zyjesz na benefitach jesli poruszasz ten temat. Ja przyjechalem tutaj na wyzsze Studia i teraz prowadze dzialalnosc na terenie calej Unii Europejskiej + Norwegia i Szwajcaria.
    Moj temat jest uogólniony na cala Europe, na zalanie nas przez muzulmanów – nas czyli nie tylko Anglie i Polske ale cala Europe.
    Wlasnie widac u Ciebie taka slabosc ze pozwalasz sobie wejsc na glowe i muzulmanie to wykorzystuja, nie widzac u Nas sily i jednosci.
    Radze pojechac do Dubaju w którym bylem juz kilka razy i calowac sie z dziewczyna na ulicy albo isc za reke nie majac slubu. Od razu idziesz do paki. Znaczy to ze my mamy szanowac ich kulture i zyc zgodnie z tamtymi zasadami, a oni przyjezdzaja do Europy i robia z niej "druga Azje" chodzac ubrani jak w Sredniowieczu.
    Widac ze przyjmujesz bierna postawe i próbujesz z siebie robic pseudotolerancyjna osobe – multikulti.
    Jestes smieszny ale dam Tobie szanse i pozwole na posluchania bardzo madrego pana Wolniewicza. Facet wie o czym mówi.
    Pozdrawiam serdecznie i milego dnia

fatima
    Participant

Marcin-Lech_Poznan az tak Cie to poruszylo,ze ktos zyje swoim zyciem, nie zyciem narzuconym przez spoleczenstwo w jakim sie urodzil?

Jesli tak Ci przeszkadza, to,ze owa kobieta byla tak ubrana dlaczego jej nie zapytales prosto w oczy dlaczego wybrala meza nie Polaka, dlaczego ubiera sie jak ubiera, i wszystko to co Cie jeszcze ciekawi?

Czy Maryje, "matke Boza" tez nazywasz Pingwinem , przez jej ubior?

Czy Polak zawsze musi byc katolikiem? Nie, kazdy ma prawo wyboru!

Marcin-Lech_Poznan
    Participant

fatima wrote:

Marcin-Lech_Poznan az tak Cie to poruszylo,ze ktos zyje swoim zyciem, nie zyciem narzuconym przez spoleczenstwo w jakim sie urodzil?

Jesli tak Ci przeszkadza, to,ze owa kobieta byla tak ubrana dlaczego jej nie zapytales prosto w oczy dlaczego wybrala meza nie Polaka, dlaczego ubiera sie jak ubiera, i wszystko to co Cie jeszcze ciekawi?

Tak ona byla katoliczka i zmienila sie pod wplywem. Jesli kazdy by tak rozumowal, to nasza kultura i religia niedlugo wyginie i muzulmanie opanuja cala Polske.
    Nawoluje Cie do prawdziwego autorytetu pana Wolniewicza – Polskiego patrioty.
    Posluchaj moze zmadrzejesz
    https://www.youtube.com/watch?v=l-jOKsYA3Fg

Marcin-Lech_Poznan
    Participant

fatima wrote:

Tak poruszylo mnie bo bardzo zabolalo bo zyje ponad dekade w tym kraju i takiego czegos nie widzialem. To wstyd i hanba dla naszego narodu Polskiego który walczyl przez wiele lat o niepodleglosc. Ja rozumiem ze sa Polacy którzy posmakuja troszeczke Funtów Brytyjskich, zobacza Królowa czy Allaha i wyrzekaja sie prawnie Polskiej religii kultury i patriotyzmu.

Fifona
    Participant

Dziewczyna pewnie była zakochana, facet ją omamił. Założę się, że teraz żałuje, wyrywa sobie włosy z głowy i zadaje pytanie jak mogła sobie tak życie sknocić. Nie pierwsza taka historia i nie ostatnia. Jeżeli czyjaś wiara jest słaba, przypuszczam, że może być wiele razy zmieniana pod wpływem sugestii innych ludzi.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.