Strona główna › Działy › Dziecko › Pozbawienie praw rodzicielskich
Dodam jeszcze ze moja dziewczyna poprzez smierc mojego ojca caly czas usiluje mi powiedziec ze pochodze z patologii i mam to w genach mianowicie to ze ja tez tak moge skonczyc. jestem szczerze powiem zdruzgotany. Nie pijemy, nie palimy, nie robimy imprez i nie bierzemy narkotyków. czy rzeczywiscie mozna mnie pozbawic praw ojcowskich ze wzgledu na zly przyklad z dziecinstwa?
spr priv
spr priv
ale gdzie?
Nikt nie odpowiada za bledy swoich rodzicow i nie jest to zaden powod aby ci odebrano prawa rodzicielskie.
Swoja droga,wspolczuje ci ze musisz zyc z taka kobieta pod jednym dachem 😥
Nikt nie odpowiada za bledy swoich rodzicow i nie jest to zaden powod aby ci odebrano prawa rodzicielskie.
Problem jest taki ze ciagle truje mi tylek ze jestem ciota a nie facet bo nawet nie umiem swojej matki ustawic zeby byla potulna jak baranek. Wiecznie mi wypomina ze ona chce aby nasz synek mial duza rodzine i ze szukala facete ktory ma wspierajacych go rodziców. Niestety moi mnie nie wspieraja, wiec nazywa i wyzywa mnie od sieroty i wygraza ze nie mam zadnej rodziny, a jak probuje sie klocic to staje sie agresywna. A ja nie chce aby nasz dzidzius mial przez te awantury stresy. Ja chce miec tylko spokój i skupic sie na dziecku
Tez mi sie wydaje ze to nie zaden powód do odebrania mi praw ojcowskich. Najgorsze jest to ze czasem mam telefony z Polski od jej mamy ktora pyta sie czy juz zalatwilem ten problem ze swoja rodzina, ze mam miec pomoc rowniez od swojej matki, ze synem jest sie cale zycie (mam 30 lat). czasem mam juz tego dosyc
Chlopie szczerze to mysle ze twoja dziewczyna cierpi na depresje po porodowa stad te oskarzenia i zlosc. Jest tez zmeczona wszystko sie dla niej zmienilo po urodzeniu dziecka . Proponuje isc do GP i przedstawic mu problem lub pogadac z Health Visitor . jednak jesli wyjdzie ze dziewczyna poprostu jest wredna i dalej ci bedzie dogryzac proponowalabym zaznaczyc doslownie punkt ze dziecko nalezy do rodzicow czyli ciebie i jej i to do was nalezy wychowanie Krystianka a nie do twojej matki , cioci , kuzynki.. itp Moze przypomnij jej ze ty i ona zrobiliscie sobie dziecko a nie wasze rodziny? Nie moze odebrac ci praw rodzicielskich ze wzgledu nato ze nikyt z twoje rodziny nie interesuje sie dzieckiem , wazne ze ty jestes dobrym kochajacym tata .Z tego co piszesz to patologicznie to ona sie zachowuje nie ty , glowa do gory 😀
Chlopie szczerze to mysle ze twoja dziewczyna cierpi na depresje po porodowa stad te oskarzenia i zlosc. Jest tez zmeczona wszystko sie dla niej zmienilo po urodzeniu dziecka . Proponuje isc do GP i przedstawic mu problem lub pogadac z Health Visitor . jednak jesli wyjdzie ze dziewczyna poprostu jest wredna i dalej ci bedzie dogryzac proponowalabym zaznaczyc doslownie punkt ze dziecko nalezy do rodzicow czyli ciebie i jej i to do was nalezy wychowanie Krystianka a nie do twojej matki , cioci , kuzynki.. itp Moze przypomnij jej ze ty i ona zrobiliscie sobie dziecko a nie wasze rodziny? Nie moze odebrac ci praw rodzicielskich ze wzgledu nato ze nikyt z twoje rodziny nie interesuje sie dzieckiem , wazne ze ty jestes dobrym kochajacym tata .Z tego co piszesz to patologicznie to ona sie zachowuje nie ty , glowa do gory 😀
Dziekuje Sylwiu za slowa wsparcia. Oboje kochamy nasze dzieciatko i uwazam ze oboje jestesmy troskliwymi rodzicami, ale czasami mam dosyc sluchania jej krzyków. Depresja poporodowa to nie jest, poprostu ona chciala stworzyc duza rodzine a ja takowej nie posiadam, a na dodatek moja matka z laski weszla na Skype…. po 3 miesiacach zobaczyc wnuczke. Wiec moja dziewczyna czuje sie wykorzystana przez moja rodzine, ze od niej wszyscy duzo daja i obdarowuja prezentami a ode mnie nikt oprocz 1 paczki po urodzeniu synka. Caly czas mówi mi ze to ja jestem odpowiedzialny za zachowania mojej rodziny bo sie stamtad wywodze
jak to moja SP babcia by ci powiedziala " widzialy galy co braly" twoja dziewczyna wiedziala jaka jest twoja rodzina sama podjela decyzje by miec z toba dziecko wiec do kogo ma pretensje? Niestety nie mozesz odpowiadac za postepowanie i brak zainteresowania dzieckiem ze strony twojej mamy , ja tez nie mam tesciow tzn mam ale swoje wnuki maja gleboko gdzies , to oni traca nie ja . Powiedz swojej dziewczynie by sie ogarnela wkoncu , szczesliwa mama= szczeliwy maluszek . ze tak zapytam ile twoja dziewczyna ma lat? bo zachowuje sie jak rozpieszczona smarkula
jak to moja SP babcia by ci powiedziala " widzialy galy co braly" twoja dziewczyna wiedziala jaka jest twoja rodzina sama podjela decyzje by miec z toba dziecko wiec do kogo ma pretensje? Niestety nie mozesz odpowiadac za postepowanie i brak zainteresowania dzieckiem ze strony twojej mamy , ja tez nie mam tesciow tzn mam ale swoje wnuki maja gleboko gdzies , to oni traca nie ja . Powiedz swojej dziewczynie by sie ogarnela wkoncu , szczesliwa mama= szczeliwy maluszek . ze tak zapytam ile twoja dziewczyna ma lat? bo zachowuje sie jak rozpieszczona smarkula
w tym roku konczy 40
juz próbowalem rozmawiac z nia na ten temat, niestety za kazdym razem konczy sie to klotnia a czesto nawet agresja. Ona mi kaze jechac do Polski i ustawic moja mame zeby przysylala paczki i pieniadze na jedynego wnuka. sprawa nie jest latwa.
40? 😯 stara a glupia ! przepraszam wiem z eto twoja dziewczyna ale no prosze z jakiej racji twojaj mama ma wysyac pieniadze na wnuka czy paczki? przeciezx to jest wasze dziecko……nie twojej mamy. Twoja mama wychowala juz ciebie i lozyla na ciebie z jakiej racji ma lozyc jeszcze na wnuka? 🙄
40? 😯 stara a glupia ! przepraszam wiem z eto twoja dziewczyna ale no prosze z jakiej racji twojaj mama ma wysyac pieniadze na wnuka czy paczki? przeciezx to jest wasze dziecko……nie twojej mamy. Twoja mama wychowala juz ciebie i lozyla na ciebie z jakiej racji ma lozyc jeszcze na wnuka? 🙄
Widzisz ja mam takie "pranie mózgu" od wielu lat ze to rodzice powinni wspierac swoje dzieci przez cale zycie. Jestem jej jedynym synem a Krystian jest jedynym wnukiem wiec spodziewa sie ze wszystko wnuczek dostanie. I tu sie kolo zakreca bo jak probuje z mama rozmawiac o tym to mówi ze moja dziewczyna jest nienormalna wypowiadajac takie rzeczy. Wlasnie ostatnio zapowiedziala ze jak nie spowoduje ze moja matka sie zmieni i nie bedzie wysylac paczek i pieniadzy do Anglii to sie ze mna rozstanie i zabierze mi prawa do opieki ze wzgledu na zbyt male zaangazowanie mojej rodziny w wychowanie Krystiana. Mowi ze sad przyzna jej dziecko ze wzgledu na duza pomoc jej rodziny. Nie wiem dokladnie jak tu dziala prawo w UK
Przywoluje caly czas historie ze wszystkie jej ciotki wspieraja swoich synów nawet jak sa dorosli a moja matka nie. Widzisz Sylwio z mojego punktu widzenia jest tak ze dziecko jak juz dorosnie to odpowiada samo za siebie. Ja pracuje, utrzymuje swoja rodzine i dom i nie potrzebuje dodatkowej pomocy, ale moja kobietka bardzo. i tu sa zbieznosci w pogladach 😳
jedno ci napisze ze na 100% nikt nie odbierze cie praw do syna bo twoja rodzina sie nim nie interesuje. wazne ze ty sie interesujesz i jestes dobrym tata 😉 jesli twoja dziewczyna wysunie takie argumenty jak do ciebie w sadzie , sad ja wysmieje doslownie 😆 Ty zreszta tez powinnienies , powiedz jej czy sie slyszy, jakie pierdoly wygaduje. Na utrzymanie dziecka dajesz ty i ona i panstwo sie doklada do tego . nigdzie nie ma napisane ze rodzice i reszta rodziny tez ma lozyc… Jakby jej odbilo calkowicie skontatktuj sie z nimi http://www.resolution.org.uk/advice_centre/ Powodzenia i cierpliwosci zycze 😉