Strona główna Działy Praca Powrot do UK, start na w nowym miejscu – porady i sugestie

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    EUPHORIA
    Participant

Hiya, akurat spisalam liczbe pytan i watpliwosci, dylematy, z ktorymi sie zmagasz, spisalam to w punktach:
    -dlaczego Manchester ?
    – miales do czynienia z czystymi brytyjczykami / fajnie, ja tez mam do czynienia z nimi jedynie/
    – od czerwca 2014 do 2015 at present nic specjalnie sie nie zmienilo w Uk,
    – pracowales/ zyles/ pubowales ? w Uk?
    -Holland- not the same,
    – nie NIS- tylko National Insurance Number- nigdy sie nie zmienia, dobrze, ze masz,
    – wykanczanie el. z wlokna szklanego- mopze byc trudno,
    – probowales online jobs Uk/ Leeds, typu indeed, travis etc, etc, pracy tu mnostwo,
    Generalnie- ile masz pieniedzy na start, by zaczac 'nowe’ zycie ?
    Bedziesz mial gdzie mieszkac, co zjesc, bo chyba nie chcesz wrocic znowu do Pl w koncu 2015 roku. Rozwaz wszystkie za i przeciw. Long story zdarza sie wszedzie-)

EUPHORIA
    Participant

nie ma sensu roznoszenia cv ’ od drzwi do drzwi’, zostanie wyrzucone wydaje mi sie, a nawet jestem tego pewna, po 2 gie- jaka masz pewnosc, ze przyjma Cie=reasumujac masz na tyle na 'przetrwanie’ w nadziei na roznoszenie cv i czekanie / o ile/ agencja lub ktos sie odezwie ???, jesli jakakolwiek praca- jesli-szukaj w pubach, jako waiter, ale moja rada- moze szukaj czegokolwiek online z Pl, zanim podejmiesz jakakolwiek decyzje. Jesli masz nadal pytania, pytaj.

EUPHORIA
    Participant

And don’ to wyory, about the accent,, we do speak yorkshire…anyway.

igo
    Participant

– Mam kuzyna w Manchesterze, uwazam ze moze byc to ciekawe miasto do zamieszkania.
    – Brytyjczycy hmm, mam kilka kontaktow w starym miescie, ale nie chce definitywnie tam wracac
    (juz raz to zrobilem i byla pustka…"long story" – po paru miesiacach w polsce wrocilem do pracy do anglii innej firmy, ale zrezygnowalem z problemow osobistych i wrocilem do rodzinnego domu zeby uporzadkowac siebie – reasumujac – Ogolnie po nie calym roku w anglii wrocilem do polski, bylem 4,5 miesiaca, nastepnie wrocilem do anglii, na miesiac i wrocilem do polski, teraz jestem juz 2,5 miesiaca w polsce).
    – Praca w Holandii to tylko jakies tam doswiadczenie "emigracyjne" tyle.
    – NIS? Insurance, spoookoojnie ;).
    – strony z ofertami pracy obczaje dokladnie, mam jeszcze pare dni do wyjazdu (z doswiadczenia wiem ze niema sensu szukac pracy nie bedac na miejscu i byc jakis dluzszy okres od przyjazdu)
    – Pieniedzy ile mam? Powiedzmy ze niema z tym problemu, ale im mniej strat, korzystania z tego budzetu tym lepiej. Mieszkac bede przez nie caly miesiac po rodzinnemu :).

EUPHORIA
    Participant

no to brzmi rozsadnie, sprobuj tez online / poki w Pl/ trovit jobs, indeed, reed

EUPHORIA
    Participant

daj znac, jak sprawy sie maja, pozdrawiam, powodzenia…

igo
    Participant

No brzmi dosyc rozsadnie, lecz nie wszystko od nas samych zalezy, czasami wiece zalezy od przypadku.
    Tak dam znac co i jak :).

EUPHORIA
    Participant

najwiecej zalezy od nas samych jednak…i daj znac, prosze, jak sie sprawy maja, pozdrawiam-)

lucygp
    Participant

czasami wiece zalezy od przypadku.

EUPHORIA
    Participant

wiele zalezy od nas samych-)

igo
    Participant

Czasami 100% od nas samych, czasami 100% od przypadku.

Jestem w Manchesterze, akutalnie organizuje sie do szukania pracy bedac na miejscu. Aktualnie jestem na etapie robienia listy, jakie agencje warto odwiedzic (moglbym wszystkie, ale najpierw podejde do tego "taktycznie").

EUPHORIA
    Participant

i bardzo dobrze robisz / nie wiem jak to wyglada z praca poprzez agencje, jako, ze ja self employed wiec nie w 'branzy’ agencji/, ale ciesze sie, ze jestes zdeterminowany, powodzenia zycze i pisz…

igo
    Participant

Pewnie, bede informowal, moze komus sie to przyda na przyszlosc. Ja osobiscie zawsze staram sie pomagac, opisywac swoje historie ludziom zeby ktos mogl miec troche latwiej :).

Bylem w kilku agencjach (branza industry – jako ze jestem nowy w miescie szukam czegos prostego zeby sie "zahaczyc", a nie czuje pewnosci do pracy z ludzmi bez protekcji nikogo). W jednej z nich mam appoitment na jutro rano i bedziemy rozmawiac i wybierac prace dla mnie, moze cos sie znajdzie na full time.

EUPHORIA
    Participant

how things going on? please, do smth, just guy do smth…you sound ok, if not very lucky with agency or whatever could be, are you be able to go straight to pub, just to ask floor manager about vacancy? well, agency is exactly what they did for me / phone on bloody Sunday night, you have to go…/, so i told m.self ’ fuck you’, thats why I am not agency stuff and. Is ok please, let me know how it looks like in ur case.

igo
    Participant

Yeah, that’s agency, but not everytime, i wanna find only just permanet job, not temporary. Cordant (before that was a Prime Time i think so) (looking good, looking like take care about me but this is only one). Yesterday I had a Interview in one company for not bad possition as Team Leader for people what packing stuff from tape. Because i’ve got some experience (but not the biggest) and i waiting for call from them (will decided untill end of this week, may be today). Anyway still I’m looking for job, searching internet, getting information about agencis and everything.
    What you mine about this pub?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.