Strona główna Działy Hyde Park Prezenty z UK

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    kanciap
    Participant

Czy swoim bliskim na święta przywozicie coś szczególnego związanego z UK? Istnieje coś takiego? To moje pierwsze takie święta, wracam jeszcze na tydzień do Uk bo muszę, a rodzina jęczy o prezenty. Da się coś załatwić?

filipek
    Participant

a ty nie masz swojej wyobrazni tylko o takie pierdoly na forum pytasz tragedia

kanciap
    Participant

hehe… długo jesteś w Uk, że tak bardzo zapomniałeś jak pisać po polsku? 😉 Jeśli nie jesteś w stanie nic powiedzieć to nie pisz. Mega przywitanie. Proszę o wypowiedzi osoby, które są w stanie coś sensownego przekazać.

twix
    Participant

cos szczególnego związanego UK to brytyjski funt, możesz też kupic zjeb…aną pogodę w puszce, piękna panoramę Beestonu w ramce, koszulki z flaga Wlk. Bryt. lub Anglii

kkonki
    Participant

Nie wiem jakich konkretnie prezentów szukasz, ale kilka rzeczy które przychodzą mi do głowy (niekoniecznie bezpośrednio związane z Anglią) to:
    -christmas jumper – tu jest tego pełno, w Polsce chyba mało popularne
    -mince pies, apple pies itd, christmas pudding – ogólnie ich świąteczne słodkie przysmaki, których u nas się nie je
    -angielskie piwa są też inne niż nasze – nie zwykłe lagery, ale różnego rodzaju Ales (przeważnie ciemne). Albo też słodki Cider. Mozna tez teraz na pewno kupic w marketach jakies zestawy ladnie zapakowane, np. ze szklanka

Narazie tylko tyle przyszlo mi do glowy.
    a twixowi radze sie czasami usmiechnac 😉

twix
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    kkonki wrote:

a twixowi radze sie czasami usmiechnac 😉

Usmiecham sie dosyc często, tylko nabijam sie z emigrantóf czasami – nic osobistego 😆

EUPHORIA
    Participant

Xmas jumpers sa ohydne, nie kupuj wiec. Zalezy, ile masz £ na wydanie, co chcesz kupic, Primark czy John Lewis / spooora roznica w cenie/, ktos napisal ’ mince pie’, nie zgodze sie, sprecyzuj ile £ masz do wydania,m a bedzie latwiej o porade…

EUPHORIA
    Participant

Argos w chwili obecnej ma dobre ceny, kupilam walki do wlosow /nagrzewane plug in/ za cene £ 30, kosztowaly wczesniej okolo £ 59, sprawdz moze Argos,w Uk nie wydaje mi sie istnieje cos takiego, jak 'tradycyjne’, tradycyjne sa kartki swiateczne ’ Merry Xmas’, pozdrawiam

kanciap
    Participant

Oooo… bardzo konkretne pomysły, posprawdzam sobie. Te piwa mnie jakoś nie przekonują. Ogólnie wydaje mi się, że jeśli dawać w prezencie alkohol to jakiś konkretny, markowy, piwo wydaje się być trochę słabe, ale pomyślę.

azkeel
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    kanciap wrote:

Oooo… bardzo konkretne pomysły, posprawdzam sobie. Te piwa mnie jakoś nie przekonują. Ogólnie wydaje mi się, że jeśli dawać w prezencie alkohol to jakiś konkretny, markowy, piwo wydaje się być trochę słabe, ale pomyślę.

A piwo nie moze byc markowe? Takie na przyklad Everyday Anarchy uwarzone przez Brewdog. Co prawda kosztuje 11 funtow za buteleczke 0.33 ale to doskonaly prezent dla kogos kto lubi piwo.

kkonki
    Participant

EUPHORIA – wiadomo, ze mozna kupic gadzety elektroniczne, fajne ciuchy, perfumy w dobrych cenach itd, ale pytanie bylo o rzeczy charakterystyczne. Christmas jumpers chyba maja byc wlasnie takie troche kiczowate. No ale wiadomo – co kto woli, tez nie jestem fanem, chociaz dzien w pracy kiedy kazdy przychodzi w takim sweterku moze byc smieszny 🙂

EUPHORIA
    Participant

kkonki, i taki prezent chcialabym dostac, dobra perfume, eletroniczny gadget, kosemtyki, ktos wyzej napisal o piwie,sa tradycyjne marki, ale tego raczej nie daje sie w prezencie, chyba, nie powinno, odnosnie alkoholi to chcialabym dostac whiskey np, pozdrawiam

gotka
    Participant

Moja siostra od kilku lat za każdym razem kupuje takie kosze z owocami i alkoholem. Jeśli alkohol to może w tym kierunku. Zgrzewka piwa czy goła flaszka to raczej trochę słaby prezent 😉

kanciap
    Participant

Jakie konkretnie kosze ze słodyczami? Proszę o konkretne zdjęcia, informacje, stawki 😉 Perfumy i elektroniczny gadżet uważam za jedne z najgorszych prezentów.

EUPHORIA
    Participant

bo za drogo ?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.