Strona główna Działy Motoryzacja samochod z polską rejestracja

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    joanna77
    Participant

Witam
    Mam pytanie
    Jak wyglada rejestracja auta na polskich numerach w UK. Chciałabym przyjechac autem z Pl do UK a później przerejestrować zeby legalnie poruszac sie nim do pracy itp. Dodam że auto ma zamontowany gaz, i nie jestem jeszcze jego włascicielem. Cz musze najpierw przerejestrowac je na siebie w PL (nie mam meldunku w PL) ?
    Prosze o konkretne odpowiedzi
    Dzieki

Maciek1983
    Participant

a po co tak cudowac, nie lepiej kupic auto tutaj, mozna tez zalozyc gaz tutaj. rejestracja nie jest taka skomplikowana, ale dojdzie ci oprocz kupna auta dodatkowych kosztow, jak oplacic road tax, dostosowac auto zeby przeszlo ang przeglad czyli mot, bedziesz musiala wymienic lampy chyba wszystkie, a to w przypadku dosc nowych aut to spory koszt, do tego rejestracja chyba 170 funtow, do tego drozsze ubezpieczenie angielskie dla auta z kierownica po lewej,a w cale autem z kierownica po lewej str sie latwiej nie jezdzi szczegolnie w ruchu angielskim. tzn takie moje zdanie. anglieskie auta sa z reguly duzo tansze niz te same np w Polsce z kier po lewej, nawet jesli doliczysz koszt montazu instalalcji gazowej tutaj, w przypadku auta z silnikeim 4 cylindrowym to koszt 650 funtow za sekwencje, czyli porownywalnie co w polsce. przynajmniej unikniesz calego zachodu.

joanna77
    Participant

samochod dostalam w prezencie a mieszkam na stale w Uk.

twix
    Participant

tak kolega ma rację. Popchnąć polskie auto w Polsce i tutaj kupić samochód – są tanie jak barszcz i nie będzie problemu z MOT, insurancami itd.

Maciek1983
    Participant

jeszcze nie jest na ciebie zarejestrowane, to juz wogole nie wiem jak to tutaj zrobic, znajomi rejestrowali polskie auto tutaj ale bylo zarejestrowane na jednego z nich, nie bylo to jakies skomplikowane, ale doszlo im sporo kosztow glownie zeby auto przeszlo mot, teraz placa sporo za ubezpieczenie i powiedzieli ze nigdy wiecej. sprzedaj auto i kup sobie tutaj, takie moje zdanie i nie pisze tego zlosliwie.

joanna77
    Participant

Dziekuje wszyskim za odpowiedzi. Zadzwonilam do dvla i juz wszystko wiem co i jak. Thx anyway 🙂

poli
    Członek

nie ma sprawy

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.