Strona główna Działy Motoryzacja zakup samochodu

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    ROL
    Członek

witam
    chcę kupić samochód na aukcji np na copart, jak spradzić czy nie jest on zadłużony, czy nie ma na nim jakiegoś kredytu. Oferty samochodów mają ukryte tablice rejestracyjne….

Maciek1983
    Participant

wydaje mi sie ze na takie aukcje trafiaja auta czyste, tzn bez takich ukrytych niespodzianek…sa tam auta rozbite, pofirmowe, przejete przez bank bo wlsanie ktos nie splacal i komornik zabral, tzn tak mi sie wydaje, nie wiem na stowe…o prosze na stronie glownej jest cos takiego: there is no outstanding finance on the vehicle according to HPI; czyli pewnie copart sprawdza hpi
    albo tu masz wszystko, nawet zwracaja kase jezeli cos bylo w aucie nie tak
    The Copart UK Member Protection Pledge is available on purchases of vehicles listed on http://www.copart.co.uk whose lot description webpage bears our Protection Pledge shield symbol.
    The Pledge means that Copart UK Limited promises that for each eligible vehicle:

the make, model and year of first registration in the UK are correct as listed;
    the salvage category listed on the Copart UK website is accurate at the time of sale;
    the displayed images accurately show the general appearance of the vehicle’s exterior and interior at the time of sale;
    there is no outstanding finance on the vehicle according to HPI;
    valid legal ownership of the vehicle will pass to you after you pay in full;
    if you pay Copart the full sum due for a vehicle, you are guaranteed to receive the vehicle;
    you will be able to collect the vehicle during Copart UK’s regular business hours;
    if a vehicle is advertised as having keys and/or documents, you will receive those keys and documents;
    the vehicle’s 'Run & Drive’ condition has been accurately classified according to the criteria for that programme as set out on the Copart UK website; and
    at the time the vehicle was listed for sale, the vehicle’s odometer reading was no less than the mileage recorded against the vehicle’s registration number in the most recently available information from the DVLA and/or HPI.

If any of the above conditions are not met, Copart UK will refund the purchase price and all buyer’s fees and applicable taxes, subject to the limitations and eligibility requirements listed in the terms and conditions of the Member Protection Pledge program.

Krzych
    Participant

generalnie podpisuję się pod tym, mam dobre doświadczenia z Copartem

Ftlukkka
    Participant

A w miejscowości Kraków jaki salon skody polecacie? Gdzie mają najlepsze ceny? Kupował ktoś z Was auto tutaj http://www.skoda-auto.pl/dealers/inter-auto/oddzialy ? Warto to miejsce odwiedzić?

kkajon22
    Participant

Szukacie auta z klasą które wam będzie służyło przez wiele lat ? Jeśli tak to koniecznie zajrzyjcie na najnowszą ofertę [b:d1faea7269]AutoPlaza[/b:d1faea7269] w której sprzedają ford mondeo nowy niesamowitej jakości samochód który nadaje się dla każdego, niesamowita oferta cenowa tego auta !

Bolek331
    Participant

Dzięki za namiar, napewno tam zajrze.

Codi3
    Participant

Ja też dziękuję 🙂 Z całą pewnością mi się przyda 🙂

A czy wiecie które kontrolki w aucie oznaczają poważną awarię? Co sądzicie o tych poradach w tym zakresie https://teamtotal.pl/artykul/ktore-kontrolki-w-aucie-oznaczaja-powazna-awarie

arnold787
    Participant

Chciałbym Wam polecic Car Wash Plast Conditioner , poniewaz sam regularnie korzystam z ich sklepu i jestem zadowolony. Na pewno kazdy z Was stara sie dbać o swój samochód, a na ich stronie znajdziecie kosmetyki samochodowe oraz akcesoria do pilęgnacji Waszego auta. Duzy wybór oraz swietne ceny.

bonjour
    Participant

To bedzie sprawdzony wybor.

burakki
    Participant

Witajcie. Jak już mowa o samochodach to właśnie poszukujemy nowego samochodu lecz jak na złość to nic znaleźć nie możemy. I tak wpadliśmy na pomysł aby może sprowadzić samochód zza granicy. I tak też znajomy powiedział nam, że ta firma https://carforfriend.pl/ zajmuje się sprowadzaniem aut zza granicy także za nas sprawdzą dany samochód. Także jak dla mnie jest to bardzo dobre i konkretne rozwiązanie.

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.