A ja będę zwiedzać Polskę 🙂 póki co, wybieram się na południe, Sudety i okolice. Moją wyprawę planuję zacząć od miejsca, jakim będzie zamek Grodziec. Nie słyszałam o nim wcześniej, dopiero jak szperałam w internecie i natknęłam się na te artykuł: http://przewodnik.noclegownia.pl/artykul/zamek-grodziec-cenny-zabytek-kultury-sredniowiecznej-2589.html, wygląda fajnie, mam nadzieję, że na żywo też. A potem pochodzę po górach żeby odpocząć od pracy i nabrać sił na kolejne zadania 😀
W tym roku tez pozwiedzalam Polske – Krakow, Zakopane i Gdansk – bylo bardzo milo.
W maju bylam w Islandii i na pewno polecam – przesliczny kraj, ludzie bardzo mili, jedzenie tez dobre.
Tegoroczne wakacje w USA, w przyszłym roku czas na Kanadę 🙂
Co do juesej – to co widzimy na filmach to ściema, naprawdę trudniej tam się utrzymać i pracownicy mają mniejsze prawa niż u nas. Do tego bieda jest bardziej widoczna jak i różnice etniczne.
Powiem szczerze, że dopiero mamy grudzień a już poważnie myślę nad wczasami. Mam na myśli Kenię. Był ktoś z Was? Wiecie czy jest tam bezpiecznie obecnie?
A ja będę zwiedzać Polskę 🙂 i odwiedzę rodziców. Póki co, wybieram się na południe, Małopolska (Kraków), Świętokrzyskie i okolice, zalew Sielpia[/color:22d1e44f4c] i Chańcza. Moją wyprawę planuję zacząć od miejsca, jakim będzie zamek Chęciny i jaskinia Raj. Nie słyszałam o nim wcześniej. Potem pochodzę po górach żeby odpocząć od pracy i nabrać sił na kolejne zadania 😀
To fakt. Większość z nas wybiera na wakacyjny wyjazd odległe miejsca i to nie tylko w Europie a w Polsce też jest wiele atrakcji. Z drugiej strony jadąc np. do Hiszpanii, Portugalii czy Grecji jest gwarancja słonecznej pogody i ciepłej wody w morzu.