Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in
/home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line
193
Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in
/home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line
193
D.P. wrote:
Nie mówimy tutaj o wirusie HIV. Większość zakażeń następuje na drodze wymiany krwi, transfuzjii itp. Mój ojciec został zakażony przy pobieraniu krwi. Był honorowym dawcą krwi, tak zresztą jak ja.
D.P. wrote:
Mam dyplom lekarza z polskiej Akademii Medycznej. Śmiem twierdzić, że malutkie zaplecze w zakresie wiedzy tutaj mam.
Panie doktorze!!! Jest rok 2013, dziś się używa sprzętu jednorazowego. A HepB poleca się jako szczepienie dla osób podróżujących do krajów trzeciego świata i mających w planach zabiegi medyczne tamże, tudzież przygodne stosunki seksualne. Tamże. No i oczywiście pracownikom opieki zdrowotnej.
W Polsce sprzęt jest (miałam tutaj na myśli konkretnie Gamma Knife), ale okres oczekiwania może wynieść rok (na NFZ).
Ja niestety nie mogę się pochwalić dyplomem lekarskim, posiadam tylko skromny dyplom wyższych studiów pielęgniarskich w Polsce i studiów specjalizacyjnych w UK- cukrzyca.
Po raz kolejny stwierdzam, że tok myślenia lekarza i pielęgniarki jest różny o 180 stopni.
[img:ac2dbc8fb4]http://www.leeds-manchester.pl/forum//upload_img/miniaturki/IMG_528d22d295ded764.jpg[/img:ac2dbc8fb4]