Strona główna Działy Zdrowie hepatites

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    D.P.
    Participant

[quote:22530cfe03]Gratuluję. Przy okazji proponuję pogrzebać w Internecie i poszukać artykułów o autyzmie i jego prawdopodobnych powiązaniach ze szczepieniami.
    [/quote]
    Te sprawę akurat dobrze znam. Pan który pisał te artykuły wycofywał się z nich raczkiem szybciutko. Wielu rodziców odmawiało szczepień szcególnie w USA. Znajdziecie dużo na ten temat w necie. Tylko przykładowy link. Jast ich więcej

http://www.webmd.com/brain/autism/searching-for-answers/vaccines-autism

I ci co się wypowiadają na ten temat to ludzie którzy wiedzą co mówią. Mają potężną wiedzę popartą badaniami i studiami z których ja tylko korzystam – taki pasożyt 😆

Pandora34
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    D.P. wrote:

Nie mówimy tutaj o wirusie HIV. Większość zakażeń następuje na drodze wymiany krwi, transfuzjii itp. Mój ojciec został zakażony przy pobieraniu krwi. Był honorowym dawcą krwi, tak zresztą jak ja.

D.P. wrote:

Mam dyplom lekarza z polskiej Akademii Medycznej. Śmiem twierdzić, że malutkie zaplecze w zakresie wiedzy tutaj mam.

Panie doktorze!!! Jest rok 2013, dziś się używa sprzętu jednorazowego. A HepB poleca się jako szczepienie dla osób podróżujących do krajów trzeciego świata i mających w planach zabiegi medyczne tamże, tudzież przygodne stosunki seksualne. Tamże. No i oczywiście pracownikom opieki zdrowotnej.

W Polsce sprzęt jest (miałam tutaj na myśli konkretnie Gamma Knife), ale okres oczekiwania może wynieść rok (na NFZ).

Ja niestety nie mogę się pochwalić dyplomem lekarskim, posiadam tylko skromny dyplom wyższych studiów pielęgniarskich w Polsce i studiów specjalizacyjnych w UK- cukrzyca.

Po raz kolejny stwierdzam, że tok myślenia lekarza i pielęgniarki jest różny o 180 stopni.

[img:ac2dbc8fb4]http://www.leeds-manchester.pl/forum//upload_img/miniaturki/IMG_528d22d295ded764.jpg[/img:ac2dbc8fb4]

D.P.
    Participant

Super. Ktoś z profesjii. Pozdrawiam.

No więc jak chodzimy na te kursy na które musimy to ciągle mówi się o przypadkach zakażeń. Czyż nie? A skoro jest Pani pielęgniarką, to czemu kwestionuje Pani podanie trzeciej dawki szcepionki skoro dwie już zostały podane? Nie rozumiem.

Ja od czasu do czasu do czasu muszę iść do fryzjera na ścięcie włosów. Jeszcze są i odrastają nie wiedzieć czemu. Wie Pani, że nie ma obowiązku w Anglii strylizacji nożyczkek? W Polsce jest. Można być zakażonym WZW u fryzjera. Do tego nie potrzeba wiadra krwi. Ociupinka… niestety tylko.

I mój syn też tam chodzi, ale jest zaszczepiony i nie martwie się, że będę go odwiedzał w szpitalu z powodu tej wysoko zakaźnej choroby. Tak tylko… profilaktyka jest tańsza, przyjemniejsza i bezpieczniejsza niz samo leczenie, które może pociągnąć o wiele więcej powikłań.

Życzę szczęścia u fryzjera. To tak jak na loterii…

Pozdrawiam.

Pandora34
    Członek

D.P. wrote:

Super. Ktoś z profesjii. Pozdrawiam.

A skoro jest Pani pielęgniarką, to czemu kwestionuje Pani podanie trzeciej dawki szcepionki skoro dwie już zostały podane? Nie rozumiem.

Widocznie podzielam zdanie Pana kolegów po fachu. Żyję i pracuję w UK, nie w Polsce i kieruję się tutejszymi przepisami.

damianho87 wrote:

Corka dostała 2 dawki szczepionki przeciwko zoltaczce zakaznej B w Polsce i potrzebuje 3 dawki ale angielscy lekarze nie chca nam pomóc.

Również pozdrawiam 😆

D.P.
    Participant

Ups … byłbym zapomniał o posterze…

[/img]

… bo w innym przypadku wiem lepiej…

Wg angielskich standardów podanie trzeciej dawki po dwóch podanych w Polsce jest OK. Mój syn to przeszedł. Nic nie płaciłem. Dostał szcepionkę bez żadnego problemu.

Pandora34
    Członek

No to problem rozwiązany, założyciel wątku wie, do kogo się zgłosić na trzecią dawkę, skoro jego GP odmawia 🙂

BTW ja jestem Practice Nurse. Szczepienie HepB jest płatne. Cały kurs wynosi 99 funtów, booster 20 🙂

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.