Strona główna Działy Dziecko Ryanair a wózek z gondolą

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    gosiak432
    Participant

Hej Leciałam z dzieckiem ostatnio ryannairem i mielismy wózek z gondolą (rozkładany) i nie było problemu. Jeżeli chodzi o nosidełko do samochodu płaciliśmy za nie 10 funtów i dawalismy przy odprawie jako bagaż 'oversize’.

cheeky girl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    gosiak432 wrote:

Hej Leciałam z dzieckiem ostatnio ryannairem i mielismy wózek z gondolą (rozkładany) i nie było problemu. Jeżeli chodzi o nosidełko do samochodu płaciliśmy za nie 10 funtów i dawalismy przy odprawie jako bagaż 'oversize’.

O to swietnie, dzieki!

Co do nosidełka to chodziło mi o takie do noszenia a nie samochodowe. Coś w tym stylu:

[img:c6383dbba7]http://www.leeds-manchester.pl/forum//upload_img/miniaturki/IMG_5256ec520f2f88563.jpg[/img:c6383dbba7]

mamazleeds
    Participant

Pewnie ze wpuszcza z takim nosidelkiem.
    Ryanair o tyle sa lepszymi liniami ze dziecku nalezy sie wozek albo torba podreczna za darmo, a juz Jet2 nie zgadza sie na torbe (bynajmniej ja tak mialam).

Ja tez zawsze zabieram wozek ze soba i doprowadzam do samego samolotu, zostawiajac go przy schodach, najlepiej zlozony gdyz jesli obsluga nie wie jak go zlozyc wrzuci byle jak do luku.
    Super jak po wyladowaniu podstawia wozek pod samolot, to juz wtedy nie musisz dzwigac dziecka az do kontroli paszportowej (co w przypadku Bradford jest tragedia, gdyz idzie sie tam wiecznosc!!! A tu jeszcze dziecko, torba podreczna.. uffff).

Chcialabym zaapelowac do ludzi dobrej woli 🙂 🙂 🙂

Pomagajcie matkom z dziecmi prosze. Jest naprawde ciezko…
    Przepuszczajcie je w kolejkach ( przy dluzszym oczekiwaniu dzieci sie niecierpliwia i placza, co sie wiaze ze stresem matki).

Darujcie sobie uszczypliwe odpowiedzi, kto nigdy sam z dzieckiem nie lecial nie wie jak to jest – PRAWDA MAMUSIE? 🙂

olcik6
    Członek

Z nosidelkiem problemu nie ma a wozek mozesz spakowac w dwie torby i odprawic wraz z walizka. Kobieta bedzie sie pytac z ilu czesci sklada sie wozek i mowisz ze z dwoch, obie torby z wozkiem dostana naklejke i tyle. a nosidelko mozesz smialo wniesc na poklad i nie jest traktowane jako bagaz.
    Jesli chodzi o zostawianie wozkow przed samolotem- wiadomo, ze jak mama leci sama z dzieckiem a mowie o takim, co jeszcze samodzielnie nie stoi, to kazda pomoc sie przyda.
    Mamy- zaopatrzcie sie w torby na wozki bo za kazdym razem przewija sie ten sam problem: podczas gdy chlopak lapie wozek aby go zaniesc do samolotu, wozek sie otwiera, chlopak nie umie go zlozyc i tak oto leci wozek w pozycji niezlozonej i odbieracie podrapany, brudny itd.
    No chyba, ze macie wozki przeznaczone na tanie latanie i nie martwicie sie o ich stan 😉
    Pozdrawiam

cheeky girl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    olcik6 wrote:

.
    Mamy- zaopatrzcie sie w torby na wozki bo za kazdym razem przewija sie ten sam problem: podczas gdy chlopak lapie wozek aby go zaniesc do samolotu, wozek sie otwiera, chlopak nie umie go zlozyc i tak oto leci wozek w pozycji niezlozonej i odbieracie podrapany, brudny itd.
    No chyba, ze macie wozki przeznaczone na tanie latanie i nie martwicie sie o ich stan 😉
    Pozdrawiam

Dlatego wlasnie chcemy zabrac nosidelko, zeby na spokojnie wozek zapakowac i zdac razem z walizka. A torby to nie znalazlam na moj wozek, sa tylko takie na male spacerowki, ale owiniemy folia lub workiem i jakos bedzie 😀

olcik6
    Członek

A jaki masz wozek? Ja pakowalam quinny w 2 czesciach w torby storage biale na zamek z ikea po 3f chyba a pozniej w calosci do torby… na rower 🙂 30f w halfords 🙂

cheeky girl
    Participant

olcik6 wrote:

A jaki masz wozek? Ja pakowalam quinny w 2 czesciach w torby storage biale na zamek z ikea po 3f chyba a pozniej w calosci do torby… na rower 🙂 30f w halfords 🙂

wozek to trzykolowy Jane Slalom travel system. te torby to chyba za male bo kola duze z szerokim rozstawem 🙂 jakos damy rade 😀

alaa
    Participant

Ja wypożyczałam w Krakowie w wypożyczalni wozi bobo mają wózki oraz foteliki naprawdę polecam:

https://www.facebook.com/wozibobo?fref=ts

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.