Strona główna Działy Praca Praca bez znajomości angielskiego

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    poleman
    Członek

Praktycznie niemozliwe…zapytaj w Machu albo w Concepcie ale powinnas znac przynajmniej jakies podstawy ale probuj tez szukac na polskich stronach, powodzenia

ejdzi
    Participant

Dziekuje bardzo. Nie chodzi jednak o mnie lecz o mojego tate. Jakies podstawy tam zna no ale nie jest tego duzo. Jednakze mialam nadzieje, ze ktos podpowie mi cos wiecej. Znam osoby, ktore przebywaja w UK po kilka lat, a angielskiego jak nie poznali tak nie poznali, a pracują. Agencje, ktore podales/as znam i tata jest w nich zarejestrowany jednakze nic sie jeszcze nie ruszylo. Niekotrzy po prostu maja to szczescie, ze bez jezyka poszli do dobrej, na prawde fajnej pracy 🙂

ejdzi
    Participant

I jeśli chodzi o "polskie strony" – mozesz polecić jakieś konkretne?

gosu
    Participant

GAP w centrum

poleman
    Członek

no tak tylko to sie juz troche pozmienialo, kiedys brali kazdego teraz juz jest inaczej ale jak zna podstway to poprostu trzeba probowac. Kiedys w Leeds bylo tez PMP ale oni teraz chyba sa w Wakefield. Przegladaj strony Bradford24, tu na Leeds-Man…albo poprostu przygotujcie jakiekolwiek CV i od knajpy do knajpy, od hotelu do hotel, no i znajomi.

Pandora34
    Członek

Powiatowy Urząd Pracy w Kujawsko – Pomorskim?

Maciek1983
    Participant

pmp jest w wakefield, ale tez trzeba spikac, trzeba przejsc rekrutacje po angielsku, moj brat tam byl, preszedl rekrutacje 2 mieisace temu, podpisali z nim kontrakt i do tej pory sie nie odezwali…..i z sali wypraszali ludzi jak ktos nie dawal rady z jezykiem….ciezko bez jezyka, trzeba probowac, ja probuje zmienic prace chociaz mam stala, i tez nie jest latwo…moe niech tata pojdzie do typowo polskich firm budowlanych, sprzatajacych ale z opini wiem ze u polakow z reguly stawka 5f na godzine i na jakichs smieciowych umowach, ktore nic nie daja, takie zeby tylko w razie czego byla podkladka ze jest sie zatrudnionym…trzeba probowac wszedzie tak naprawde, za ktoryms razem sie uda..a tata sie czyms specjalizuje? jak jest fachowcem w czyms to moze obejdzie sie bez jezyka, tylko nadrobi wiedza i dosw, moze niech uderzy w prace na ktorych sie zna

ewa_3232
    Participant

Na stronie głównej Bradford24 jest ogłoszenie potrzebuja a raczej przyjmują do mrożonek(bekon) na BD19 to chyba COBER tam nie trzeba znać języka.No i z tą pracą na stałe..Wątpię żeby tak od razu przyjęli na kontrakt ….Teraz przepracujesz przez agencję 3 miesiące i zmieniają Ci pracę lub podpisują nową umowę…Ale życze powodzenia tacie zobaczcie to ogłoszenie na BRADFORD24 może akurat się uda.

wojthh
    Członek

co tata potrafi i ile ma lat?

ejdzi
    Participant

Dziekuje bardzo za odpowiedzi. Sprobuje na polecanej stronie. Tata ma 43 lata, specjalizuje sie bardzo dobrze w budowlance , mechanice, obsludze wozkow widlowych, koparko-ladowarek. A urzad w kuj-pom? haha bardzo smieszne. Tam nawet ludzie po wyzszych szkolach trudza sie o miejsce pracy i prosze bez odpowiedzi zwyczajnie zlosliwych i nie na miejscu!

ejdzi
    Participant

w gappie bylismy i sie nie odzywaja a z tym CV poprobujemy, dziekuje.

ejdzi
    Participant

No i ma uprawnienia na spawanie metoda TIG.

poleman
    Członek

Ale uprawnienia brytyjskie jezeli nie to nic mu to nie daje

ejdzi
    Participant

Moj znajomy zaczal prace jako spawacz bez ang uprawnien i firma zajela sie wyrobieniem poszczegolnych 'papierow’, uprawnien. Nie kazda firma jednak oferuje takie cos.

kkonki
    Participant

Może spróbujcie w agencji solsbury solutions w wakefield. Praca w magazynach nexta w south elmsall, teraz powinni przyjmować więc może akurat się uda. Osobiście nie pracowałem więc nie wiem dokładnie jak z tym angielskim będzie, ale wiem że pracują tam polacy i można się umówić po polsku na rejestrację

Oo i jeszcze mi się przypomniało. W Barnsley jest Yorkshire Repak – praca na palecie, sprawdzanie butelek. Teraz chyba tam przyjmują i powinno się udać znając same podstawy angielskiego. Pracują tam sami polacy, litwini, itd. Aplikacje trzeba od nich wziąć na miejscu. To nie jest jak to powiedziałaś dobra, fajna praca ale coś za coś.
    Jest jeszcze coś podobnego czyli Bottleworks w Normanton, ale nie mam pojęcia jak tam wygląda sytuacja z językiem.

Mam nadzieję że coś pomogłem 🙂

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.