Strona główna Działy Nauka Nauka angielskiego.

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    jozephe
    Participant

Witam. Od pewnego czasu szukam jakiegoś kursu dla siebie bo chcę w końcu nauczyć się porządnie angielskiego. Poszukuje jakiegoś kursu lub coś w tym stylu by zacząć od level 1 i sukcesywnie z czasem wspinać się wyżej. Jeżeli znacie jakąś szkołę która prowadzi zajęcia w godzinach wieczornych (po godnie 18) to dajcie znać będę wdzięczny.

Anonim
    Nieaktywny

Witaj, Level 1 to już przedostatni Level. Wyżej jest tylko Level 2, który jest nie we wszystkich szkołach. Myślę, iż miałeś na myśli entry 1, entry 2, entry 3, level 1, level 2. Level 1 to odpowiednik B2 w polskich kwalifikacjach, więc jeśli już posiadasz taki stopień znajomości języka angielskiego (certyfikat np. ESOL – City Guilds) + przygotowanie pedagogiczne, możesz uczyć w szkole.
    Zobacz sobie :

http://londynek.net/ukipedia/article?jdnews_id=2635240

Pozdrawiam, Olka

jozephe
    Participant

Dziękuje spotpol za uświadomienie mnie. Więc muszę szukać jakiegoś kursu co zaczyna się od Entry tylko mam mały problem bo nie mogę znaleźć czegoś co jest po 18.

Anonim
    Nieaktywny

Ja chodziłam do Bradford College od 19:00 chyba do 21:00, albo do 21:30 dwa razy w tygodniu. Byli też tacy, którzy dopiero na 20:00 przyjeżdżali. Wiem także, że KrysMetalLanguage z Bradford ma dogodne godziny, dopasowane do każdego. Jestem z Bradford, ale wiem, że w Leeds w Parklane College też coś mają.

http://forum.bradford24.pl/viewtopic.php?f=12&t=7370&sid=b7c5d2863a5b314138af02e298d97919

Pozdrawiam, Ola

ps. Gdybyś potrzebował pomocy, pisz.

Ada363
    Participant

Teraz jest wiele ciekawych programów, które pomogą nam w szybkim tempei nauczyć się języka. Przydatnym urządzeniem do tego jest na pewno laptop z dotykowym ekranem, tu o nim kilka informacji https://www.morele.net/wiadomosc/laptop-z-dotykowym-ekranem-jak-wybrac-czy-warto/651/ Mojej znajomej dzieci tak się uczą, w rok czasu mają opanowany poziom komunikatywny języka angielskiego, dzieci w wieku 8 i 10 lat.

dbednarek
    Participant

Po ilu latach przebywania w anglii, można nauczyć się płynnie rozmawiać w języku angielskim?

sonnero
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    dbednarek wrote:

Po ilu latach przebywania w anglii, można nauczyć się płynnie rozmawiać w języku angielskim?

Dużo zależy od tego czy i w jakim stopniu znało się ten język przed przyjazdem tutaj. A tempo nauki zależy od intensywności używania.

babkaada
    Participant

Według mnie najskuteczniejsza metodą nauki jest używanie danego języka

BAQ-azi
    Participant

Na youtubie pełno masz ciekawych propozycji nauki języka. Wystarczy trochę poszukać.

Natalii
    Członek

Najlepiej iść na prywatne lekcje. Wychodzi mniej wiecej tyle samo miesięcznie a nauczyciel jest skupiony tylko na Tobie

jungles
    Participant

Ja polecam udać się na kurs języka. Może nie najtaniej, ale zawsze skutecznie.

marekm
    Członek

Ja o nauce angielskiego wiele dowiedziałem się >>tutaj<<[/url]

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.