Strona główna Działy Zdrowie Nadmiar wody w organizmie- jak się pozbyć? POMOCY !!!!

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    cheeky girl
    Participant

nie jestem ekspertem, ale dieta to podstawa. Ogranicz w diecie sol, cukier, produkty przetworzone, konserwanty itp. Postaw na naturalne produkty: chude ryby, mięso, świeże warzywa, nasiona, orzechy, ciemny ryż, różnego rodzaju kasze, a na pewno poczujesz sie lepiej. Poza tym ruch, cwiczenia itp.

Ale moze tez byc jakas inna przyczyna np. medyczna wiec dobrze jest skonultowac sie z lekarzem. 🙂

agaagaaga3
    Participant

herbatka koperkowo-pietruszkowa,i duzo wody mineralnej z cytryna…jedynie musisz zwrocic uwage na sposob jej picia,nie duzymi lykami,aby tylko wypic np:2L,a wrecz przeciwnie,wolno malymi lyczkami….i pewnie zaraz ktos tu napisze,,po co woda,skoro dziewczyna puchnie,,a wlasnie czesto woda odklada sie w organizmie,przez zbyt male jej spozywanie,wtedy kazda kropla sie ,,odklada,, i zaczynamy puchnac. Mam nadzieje,ze choc troszke pomoge,a dieta oczywiscie tez sie przyda t.j.pisala moja poprzedniczka 🙂

sylwia
    Członek

polecam tabletki Waterbalance do kupienia w kazdym Boots 🙂

Anonim
    Nieaktywny

Zatrzymywanie się wody w organizmie nie jest normalnym procesem. Sama to przeszłam, czułam się gorzej niż balon. Wiecznie opuchnięta, ciężka, ciało nabrzmiałe. Po pierwsze proponuję zrobienie sobie badań na nieprawidłowe działanie tarczycy, tsh, ft3, ft4. Byłam u GP, poprosiłam, badania mi teoretycznie wyszły ok, choć były na pograniczu. Poprosiłam o usg, 6 guzów. Byłam w PL, tam się skonsultowałam, dostałam euthyrox, woda zeszła. Biorę też hydrominum, jakoś tak lepiej się czuje. Tak na marginsie – nie używam soli:) a woda nadal się zatrzymywała. Najlepiej zawsze choroby wykluczyć. Wiesz…brałam jeszcze tabletki antykoncepcyjne, które + hydrominum też powodowały zejście opuchlizny, teraz tylko nazwy nie pamiętam:)

Antoniusz
    Participant

Zdecydowanie pojscie do lekarza, a pozniej ewentualne badania to najrozsadniejsze rozwiazanie

poza tym sauna i cwiczenia np bieganie pomagaja pozbyc sie wody…,
    ale oczywiscie przy wysilku trzeba sie nawadniac… wiec mimo wszystko swoje i tak trzeba wypic

Floopyy
    Participant

Ja polecę, stary, dobry RUCH!! aby wypocić wodę i oczywiście odstawienie soli.

Palliate563
    Członek

Ja do powyższego bym dodał jeszcze odpowiednie odżywianie. Żadnych fast foodów, jedzenia na mieście etc. Ja wszystko przygotowuję w domu, do pracy też sobie wszystko przygotowuję sam, pakuję w pojemniki jednorazowe w różnych rozmiarach[/color:b041410666] i nic poza tym nie jem. Dzięki temu wiem co jem, w przeciwieństwie do wszelkich gotowców czy fast foodów.

Eryka
    Participant

Najlepiej iść do lekarza. On przede wszystkim musi znaleźć powód zaistniałej sytuacji. A następnie dobierze odpowiednią dietę….

gliwiczanka
    Participant

Jedz truskawki, arbuzy i czereśnie. To powinno pomóc!

kanciap
    Participant

Proszę – http://twojarownowaga.pl/jak-pozbyc-sie-nadmiaru-wody-z-organizmu/ O dziwo podstawowym rozwiązaniem jest po prostu picie wody – ale nie kolorowej, czy gazowanej, tylko zwyczajnej, czystej wody – to w zasadzie absolutna podstawa.

maxim23
    Członek

Na ten problem nie znam odpowiedzi niestety, ale mialem inne tego typu wątpliwości i doradzili mi na http://forum.realbody.pl/, może i Ty spróbuj?

Przyczyny nadmiernego gromadzenia są różne, mogą byc to problemu hormonalne, ale również nieodpowiednia dieta. Zachęcam do skorzystania z usług online polskiej poradni dietetycznej. Odpowiedni jadłospis, zmiana złych nawyków zywieniowych oraz zwiększenie aktywności fizycznej na pewno nie zaszkodzi, a może tylko pomóc 🙂

Diety online

Honey
    Participant

Przede wszystkim ogranicz spożycie soli do minimum, bo sól to główny winowajca. Radziłbym Ci też trochę się po pocić. Możesz pójść do sauny albo pomyśleć o jakimś cardio.

buba7
    Participant

Najlepiej jak pójdziesz do lekarza i on Ci coś przepisze:)

marek-klak
    Członek

lecz przyczynę a nie skutek, może masz cukrzycę albo chorą tarczycę

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.