Strona główna Działy Finanse Konto w banku

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    summersblood777
    Członek

Mam pytanie. Jakie dokumenty trzeba posiadac w UK by móc załozyc konto w banku (jaki bank polecacie) i czy i jak można zobic transfer z karty włoskiej na angielską z góry bardzo dziekuję;)

twix
    Participant

ja bym poszedł spytac w banku

sensuelle
    Członek

Najszybciej to chyba w Lloyds TSB potrzebny jest tylko paszport. A co do przelewu to zobacz na stronie wester union tam sa przelewy z kanta na konto

summersblood777
    Członek

Paszport? a dowod nie wystarczy??

sensuelle
    Członek

Ja otwieralam to mialam paszport nie wiem jak oni patrza w bankach na polski dowod .Poprostu idz do banku i dopytaj a i jesli beda sie pytali czy pracujesz to powiedz ze tak (jelsli nie pracujesz) nie wymagaja zadnego zaswiadczenia (ja tak mialam)

Maciek1983
    Participant

dowod wystarczy, ja jestem w lloyds otwieralem na dowod, ale nie wiem czy polecic ten bank…w sumie nie mam z nimi jakichs problemow, ale jak chcialem wziac pozyczke, debet odanwaialny, albo karte kredytowa to ze teraz nie maja dla mnie oferty, oni wysla mi maila z oferta, byla oferta 2 misisace temu, ale nie skorzystalem, pracuje na kontrakcie od poczatku jak jestem a anglii czyli ok 2 lat, co miesiac reagularnie wyplaty i to nie 800 funtow mieisiacznie tylko sporo wiecej, od roku moja partnerka pracuje na kontrakcie, nastepna wyplata co mieisiac, mamy wspolne konto, a oni do mnie ze musze czekac na oferte….zastanawiam sie nad zmiana banku, ale sam nie wiem na jaki

sensuelle
    Członek

POLECAM HALIFAX BANK

bobeczek25
    Participant

mam konto w Nat West i karte bankomatową z której mogę pobierać pieniądze tylko z bankomatów NatWest banku a z innyh nie mogę.Płatności robie normalnie macie jakąś rade czemu tak jest,jade do kraju i się boje ze nie bede mógł pobrać pieniedzy w bankomacie w kraju.

Usharus
    Członek

Prawda jest taka, jak otwieralem konto w barclays to potrzebowali paszportu. Coz, konto mozna zalozyc darmowe, a co do dokumentow : Jakies potwierdzenie, ze oplacasz rachunki (zwykla oplata telewizyjno-radiowa bodajze starczy), paszport i to chyba wszystko. Czy mozna zrobic transfer? Tego nie wiem, ale ich spytaj to sie dowiesz. Najlepiej sie umowic na spotkanie w sprawie zalozenia konta w banku, bo wtedy lepiej na taka osobe patrza oraz nie lubia "bez umowienia" tego zalatwiac. To chyba tyle moge ci poradzic.

daydreamer
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    bobeczek25 wrote:

mam konto w Nat West i karte bankomatową z której mogę pobierać pieniądze tylko z bankomatów NatWest banku a z innyh nie mogę.Płatności robie normalnie macie jakąś rade czemu tak jest,jade do kraju i się boje ze nie bede mógł pobrać pieniedzy w bankomacie w kraju.

W Polsce będzie działać. Sam wybierałem pieniądze w bankomatach PKO BP.
    W UK karta działa w bankomatach NatWest/RBS. Żeby mieć dostęp do wszystkich bankomatów musisz zmienić konto na lepsze (chyba płatne) lub zmienić bank. 😉

sasa1111
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    sensuelle wrote:

POLECAM HALIFAX BANK

Też polecam a w szczególności konto reward płacą 5F miesięcznie. Pełne porównanie kont na stronie http://moneygrabbing.co.uk/oszczedzanie/bank/najlepsze-konta-bankowe/

EUPHORIA
    Participant

Mam konto w Barcays, dowod wystarczyl. Nie narzekam na Barclays.

THC
    Członek

ja zakładałem przy użyciu paszportu o ile dobrze pamiętam bo to trochę dawno już było nic więcej nie potrzebowałem ❗

pitzon
    Członek

A w PL można też założyć na paszport?

Eryk511
    Participant

W którym BANKU najlepiej otworzyć konto ?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.