Strona główna › Działy › Dziecko › Lot WizzAir z niemowlakiem
Wozek mozesz zabrac w calosci tzn wszystkie 3 czesci,jezeli to oczywiscie komplet.A jezeli chodzi o drugie pytanie ,nie jestem pewna ale mozesz to chyba wziasc jako bagaz podreczny,ale lepiej zadzwonic i sie upewnic.
jezeli wozek stanowi jedna calosc jak go zlozysz to niemusisz doplacac chyba ze nieda sie razem tego złozyc to za nosidelko bedziesz musiała dopłaca 10f. dziecku do 2 lat nienalezy sie bagaz podręczny ale mozesz miec dla niego osobna torbe z jedzeniem czy pieluszkami.a co do nosidełka to niewniesiesz go na pokład tylko zabiora ci je przed wejsciem do samolotu.
Ja mialam podobna sytuacje..
Niestety moj wozek sklada sie z osobnych 3 czesci. (rama, siedzisko i fotelik)
Po zlozeniu ramy polozylam na nia siedzisko i owinelam folia spozywcza tak zeby nic nie wystawalo i sie nie odlaczylo. Ta czesc nadalam razem z moim bagazem glownym a w fotelik zabralam ze soba. Odalam go dopiero przy schodach kiedy wchodzilam do samolotu. Nic nie doplacalam
ABC:
A lecialas skad? Z Doncaster?
Ja zamierzam zrobic odwrotnie- wjechac do odprawy z wozkiem z wpietym fotelikiem ktory chce odpiac i puscic tasma a wpiac siedzisko w rame i ten komplet oddac przy samolocie…
Mam nadzieje ze przejdzie?
ABC:
A jak z mlekiem? Bo ze w termosie wode mozna i formule oddzielnie to wiem a co jak masz to mleko po 200ml w kartonikach "ready to feed"?
Gotowe mleczko w kartonikach lub butelkach , a takze sloiczki z jedzeniem jak najbardziej tylko musisz przygotowac sie na to ze jeden lub dwa bedziesz musiala otworzyc i przy kontroli symbolicznie sprobowac.
No mozesz tez tak zrobic ale uprzedzam ze moga ci uszkodzic w ten sposób wózek bo w luku bagazowym wszystko lata i sie nie przejmuja. Nam za pierwszym razem uszkodzili raczke a po wyjeciu z luku luzem nadawal sie tylko do pralki, takze w drodze powrotnej juz go dokladnie folia owinelismy.
Mleko mozesz miec gotowe ( poprosza cie o sprobowanie) i w razie czego jeszcze w butelce suchy proszek a w samolocie popros o dolanie wody.
Lecialam z Doncaster do Warszawy
Ja mialam taka sytuacje, nasz 3 latek byl w wozku i spal podczas odprawy nie nadawalismy wozka (nie mial innego bagazu podrecznego, bo gdyby mial nie moglibysmy zabrac wozka). Spal caly czas do momentu wejscia na poklad samolotu kiedy trzebabylo oddac wozek. Wiem, ze wozek przysluguje dzieciom do 2 lat ale o nic nas nie pytano tylko ile dziecko ma lat?
Co do mleka, (tak pije czasami z butelki :)) mialam zrobiona porcje ok. 200 ml i celnik poprosil moja starsza corke czy moze napic sie odrobine? Soczki w kartonikach musielismy wyrzucic, ale kanapke, banany moglam wniesc. Pamietaj, o mozliwosci skorzystania z wejscia poza kolejnoscia z dzieckiem do dwoch lat.
Po zlozeniu ramy polozylam na nia siedzisko i owinelam folia spozywcza tak zeby nic nie wystawalo i sie nie odlaczylo. Ta czesc nadalam razem z moim bagazem glownym a w fotelik zabralam ze soba. Odalam go dopiero przy schodach kiedy wchodzilam do samolotu. Nic nie doplacalam
Dawno lecialas?
No i pytanie- jak daleko od odprawy celnej do wejscia na poklad samolotu?
Wozek mozesz zabrac w calosci tzn wszystkie 3 czesci,jezeli to oczywiscie komplet.A jezeli chodzi o drugie pytanie ,nie jestem pewna ale mozesz to chyba wziasc jako bagaz podreczny,ale lepiej zadzwonic i sie upewnic.
Jest to wozek Quinny ktory ma w zestawie rame (stelaz) skladana, do tego mozna wczepic siedzisko albo specjalnymi adapterami fotelik. rame z siedziskiem mozna zlozyc jako jedna calosc.
Kasiu, czy Ty tez lecialas/ masz doswiadczenia?
Ale skad oni beda wiedziec ze wozek sklada sie z ilus tam czesci? Jak podjedziesz do schodow samolotu i oddasz zlozony wozek to jest jako calosc i taki od ciebie przyjma. Natomiast jak odepniesz dziecko z fotelikiem, to zdaje sie ze obsluga w samolocie chowala gdzies fotelik (tak mi sie zdawalo) od malego dziecka bo co masz zrobic z dzieckiem bardzo malym jak nie siedzi jeszcze. Moze byc problem tylko z nalepka (zostala przy wozku), w tym momencie taki fotelik jest bez wlasciciela…… najlepiej zadzwon a jak sie nie da to dowiesz sie w momencie wsiadania i w ostatecznosci zaplacisz. Powodzenia 🙂
Do: KasiaA
Fotelik i reszta wozka laduja luku bagazowym , na poklad nie wolno wniesc fotelika a dziecko nawet kilku tygodniowe trzyma sie na kolanach 🙁
Rozumiem ze wozek juz mialas zapakowany i owiniety w domu i odprawilas z bagazem, nakleila ci Pani naklejke i pojechalo wraz z walizka. Czy dala Ci rowniez naklejke na fotelik?
Dla zainteresowanych…
Wozek:
wozek spakowany stelaz+siedzisko owiniety folia w specjalnej torbie plus maly przelozony z fotelika do nosidelka przy odprawie i fotelik wsadzony w druga torbe- z ilu czesci sklada sie wozek- z dwoch… i pojechal. Bez problemu.
Mleko:
w jednorazowych kartonikach, mialam 2 kartoniki 200ml, jeden kazali mi otworzyc, przelac do buteleczki i popic.