Tak , ale w wielu firmach wymagaja juz czesciowo zrobionego kursu , tzn np 14h. U mnie w pracy robimy 7h rocznie , wiec jak daja ogloszenie o prace to wymagaja 21h zrobionego kursu , 7 w tym roku, 7 w przyszlym i bedzie 35 przed 10 09 2014.
no to troszke mi komplikuje sprawę, bo ja narazie nie mam nic :/ a ja dopiero szukam pracy na c+e :/ a co do tego koszta pewnie tez nie sa male CPC = 600-800 funtów a z pracy na marne 6.3 ciezko bedzie to ogarnac :/
Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
Opi1986 wrote:
no to troszke mi komplikuje sprawę, bo ja narazie nie mam nic :/ a ja dopiero szukam pracy na c+e :/ a co do tego koszta pewnie tez nie sa male CPC = 600-800 funtów a z pracy na marne 6.3 ciezko bedzie to ogarnac :/
nie jest tak zle w styczniu na firmie robimy co roku po 7h teraz bylo 4/5 koszt jednego to 43 funty!
A jeszce pytanie dotyczące pracy w/w zawodzie jak tutaj jest ze znalezieniem pracy? Otóż posiadam rzekł bym "nikłe" doświadczenie pracy na tym stanowisku bo aż 3 miesiące, język angielski w podstawowym stopniu i obecnie "tyram" za magiczne 6.32… Czy znaciej jakieś firmy może co potrzebują kierowców??? Nad mieniam że mieszkam w Castleford/Normanton… 🙂 z góry dzięki za odpowiedzi 😀
Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
blackjack77 wrote:
Od 10 wrzesnia 2014 trzeba posiadac karte CPC , czyli trzeba zrobic 35h kurs przed ta data.
Zapomniales dodac, ze dotyczy to tylko osob, ktore zrobily prawo jazdy przed 10 wrzesnia 2009. Kazdy kto zrobil prawo jazdy po tej dacie musi posiadac karte CPC.
Opi1986 wrote:
A jeszce pytanie dotyczące pracy w/w zawodzie jak tutaj jest ze znalezieniem pracy? Otóż posiadam rzekł bym "nikłe" doświadczenie pracy na tym stanowisku bo aż 3 miesiące, język angielski w podstawowym stopniu i obecnie "tyram" za magiczne 6.32… Czy znaciej jakieś firmy może co potrzebują kierowców??? Nad mieniam że mieszkam w Castleford/Normanton… 🙂 z góry dzięki za odpowiedzi 😀
\
Z podstawowym angielskim i bez doswiadczenia to sie ciesz ze wogole masz prace jako kierowca.
Kolo ciebie masz duze firmy transportowe np asda,BQ itp.
Jak masz male doswiadczenie to idz na mniejsze i pojezdzij troche.
SAM transport ponoc wszytkich przyjmuje.
mój przypadek jest taki ze:
kat C zrobilem przed 10 wrzesnia 2009
kat C+e zrobiłem w pazdzierniku 2010
ale posiadam polski kurs na przewoz rzeczy wazny do czerwca 2014
czy dla mnie wymagana jest karta CPC???
Bo na kat C "łapię" się przed 2009 a na kat C+E juz niestety nie :/
jak znajdziesz prace to idz sam na 2 lub 3 poziomy cpc a reszta ci firma dorobi.Jeden na miesiac.Ja ostatni sam zrobilem i mam juz koniec.
placilem 70f ale to chyba drogo.wiem ze robia texz po 55f za level.