Strona główna Działy Zdrowie otyłość

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    zlotarybka
    Członek

Czesc poszukuje pomocy w walce z otyloscia. Waga pokazala mi wlasnie 100kg. Przytylam w ciagu poltorej roku okolo 25 kg. Nie jem duzo, przestalam jesc slodycze a waga nie spada. Wiecie moze jakiej pomocy z otyloscia moze mi udzielic GP ? A moze jest jakas osoba chetna (badz osoby) do wspolnych cwiczen, biegow, spacerow?

Byla bym wdzieczna gdyby zlosliwe osoby nie docinaly w sensie : dieta żr itp

Pandora34
    Członek

GP może Cię skierować do programu weight management. Ale przede wszystkim trzeba zrobić badania krwi. Tarczyca i hormony. Nie wiemy, czy przytyłaś ze względu na niewłaściwy tryb życia, czy też stoją za tym zaburzenia hormonalne.

alkaczester
    Participant

a skad jestes? najlepiej zapisac sie na silownie …. czasem jemy rzeczy bo wydaje nam sie ze sa ok np owocowe jogurty …..a to sam cukier

zlotarybka
    Członek

Jestem z Leeds. Wiem ze nie brakuje tutaj silowni itp..
    A co do jedzenia to jem nieregularnie niestety 🙁
    Bralam tabletki po ktorych schudlam 8kg w miesiac ale pozniej jo-jo .

alkaczester
    Participant

powiem ci tak , ja kiedys tez sporo wazylam zaczelam chodzic na basen 3 razy w tygodniu (jadlam norlamnie i sporo nadal bo nei wiedzialam jak ) chudlam
    potem zaczelam sie bardziej interesowac zywieniem , i jakos poszlo , duzo rzeczy wyrzucilam z diety , trzeba sie przestawic , tabletki pomoga na chwile a potem znowutycie
    , zadne diety tylko zamiana niektorych rzeczy na lepsze np – jogurt owocowy na naturalny , chlep bialy na taki z zieren soji lub razowy , jadlam musli z lidla w niebieskim opakowaniu itp , duzo jajek , grilownay kurczak , zapomniec o smazeniu zapomniec o slodyczach jak sie chce cos slodkiego to taki kubek duzy jogurtu nat , poslodzic stevia i np kako albo ser bialy an slodko
    mozna sie oszukac , no i ruch! wiem ze sie nie chce , sama sie zapisalam i sie zmuszam nie raz ale uczucie potem super
    na poczatek proponuje basen
    sorki za esej 🙂

jagoda
    Participant

ruch ruch i jeszcze raz ruch.ja chodze 2 razy w tyg na zumbe kg same leca bez zadnej diety i odchudzania.wchodze w spodnie sprzed 2 lat :):)spalasz kalorie i dobrze sie bawisz :)polecam

monia16
    Członek

ktos z okolic morley chetny na zumbe ??

alkaczester
    Participant

ja bym byla ale ja beeston , na beestonie chyba nie ma nic

zlotarybka
    Członek

no na ta zumbe to i ja tez bym chetnie poszla 🙂

no ale morley mam troszke daleko 🙁

ja tez z beestonu jestem .. 🙁

jadzia26
    Participant

Ruch jest bardzo wazny,ale wydaje mi sie ,ze to co jemy jest wazniejsze.Nie chodzi o to zeby katowac sie dietami,ale chocby zmiana nawykow zywieniowych.Piec posilkow dziennie,raczej regularnie i przede wszystkim ani grama weglowodanow na noc,najlepiej produkty,ktore zawieraja bialko np.gotowana piers z kurczaka,tunczyk,jajka itd.Prawidlowy spadek wagi to ok 1 kg na tydzien bez efektu jo-jo wydaje sie malo,ale naprawde dziala.
    Dobrze byloby miec indeks glikemiczny pomocny przy planowaniu posilkow.
    Zestawienie to pomaga wyodrebnic produkty o wolnym przyswajaniu co pozwala ograniczyć napady głodu. Jak chcesz to poczytaj o takim produkcie jak raspberry ketone-ekstrakt z malin pomocny przy odchudzaniu.Jezeli decydujesz sie na zakup to ostroznie jest wiele podrobek tego specyfiku.
    Blonnik w kapsulkach tez jest dobry.
    Zainwestuj w rower stacjonarny.40 min rano na czczo i 2 godz po posilku.nie polecam treningu na rowerze od razu po jedzeniu,bo najpierw spalisz to co zjadlas,wiec bez sensu.

agugagu
    Participant

Dziewczyny z Beestonu, jak bedzicie sie wybieraly na zumbe to z checia sie do was przylacze, wiec dajcie mi znac jakby co:)
    Pozdrawiam

kejdzej
    Participant

Witam!!
    dla tych co chca poszalec na zumbie:

ZUMBA FITNESS STARS:
    So classes will be restarting this Friday 4th January and all classes will be on as normal next week:

Friday 4th January – Chapel Allerton Primary School 6pm
    Monday 7th January – Sharp Lane Primary School 6pm
    Tuesday 8th January – The Hillside, Beeston Road 6pm
    Wednesday 9th January – The Hillside, Beeston Road 6pm[/color:cb8a69c75c] Friday 11th January – Chapel Allerton Primary School 6pm.

Polecam naprawde!!!

zlotarybka
    Członek

a orientuje sie jeszcze ktos ile kosztuje taka zumba ? 🙂

i jesli jest ktos chetny z Beestonu to czy napewno pojdzie ?
    ( bo we dwoje to zawsze jakos razniej ) :))

aga26
    Participant

mieszkam niedaleko Beeston ale z mila checia poszlabym na zumbe 🙂

aga26
    Participant
Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.