Strona główna Działy Praca Praca self employed w firmie kurierskiej

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    poleman
    Członek

Dziwne pytanie…to jest matematyka, wystarczy wziac kalkulator i policzyc..chyba ze ma sie z tym problem 😆

SwiezakWUK
    Członek

wiem ze to czysta matemtyka, ale w wyliczeniach nie jestem w stanie wielu rzeczy uwzglednic, np moge zalozyc ze rozwioze 140 paczek dziennie, i wtedy wyjdzie 700 funto tygodniowki, ale czy rozwioze? czy sa realne szanse? dlatego pytam jak to jest w praktyce ludzi z branzy lub ktorzy mieli z tym stycznosc, a nie matematykow, filozofow i innych wszechwiedzacych…pozdrawiam

kunegunda
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    SwiezakWUK wrote:

wiem ze to czysta matemtyka, ale w wyliczeniach nie jestem w stanie wielu rzeczy uwzglednic, np moge zalozyc ze rozwioze 140 paczek dziennie, i wtedy wyjdzie 700 funto tygodniowki, ale czy rozwioze? czy sa realne szanse? dlatego pytam jak to jest w praktyce ludzi z branzy lub ktorzy mieli z tym stycznosc, a nie matematykow, filozofow i innych wszechwiedzacych…pozdrawiam

to po co pytasz na forum leeds.pl ?
    poszukaj fora na ktorych wypowiadaja sie ludzie w takiej branzy pracujacy.

kurczakblady
    Participant

@SwiezakWUK: niema to jak zapytać o coś na forum co?;) same rzeczowe odpowiedzi: kup kalkulator i użyj googla.
    Właśnie pomyślałem sobie że chyba raczej cieżko będzie żeby ktoś podzielił sie tajemnicą handlową :/
    W każdym razie powodzenia!

kunegunda
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    kurczakblady wrote:

@SwiezakWUK: niema to jak zapytać o coś na forum co?;) same rzeczowe odpowiedzi: kup kalkulator i użyj googla.
    Właśnie pomyślałem sobie że chyba raczej cieżko będzie żeby ktoś podzielił sie tajemnicą handlową :/
    W każdym razie powodzenia!

puknij sie w czolo kurczak. pewnie to kiepska rada zapytac sie na forum dla osob zrzeszonym w tym zawodzie tylko wypytac przypadkowo poznanych ludzi. Mi zajelo 13 sek. zeby takie forum znalezc ale nie mam ochoty odwlac za kogos pracy i tym razem nawet mu tego nie wygogluje.

kurczakblady
    Participant

puknij sie w czoło kunegunda, od tego są społeczności zrzeszone na takich forach i od tego jest taka podgrupa PRACA żeby o takie rzeczy pytać a nuż widelec ktoś z lokalnej społeczności się odezwie (bo podejrzewam że tu chodzi o interes o zasiegu lokalnym leeds-manchester), a rady "skorzystaj z googla" zachowaj dla potomnych 🙄 nie to było przedmiotem pytania świerzaka (swoją drogą gdyby troche się postarać odpowiedź na każde z pytań na forum znależć można w googlu)

koukla
    Participant

Witam
    Realnym jest dostraczenie okolo 15 paczek na godzine (jezeli jest to ten sam badz zblizony kod pocztowy i zna sie topografie danej miejscowosci badz rejonu).
    Srednie zuzycie dzienne paliwa to 25-30 funtow (mowimy o vanie 10 godzin jazdy- jedno miasto).
    Koszty wynajecia Vana z wypozyczalni mniemam iz to 30-50 funtow za dzien.
    W zaleznosci dla jakiej firmy chcesz wozic potrzebujesz ubezpieczenia: goods in transit, public liability i na uzycie biznesowe Vana. Niektore z firm zapewniaja Tobie takie ubezpieczenie inne niestety nie. Cena takiego kpl ubezpieczenia jest bardzo zroznicowana miedzy 1000 a nawet 15000 funtow rocznie.
    Wiekszosc firm jak np parcel force czy bodajze YODEL płacą od 70pensow do 2 funtow za prawidlowo dostraczona paczke(zalezne od czasu dostarczenie etc.)
    Istotne jest to ze dostaniesz tylko zaplate za te paczki ktore zostana dostarczone tj. jesli kogos nie ma w domu i nie bedziesz mogl jej dostraczyc -nie dostaniesz zaplaty. wiekszosc kurierow zostawia sasiadom badz na schodach w koszach na smieci itp/ podpisujac sie za klienta ze paczka dostarczona. Wiekszosc swiezych kierowcow dostaje slabe rejony tj. takie gdzie nie ma ogromnych ilosci paczek (wyjatek swieta bo w tym okresie jest zawsze busy.) Generalnie praca ciezka fizycznie i duza presja czasu, sporo nerwow, wymaga od Ciebie super dobrej organizacji i konsekwencji w dzialaniu. Decyzja nalezy do Ciebie. Majac 400 na reke w obecnej pracy. i brak doswiadczenia jako kurier raczej zostalbym w obecnej pracy. pozdrawiam i zycze podjecia dobrych decyzji. przepraszam za bledy i literowki ale sie odrobine spiesze.

kunegunda
    Participant

kurczakblady wrote:

puknij sie w czoło kunegunda, od tego są społeczności zrzeszone na takich forach i od tego jest taka podgrupa PRACA żeby o takie rzeczy pytać a nuż widelec ktoś z lokalnej społeczności się odezwie (bo podejrzewam że tu chodzi o interes o zasiegu lokalnym leeds-manchester), a rady "skorzystaj z googla" zachowaj dla potomnych 🙄 nie to było przedmiotem pytania świerzaka (swoją drogą gdyby troche się postarać odpowiedź na każde z pytań na forum znależć można w googlu)

popukaj sie i to mocno nic nie wniosles tylko moja odpowiedz powieliles

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.