Strona główna Działy Finanse Rozliczony z podatku – przelew z formie depozytu

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    maxys1992
    Członek

Witam serdecznie,mam pewien problem a wlasciwie pytanie.Mianowicie dostalem rozliczenie z hmrc,ze dokonalem nadplaty podatku i zostalem rozliczony na pewna kwote.kwota wplynela do mnie na konto lecz mam ja w formie depozytu. Posiadam konto w Lloyds TSB.Pieniadze sa lecz nie dostepne. przelew juz jest na moim koncie od 3 dni. Czy to oznacza ze pieniadze moj bank przetrzymuje? musze jeszcze czekac na odblokowanie mojego przelewu? Nie bardzo rozumiem przelewu w ramach depozytu.Prosilbym o objasnienie zaznajomione osoby.Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz

Maciek1983
    Participant

musisz czekac do 5 dni roboczych…tak jest przynajmniej w przypadku czekow, ja tak mialem, pieniadze sa na koncie, ale nie dostepne jeszcze dla ciebie…zydki musza jeszcze przez 5 dni zarobic na tobie ,,obracajac” nimi ….tak mi sie wydaje, chyba ze to jakis odrebny przypadek

maxys1992
    Członek

5 dni roboczych tak? czy weekendy rowniez sie wliczaja? dostalem tylko list z rozliczeniem,zadnego czeku nie posiadam, przy rozliczeniu prosilem o wplate na konto,dostalem przelew na konto 5pazdziernika.czyli rozumiem ze ja nic nie musze robic tylko czekac tak? Z gory dzieki serdeczne za odpowiedz

poleman
    Członek

Idz do banku i zapytaj…albo przeczytaj regulamin banku

Anonim
    Nieaktywny

wiec w piatek najpozniej w poniedzielek pieniadze beda dostepne

thomas1
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    maxys1992 wrote:

Witam serdecznie,mam pewien problem a wlasciwie pytanie.Mianowicie dostalem rozliczenie z hmrc,ze dokonalem nadplaty podatku i zostalem rozliczony na pewna kwote.kwota wplynela do mnie na konto lecz mam ja w formie depozytu. Posiadam konto w Lloyds TSB.Pieniadze sa lecz nie dostepne. przelew juz jest na moim koncie od 3 dni. Czy to oznacza ze pieniadze moj bank przetrzymuje? musze jeszcze czekac na odblokowanie mojego przelewu? Nie bardzo rozumiem przelewu w ramach depozytu.Prosilbym o objasnienie zaznajomione osoby.Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz

Ty chciales przelew Revenue Przeslal czek na twoje konto i musisz czekac jak powiedzieli 5-6 dni i pieniadze sie pojawia na twoim koncie jako dostepne weekendy nie wliczaja sie w dni pracujace

natalialeeds
    Członek

czesc ja czekalam 10 dni roboczych w halifax takze cierpliwosci 🙂

podatnikinfo
    Członek

Zostając w temacie podatków znacie jakiś program do rozliczania pit online?
    Nie mam czasu robić tego w normalny sposób :).

paulik231
    Członek

a co to jest teraz za podatek

klimraa
    Participant

Można spokojnie rozliczyć PIT samemu. Są takie programy jak podatnik.info/program_do_pit, w których zajmie to tylko chwilę. Całość, łącznie z wysyłką do urzędu robi się tam przez internet.

marian221
    Członek

Sam w tym roku obliczyłem sobie pit poprzez program.
    Jakby nie program to pewnie bym musiał koledze zapłacić z trzy dychy i by mi rozliczył.

Zmiany na prawo jazdy 2018 CEPIK 2.0

nazrin
    Członek

tak jak kolega wyżej napisał, 5 dni roboczych

marekm
    Członek

hej,
    jak już rozmawiamy o podatkach. to mam takie pytanie co sądzicie o naszych progach podatkowych – http://bank-lokata.edu.pl/progi-podatkowe-2018-jakie-progi-podatkowe-obowiazuja-aktualnie-w-polsce/ tutaj macie opisane szczegółowo informacje o progach i ulgach… ja myślę, że są za duże i to sporo za duże …

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.