Strona główna Działy Praca R&R Ice Cream – mobing psychologiczny ze strony Alana

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    kristinka
    Participant

Po pierwsze radze spisac dokladnie zachowanie tego goscia, kazda sytuacje, co mowi w jakim kontekscie, ile osob bylo swiadkami takich sytuacji itp. a potem znalezc kogos kto dobrze wlada angielskim i przetlumaczy, napisac anomim do Human Resources lub kogokolwiek znacie jak najwyzej postawionego managera w lodach, napisac na liscie imie adresata, adres lodow z dopiskiem PRIVATE & CONFIDENTIAL i opisac tam dokladnie sytuacje, dlaczego ludzie boja sie to oficjalnie zglosic i ze jak nic z tym nie zrobia to zglosicie oficjalna sprawe o failure to prevent bullying and discrimination at work przeciwko calej firmie. W tym przypadku proponuje podpisac sie "pracownicy" w liczbie mnogiej. Oczywiscie w rzeczywistosci wytoczenie takiej sprawy to kupa stresu, roboty i pieniedzy, ale wiekszosc managerow nie bedzie chciala ryzykowac. Wspomnijcie tez w liscie, ze zasiegaliscie porad Citizen Advice Beureau i ACAS (i to na prawde radze zrobic, mozna przez tel) . Jesli ktos w lodach nalezy do Trade Unions to oni sa wlasnie od takich spraw i moga pomoc. Moze w CAB’ie lub ACAS pracuja jacys Polacy. Nie wiem, ale oni moga poradzic, co robic. Tu macie info po angielsku: http://www.acas.org.uk/CHttpHandler.ashx?id=306&p=0 lub tu: http://www.direct.gov.uk/en/Employment/ResolvingWorkplaceDisputes/DiscriminationAtWork/DG_10026670 NIE BOJCIE SIE PISAC ANONIMOW! Nawet jesli macie lamany anglieski to moze znajomi czy CAB pomoze Wam napisac list. Mialam ta nieprzyjemnosc dawno temu pracowac w lodach i tam nie szanuja i nie szanowali pracownikow nigdy, czesciowo dlatego, ze ludzie sie boja cokolwiek zglaszac, jak w Polsce, bo zwolnia, bo kolejka nowych do zatrudnienia, bo slaby angielski. Od tego macie managerow, zeby im sie skarzyc jak trzeba, a jak oni nie sluchaja to isc do kadr, a jak sie boicie to anonim do szefa (kiedys byl David, teraz nie wiem). Wiem, ze latwo sie gada, ale jak nic nie zrobicie, to nic sie nie zmieni i nikt inny za Was tego nie zrobi.

kristinka
    Participant

sorki dopiero przeczytalam, ze juz macie gotowy list, nie zapomnijcie wymienic z nazwiska managerow, ktorym zglaszaliscie problem i ktorzy to ignoruja. Ich obowiazkiem jest zglaszac takie skargi wyzej.

ROL
    Członek

Alan terrorystą?
    pracuję na lodach, znam i mogę tylko potwierdzić że jest obleśny i narwany, ale terrorysta?
    to tak jak gdzieś przeczytałem że na lodach jest zimno jak cholera i można stracić zdrowie!!!
    haha
    już miałem zrezygnować gdy się okazało że w krótkim rękawku jest za gorąco, a tu każą jeszcze biały fartuch zakładać…

takie typy znęcają się tylko gdy poczują miękki grunt
    jak się człowiek nie da to i Alan się odczepi
    odemnie jak coś chciał to zawsze ze słowem "please"
    ale ja mu się postawiłem na początku…
    zdziwił się i sobie poszedł…
    myślę że to jak po nas jeżdżą zależy w dużej mierze od nas samych…

well1974
    Członek

Masz racje…a jaki dzisiaj byl mily. rekawiczki przynosil i za ramiona chwytal:-) jak nie on moze ma brata blizniaka:-)

well1974
    Członek

Zwanego na lini Kluskiem 😆 ktos na rampie nr2’wygrawerowal napis "alan rasista’ nie wiedzialam ze pracuja tu jubilerzy. czesc ludzi i chwala im za to ma swoja wartosc i za to.ich cenie a tym.ktorzy schowali glowy w piasek do samego tlowia dziekujemy. mozna by powiedziec ze tacy jak oni na zawsze pozostana bez kregoslupa tak

well1974
    Członek

Osoby nie wiedzialy co to mobing i myslaly i jeden myslal ze to wiaze sie z mobingiem seksualnym….nie chcialo mi sie tlumaczyc. znajoma im tez tlumaczyla co i jak ale co ni ktore panny nadal.sie zastanawialy…a starczylo wpisac w google mobing:-:-) 😯 😯

ROL
    Członek

był miły bo pozbył się polaków i litwinów….
    po zwolnieniu 130 osób dopiero chodzi zadowolony
    już odzyskiwał humor jak wręczał wypowiedzenia
    "bateryjka" u nas go wołają
    hehe
    tuman

well1974
    Członek

[u:5996191cbe] 😆 [/color:5996191cbe]przeszla z nim z troya..wczoraj ja widzialam:-) wiec ja jedna ciut bardziej lubi hi:-) brutto bastardo di merda!!! Slyszalam jak.rozdawal listy:-( jest praca w gool przy kwiatach a po za tym trzeba isc do urzedu pracy sa zapomogi dla emigrantow z ksiazeczka rentu lub rachunkami oplat tygodniowych:-) a teraz zyczmy sobie powodzenia w szukaniu pracy…:-) [/u:5996191cbe]

well1974
    Członek

ktorych poznalam w R&R Ice Cream 🙂 dzieki 😉 😉

well1974
    Członek

[quote:85704be70e] menagerowi Robertowi grawerke na rampie..boss alan gey-arek. z tej strony go.nie znamy. ale jest wszem i w obec lubiana bateryjka, klusek, anal lub analista . dzisiaj przyglandal sie wadze do lodow. pokrecil glowa poczynil zapiski w swoim notesiku i poszedl na druga hale…pewnie sie przejsc. [/quote]

alka
    Participant

Czesc,
    Przeczytalam wlasnie twoj list o mobbingu Alana , chce tylko powiedziec ,ze nie musicie sie na to godzic. Wejdzcie na ta strone
    http://www.tuc.org.uk/international/tuc-8126-f0.pdf , to ulotka zwazkow zawodowych w anglii w jezyku polskim, jestescie chronieni przez prawo jako obywatele uni europejskiej , legalnie macie prawo do pracy w tym kraju.
    pomocna moze tez byc strona http://www.worksmart.org.uk .
    Trzeba szukac pomocy, nie dajcie sie . powodzenia

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.