Strona główna Działy Dziecko Alergia na gluten

• This topic is empty.
Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    zetka
    Członek

czesc KB,

Ja jestem uczulona na gluten, naszczescie w stopniu lekkim. (najciezszy przypadek uczulenia na gluten to celiakia).
    Produkty bez glutenu mozesz kupowac w kazdym wiekszym supermakecie. Ja kupuje w Morrisons i Asda w dziale "Free From". (przewaznie sa niezle zakamuflowane, wiec poszukaj dobrze).
    Personalnie nie lubie chleba bezglutenowego (ewentualnie jako toast), wiec zastepuje go rice cake(waflami ryzowymi).

zycze powodzenia

zetka

mia
    Członek

Możesz również dostawać takie produkty na receptę od lekarza ogólnego. Jeżeli Twoja córka ma mniej niż 16 lat to nie zapłacisz ani pensa

Baggins
    Participant

wyrzuc produkty maczne to i glutenu nie bedzie. Nie wiem po co kupowac stricte bezglutenowe skoro sa to naogol bezwartosciowe produkty jak chleb, makaron czy ciastka

zetka
    Członek

gluten znajduje sie w wielu wiecej produktach niz myslisz baggins.

Maka dodawana jest do produktow jako zageszczacz. gluten znajdziesz nawet w niektorych batonach czekoladowych. W sosach w restauracjach i wieluu wieluu innych.

odrzucenie produktow z maka to tylko polowa sukcesu 😉

pozdrawiam

Z

filipek
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    zetka wrote:

czesc KB,

Ja jestem uczulona na gluten, naszczescie w stopniu lekkim. (najciezszy przypadek uczulenia na gluten to celiakia).
    Produkty bez glutenu mozesz kupowac w kazdym wiekszym supermakecie. Ja kupuje w Morrisons i Asda w dziale "Free From". (przewaznie sa niezle zakamuflowane, wiec poszukaj dobrze).
    Personalnie nie lubie chleba bezglutenowego (ewentualnie jako toast), wiec zastepuje go rice cake(waflami ryzowymi).

zycze powodzenia

zetka

w mojej kulturze do toastow stosuje sie nieco innye porodukty jak chleb.

zetka
    Członek

ups faktycznie mala literowka a zmienila zupelnie sens zdania 😉

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.