Strona główna Działy Prawo Counsil tax

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    kitkat
    Participant

no to hał aj ken tejk?

Anonim
    Gość

kitkat jak nie masz nic sensownego do powiedzenia… umiem powiedziec troche wiecej niz mi no inglisz jak do tego nawiazujesz.

frontier
    Participant

Zaneta wyjasnij mi prosze o co chodzi bo chyba nie rozumiem? Masz nadplate 500f?

Anonim
    Gość

No wlasnie nie wiem bo counsil twierdzi ze tak ma byc 👿 Z drugiej strony skoro wprowadzilam sie we wrzesniu i zaczelam placic do kwietnia 124 funty co miesiac to jak moga wyslac mi nowe rozliczenie od kwietnia? Boze kogo oni tam zatrudniaja.

frontier
    Participant

Zaneta, o ile mi wiadomo to CT jest liczony wedlug roku podatkowego, czyli 6 kwietnia zaczal sie nowy.

Chce Tobie jakos pomóc ale naprawde nie rozumiem dokladnie o co chodzi.

Anonim
    Gość

Wyobraz sobie ze ja tez chce sobie jakos pomoc – w koncu to moje pieniadze. Moze jeszcze raz , we wrzesniu 2011 jak sie wprowadzilismy przyslano nam rachunek ,pierwsza rata 125.55 L , potem kolejne raty platne od wrzesnia 2011 do kwietnia 2012 na sume 124.45. 6 kwietnia przyslano nam nowe rozliczenie na kwote 87 F co miesiac do kwietnia 2013. Dla mnie to smierdzaca sprawa bo counsil jest rozkladany na caly rok a my nie mielismy nawet tych dwoch miesiecy wolnych od platnosci.

cheeky girl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    zanetasliwinska20 wrote:

Wyobraz sobie ze ja tez chce sobie jakos pomoc – w koncu to moje pieniadze. Moze jeszcze raz , we wrzesniu 2011 jak sie wprowadzilismy przyslano nam rachunek ,pierwsza rata 125.55 L , potem kolejne raty platne od wrzesnia 2011 do kwietnia 2012 na sume 124.45. 6 kwietnia przyslano nam nowe rozliczenie na kwote 87 F co miesiac do kwietnia 2013. Dla mnie to smierdzaca sprawa bo counsil jest rozkladany na caly rok a my nie mielismy nawet tych dwoch miesiecy wolnych od platnosci.

125.55 + 124.45 x 6 = 872.25 (za rok 2011/12)
    87 x 10 = 870 (za rok 2012/13)

Wyglada na to ze wasz roczny council tax to ok 870, a poniewaz wprowadzilsicie sie dopiero we wrzesniu to nadplaciliscie za okres od kwietnia do wrzesnia 2011, bo tam was jeszcze nie bylo i a oni policzyli wam za caly rok!Powinni byli was policzyc duzo mniej! Ciesz sie ze sie przyznali

😆 😆 😆

Anonim
    Gość

Cheeky nie rozumiem dalej dlaczego mam placic za okres w ktorym nie mieszkalam ? O to wlasnie chodzi , jakim prawem mam nadplacac i czemu dla Counsilu to uczciwe? Jak to wyrazila pani urzedniczka tak ma byc. Kurwa nie zgadzam tylko gdzie ja moge z tym pojsc oprocz Citizen Advice ? Do prawnika gdzie sprawa bedzie sie ciagnela miesiacami ? Dlatego pytalam bo moze ktos mial podobna sytuacje i moglby cos doradzic . Czy cos takiego jak naliczanie za miesiace kiedy nie mieszkalismy jest legalne? Wiem ze sasiedzi ktorzy mieszkali przed nami w ogole nie placili rachunkow i counsilu bo ciagle przychodza jakies upomnienia i my musimy sie tlumaczyc ze nie jestesmy tymi osobami. Dzieki nim zylismy prawie dwa tygodnie bez gazu. Pytam tez dlatego ze na poprzednim mieszkaniu rachunki mielismy wliczone w czynsz wiec takie oplaty byly nam obce.

frontier
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    zanetasliwinska20 wrote:

Mysle ze powinnas to wszystko dokladnie opisac i wyslac im listem albo emailem. Dokladnie wyjasnij kiedy sie wprowadzilas, ile zaplacilas itp. i zaproponuj jakies rozwiazanie np. zwrot nadplaty za poprzedni rok. Dolacz ksero lub skan umowy najmu (zakladam ze to wynajmowane).

Anonim
    Gość

frontier wrote:

zanetasliwinska20 wrote:

Mysle ze powinnas to wszystko dokladnie opisac i wyslac im listem albo emailem. Dokladnie wyjasnij kiedy sie wprowadzilas, ile zaplacilas itp. i zaproponuj jakies rozwiazanie np. zwrot nadplaty za poprzedni rok. Dolacz ksero lub skan umowy najmu (zakladam ze to wynajmowane).[/quote]
    Oczywiscie ze proponowalam okazac dowody wplat nawet osobiscie na co pani stwierdzila ze takie jest prawo 👿 i nawet jak mam roszczenia to biezacy counsil musz zaplacic 👿

frontier
    Participant

zanetasliwinska20 wrote:

frontier wrote:

zanetasliwinska20 wrote:

Mysle ze powinnas to wszystko dokladnie opisac i wyslac im listem albo emailem. Dokladnie wyjasnij kiedy sie wprowadzilas, ile zaplacilas itp. i zaproponuj jakies rozwiazanie np. zwrot nadplaty za poprzedni rok. Dolacz ksero lub skan umowy najmu (zakladam ze to wynajmowane).[/quote]
    Oczywiscie ze proponowalam okazac dowody wplat nawet osobiscie na co pani stwierdzila ze takie jest prawo 👿 i nawet jak mam roszczenia to biezacy counsil musz zaplacic :evil:[/quote]

To prawda, biezacy musisz placic. Powinno dac rade zrobic jedno z dwóch:

1. Wystapic o zwrot nadplaty – najlepiej dla Ciebie oczywiscie
    2. Obnizenie kwoty która masz do zaplacenia w tym roku

Ale znowu, ja bym wszystko na pismie, emailowo itp. zalatwial… Zadnych dyskusji telefonicznych, wszystko formalnie. Zadajesz pytanie i oczekujesz odpowiedzi.

Baggins
    Participant

a wiesz wogole jaki band masz? Council moze potraktowal tamto jako nadlplate i te 87.50 to juz zmniejszona kwota. od tego trzeba wyjsc.

Anonim
    Gość

Mam band A i to samo tlumaczylam urzedniczke ze w takim razie moj roczny counsil wynosi 870 funtow .

cheeky girl
    Participant

zanetasliwinska20 wrote:

Mam band A i to samo tlumaczylam urzedniczke ze w takim razie moj roczny counsil wynosi 870 funtow .

Bo pewnie zaznaczylas, ze bedziesz placic w ratach 12 miesiecznych, bo tez jest taka moliwosc. Przy wypelnianiu formy direct debit wpisuje sie 10 lub 12 msc, albo po prostu urzedniczka tak wpisala..czyli chodzi o to, ze masz nadplate za zeszly rok, a oni nie chca tego zrozumiec, bo ja za bardzo tez nie wiem o co ci chodzi?

Council tax jest zawsze naliczany od kwietnia do kwietnia, a jesli sie wybierze opcje placenia w 10 ratach to sie wtedy ma luty i marzec z glowy 😉

Zawsze mozesz zglosic sprawe do tzw. Valuation Tribunal 😆
    http://www.valuationtribunal.gov.uk/A1Form.aspx

Anonim
    Gość

Placilam gotowka , 10 rat i wlasnie w tym sek ze oni nie chca zrozumiec ze to nadplata , oni chca mojej kasy dla siebie 👿 nawet date pozwolili sobie wybrac czyli do 10-tego kazdego miesiaca. Z racji ze placilam gotowka to mam dowody wplat w reku . Mnie nie satysfakcjonuje odpowiedz ze takie jest prawo bo nie jest. Dzis sie wkurzylam jak uslyszalam znowu to samo i stwierdzilam ze skoro kazda rozmowa jest nagrywana to wykorzystam to jako dowod 👿

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.