Strona główna › Działy › Erystyka › co sie porobilo na tym forum ? <facepalm>
wolnosc slowa jak najbardziej demokracja niekoniecznie 🙂 drazni mnie tylko to ze ludzie probuja zrobic z internetu bezpieczne miejsce pelne radosci i milosci… niedoczekanie niestety acta nie przeszla wy tez nie dacie rady 😀 mozecie usunac jednego uzytkownika ale uwiezcie mi.. pokaze sie nastepny taki sam albo i gorszy. z doswiadczenia polecam filtrowanie informacji.. nie podoba mi sie cos nie czytam, ignoruje, szukam czegos co mnie interesuje. tez kiedys probowalem naprawic internet ale niestety to se neda 😀
No coz im bardziej sie karmi trola tym wiekszy 🙂
Dobrze, po części zgadzam się z wami (szortys, Żaneta).
No ale powiedzcie mi (bo to pytanie do was kieruję) w jaki sposób walczą z trollami na innych forach internetowych? Dla przykładu: forum KKM nie ma problemu z trollami. Jeśli ktoś nie umie się zachować to dostaje bana, jeśli znów się nie umie zachować to jest to samo. Jakoś to wszystko działa, ludzie wiedzą na co mogą sobie pozwolić. A za teksty takie jak tu piszą trolle to z poważnych for internetowych trolle wylatują na zbity pysk w sekundzie. Nikt tam nie płacze że mu zabraniają wyrażać swoje opinie.
Więc co? To jest inny świat? Dlaczego tu pozwala się obrażać ludzi a tam nie?
Uściślę, że tamto forum jest moderowane również przez Polaków i użytkownikami są Polacy.
Co więc na ten temat myślicie?
Owszem szortys, nie warto walczyć i naprawiać samemu bo to nie ma sensu.
Ale zastanawia mnie dlaczego tu nie może być tak jak na normalnym forum?
Gdzie ludzie potrafią obejść się bez niesmacznych przytyków, łatek, itd?
A może ktoś stworzył to forum żeby ludzie mieli gdzie się wylądować po ciężkim dniu w magazynie czy fabryce?
Albo mi się wydaje albo Admin celowo pozwala na to i udaje że nie widzi nic, tylko po to żeby generował się tu ruch przez takich trolli?
Jakoś widzę że odpowiedzi w dalszym ciągu nie otrzymaliśmy? W normalnym świecie jeśli kogoś pytam to otrzymuję odpowiedź. Tutaj Admin pytany jest wiele razy ale nikomu jeszcze nie odpowiedział na to jaki ma pomysł na trolli i co konkretnie zrobił żeby żyło nam się na forum lepiej?
Do dzieła więc Panie Adminie, czekam na odpowiedź, bo jestem ciekawy jak to wszystko dalej ma wyglądać. Od odpowiedzi zależy moje stanowisko w tej sprawie. Pewnie wiele osób ma ochotę usunąć konta z forum, ale mimo wszystko czekają na jednoznaczną deklarację że z trollami Admin nic robił nie będzie…
wlasnie wszyscy sie wyzywaja ale to przez tego thomasmanchester to on prowokuje wszystko.
jak dla mnie wiele halasu o nic 🙄 jesli ktos mnie denerwuje , poprostu go ignoruje i nie wchodze w glebsza gadke bo to nie ma sensu,czasami podczytuje tutejsze posty i nie powiem bo zgadzam sie w niektorych sprawach z Kunegunda , bo mi tez np otwiera sie noz w kieszeni jak ktos pisze jakei tu tylko wyrwac benefity a tylka do pracy nie chce ruszyc, lub post typu jestem tu 5 lat nie wiem jak dojechac do miasta obok lub dostac sie na lotnisko 😈 to juz czysta ignorancja i brak szacunku do tego kraju i jego mieszkancow , my jako POlacy wymagamy wiele ale czasami nic w zamian od siebie nie dajemy ., a na tym forum rzeczywiscie wiele jest takich Januszy , Romanow itp i to mysle nie jednego z forumowiczow denerwuje min Kunegunde 😆 a ze chlop ma wybuchowy temperament to daje upust swym emocjom na forum jak to mowia nie owija w bawelne tylko wali prosto z mostu 😉
Ja rozumiem że może to kogoś denerwować ale od tego i porządkowania takich powtarzających się czy błahych tematów jest moderacja i admin a nie jakiś Roman, prawda?
Weź zarejestruj się na jakimś normalnym forum i spróbuj "walnąć tak komuś z mostu" parę razy to zobaczysz jak szybko skończysz swoją przygodę…
Z miejsca dostaniesz co najmniej ostrzeżenie a następnym razem już bana.
A tu nikt nawet nikogo nie ostrzega. Wszystko w "samopas" idzie. A ta plaga się rozmnaża bo naśladowców Romana jest coraz więcej…
No ale dopóki kasa na konto Admina wpływa z ogłoszeń dopóty siedzi cicho i udaje że nie widzi.
Więc co? To jest inny świat? Dlaczego tu pozwala się obrażać ludzi a tam nie?
Uściślę, że tamto forum jest moderowane również przez Polaków i użytkownikami są Polacy.
Ale zastanawia mnie dlaczego tu nie może być tak jak na normalnym forum?
Gdzie ludzie potrafią obejść się bez niesmacznych przytyków, łatek, itd?
no wlasnie panie adminie kolega wymienia tu wszystko co robi nieee na forum ale w prywatnych wiadomosciach do ludzi z forum czyli wyzwiska grozby przytyki itd itp. na forum strasznie sie poci zeby wyjsc na elokwenta ale priv to juz zupelnie inna bajka 😆 😆 😆
z jakiego chlewu ty takie slownictwo wyciagasz ????
wlasnie wszyscy sie wyzywaja ale to przez tego thomasmanchester to on prowokuje wszystko.
nie spoko spij spokojnie ty poprostu glupi jas jestes 😉 😆
A ta plaga się rozmnaża bo naśladowców Romana jest coraz więcej…
racja zwlaszcza taki jeden ktory co chwile nicki zmienia jakis korwin czy nikoniarz ciekawe jak bedzie za tydzien ❓
a jest jakies forum spolecznosci z tego rejonu anglii gdzie mozna prowadzic normalna dyskusje, a nie tylko czytac jak jeden wrzuca drugiemu? z kazdego postu, z kazdego tematu na tym forum robi sie afera o nic. w spoleczenosci internetowej tak jak i w realu zawsze sie znajdzie grupa ludzi ktora probuje zatruc zycie innym, ale im bardziej sie reaguje, tym wieksza te osoby maja pozywke…trzeba ignorowac, nie wdawac sie w glupie gadki i bezsensowne docinki i wtedy takie osoby same odejda jak nikt nie bedzie reagowal na ich madrosci…psy szczekaja karawana idzie dalej
kunegunda zacytowałeś moją wiadomość w której żadnych wulgaryzmów nie było więc proszę, skończ i nie ośmieszaj się bo niestety ale w tym przypadku nie masz racji. Szkoda zresztą już mi czasu na dyskusje z Tobą, odpuść sobie prostaku skoro nie rozumiesz wiadomości prywatnej i nie odróżniasz wulgaryzmów od normalnych słów…
[b:1bcceed4fa]nikoniarz[/b:1bcceed4fa] ja to mam wrazenie ze ty rzeczywiscie jestes Korwin 😆 masz taka sama misje jak on-Dac dozywotniego bana dla [b:1bcceed4fa]kunegundy[/b:1bcceed4fa].
Co do innych forum , wiesz jestem na jednym od ponad 8 lat i wierz mi chamstwo czasami tez sie zdarza ale nikt nikogo nie banuje , bo ktos wyraza sie prosto z mostu 🙄 jasne jak juz sie przeklina to co innego.
Zreszta zobacz sam kto pisze na forum ludzie ktorzy sa na emigracji moze od 2 lat i wydaje im sie ze wszystkie rozumy pozjadali , ( nie wszyscy oczywiscie) ,my starszyzna emigracyjna ( :lol:) zadko sie odzywamy , bo z kim tu gadac jesli ktos nawet jak dajeszmu rade czy piszesz prawde , wysmiewa cie lub obrzuca oblegami 😕 wolimy siedziec w krzakach i podczytywac i czasami krecimy tylko glowami 😆
Akurat tu pudło bo mnie z żadnym Korwinem czy jak mu tam nic nie łączy, prędzej Korwinem Mikke ale to już inna bajka.
Ja nie chce bana dla kunegundy, tylko chciałbym żeby mu ktoś rozumu do główki nabił 😉 Póki co niestety Admin śpi.
To na jakim Ty forum sylwia jesteś skoro na taką swobodę pozwalają? Pewnie jakieś polonijne też, bo ja np. na forumprawne.org widzę inną praktykę. Chamstwo szybko jest likwidowane, już w zarodku. A tego trolla dokarmiacie już parę lat jak widać, a teraz urósł nasz Roman do rozmiarów takich że wszystkim się wydaje że jest nie do ruszenia 😉
nie martw sie moje forum to strony o rodzinie dobrze znane wiec chamstwa nie ma dopoki nie przeklinasz , ale jesli piszesz co ci lezy na sercu walac prosto z mostu admini nie zwracaja na to uwagi , bo nikomu np nie ublizyles wyzwiskami typu ty sku… itp wkoncu forum jest po to aby napisac co sie mysli .Kunia nie jest zla dostarcza na tu rozrywki 😆 czasami sama mam chec kogos tu zjechac z gory na dol ale po co ? i tak wiem ze to bedzie jak grochem o sciane , bo do niektorych to poprostu nie dochodzi, a Kunia nie dosc ze im wywali kawe na lawe to jeszcze sprawi ze sie zapienia i to jest smieszne (przepraszam ale czasami jak czytam te posty to lzy mi leca ze smiechu) 😆
To jednoznacznie sprecyzuj kto Ci takie PW pisze, bo w tym momencie oczerniasz innych ludzi. Ja Ci niczego w tym stylu nie napisałem i nie życzę sobie takich uwag pod moim adresem.
Wulgarnego nic nie było, co zresztą wszyscy widzieli w jedynej wiadomości która ode mnie do Ciebie poszła!!
Dla mnie to koniec.
Dziękuję za uwagę, siedź sobie tu kunegunda i zabawiaj towarzystwo, przynajmniej na normalnych forach Cie nie ma i za to Ci dziękuję. Bo tam trzeba ludzi na poziomie. Twoje miejsce faktycznie jest tu trollu.
Teraz już rozumiem. Pozdro dla reszty.