Strona główna Działy Babski kącik Smakuje Wam tu pieczywo?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    cheeky girl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    emigrantka1985 wrote:

Smakuje Wam tu pieczywo? Jesli znacie jakies miejsce, gdzie kupie pyszny, chrupiący chlebek, to proszę podajcie drogie Panie 😉

Pozdrawiam!

Raczej nie smakuje, ale ja pieke swoj wlasny chlebek w automacie do chleba i polecam! Ostatnio mozna bylo kupic Breadmaker w Lidlu za 34f 😀

kitkat
    Participant

ja pożeram chleb z Morrisona: są tam różne smakowite chlebki

kleszcz
    Participant

taaaak 😆 pajda chleba prosto z piekarnika ze smalcem i szyneczką 😆

emigrantka1985
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ”cheeky wrote:

emigrantka1985 wrote:

Smakuje Wam tu pieczywo? Jesli znacie jakies miejsce, gdzie kupie pyszny, chrupiący chlebek, to proszę podajcie drogie Panie 😉

Pozdrawiam!

Raczej nie smakuje, ale ja pieke swoj wlasny chlebek w automacie do chleba i polecam! Ostatnio mozna bylo kupic Breadmaker w Lidlu za 34f :D[/quote]

34f? 😛 To nie lepiej kupić blaszkę za 5 funtów i chlebek do piekarnika?

Ale to i tak gratuluję Ci cierpliwości i chęci, mnie osobiście nie chce sie piec ;/

cheeky girl
    Participant

emigrantka1985 wrote:

”cheeky wrote:

emigrantka1985 wrote:

Pozdrawiam!

Raczej nie smakuje, ale ja pieke swoj wlasny chlebek w automacie do chleba i polecam! Ostatnio mozna bylo kupic Breadmaker w Lidlu za 34f :D[/quote]

34f? 😛 To nie lepiej kupić blaszkę za 5 funtów i chlebek do piekarnika?

Ale to i tak gratuluję Ci cierpliwości i chęci, mnie osobiście nie chce sie piec ;/[/quote]

Blaszek to ja mam pelno 😉

A w automacie chlebek robi sie praktycznie sam…wrzucasz skladniki, ustawiasz program i za 3-4 godz. gotowy chlebek, mozna tez ustawic wieczorem i miec chlebek swiezutki i cieplutki na rano 😀
    Poza tym automat jest dobry do wyrabiania i wyrastania ciasta na pizze, buleczki, ciasto itp…mozna nawet robic dzem!

Red
    Członek

kitkat wrote:

ja pożeram chleb z Morrisona: są tam różne smakowite chlebki

A probowales taki: chili z mango?

Agnieszka_77
    Participant

wrzuc swoj przepis cheeky jak masz wyprobowany, bo ja to tak zawsze mam ze po upieczeniu jest super a na drugi dzien to mozna nim zabic, taki twardy 🙄

M@rcin
    Participant

Mi tutejsze pieczywo nie smakuje, moze poza kilkoma wyjatkami, wiec znalazlem strone http://www.chleb.info.pl/ i zaczalem sam zagniatac i pozniej piec chleb korzystajac z tamtejszych rad. Efekty sa lepsze niz dobre wiec jesli ktos jest cierpliwy, naprawde cierpliwy, to polecam.

cheeky girl
    Participant

Agnieszka_77 wrote:

wrzuc swoj przepis cheeky jak masz wyprobowany, bo ja to tak zawsze mam ze po upieczeniu jest super a na drugi dzien to mozna nim zabic, taki twardy 🙄

Polecam ksiazke 'Bread’, Christine Ingram i Jennie Shapter z 250 przepisami na chleb, bulki, ciasta, pizze, itp..jest tez w wersji polskiej. Udalo mi sie kupic na Amazon za 12f w twardej okladce.
    A co do przepisu na dobry chlebek to taki podstawowy bialy:

– 2 jajka + woda (letnia) = 300ml
    – 500g bialej maki (ja kupuje strong white)
    – 2 lyzeczki cukru
    – 1 1/2 lyzeczki soli
    – 25g masla (miekkie)
    – 2 lyzeczki suchych drozdzy Fast Action (tylko nie kupuj tych granulowanych bo one sa do wyrabiania recznego z zaczynem)

Skladniki wkladamy do automatu w kolejnosci j/w. Maslo, sol i cukier rozmieszczamy w roznych rogach maszyny. Ustawienie na 'basic white’, ale ja mam opcje 'large white dark’ i wtedy wychodzi ciemniejsza skorka.

Agnieszka_77
    Participant

Dziekuje!

kunegunda
    Participant

smakuje 😆 czy ktos z was zadal sobie trud i poczlapal do piekarni ? tak wypiekaja normalny chleb 🙄

Haighs Bakery

voice(01943) 878766
    Fax: (01943) 884446

20A Otley Road, Leeds, LS20 8AH

cheeky girl
    Participant

kunegunda wrote:

smakuje 😆 czy ktos z was zadal sobie trud i poczlapal do piekarni ? tak wypiekaja normalny chleb 🙄

Haighs Bakery

voice(01943) 878766
    Fax: (01943) 884446

20A Otley Road, Leeds, LS20 8AH

Wiem, bo moja pierwsza praca w UK byla w piekarni i bardzo mi smakowaly bulki 'bread cakes’, zwane tez 'flat cakes’. Ale niestety teraz nie mam czasu jezdzic co drugi dzien do piekarni, a zakupy robie w supermarkecie. Automat jest dla mnie najlepszym rozwiazaniem, plus bez konserwantow i polepszaczy! 😉

cheeky girl
    Participant

Agnieszka_77 wrote:

Dziekuje!

Spoko, daj znac czy ci wyszedl 😀

Dzisiaj dodalam do tego samego przepisu 100g maki zytniej, a 400g bialej i wyszedl bardzo dobry…mozna eksperymentowac do woli 😉

Agnieszka_77
    Participant

[quote:9328d5fdc9]
    – 2 lyzeczki suchych drozdzy Fast Action (tylko nie kupuj tych granulowanych bo one sa do wyrabiania recznego z zaczynem)[/quote]

trzeba bylo duzymi literami napisac, ha ha …jakis mi taki smutny ten chlebek wyszedl i jak zaczelam szukac to dojrzalam <<not recommended for bread-makers>> :((

Sandgirl
    Członek

Ja ogolnie chleba nie jadam – co najwyzej bulki – french stick, ciabatta…tiger bread (giraffe bread w sainsbury’s haha) nie jest zly – tylko slony! … to mi smakuje 🙂

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.