Strona główna Działy Motoryzacja Nauka jazdy-skuter

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    kornelia
    Participant

Witam. Czy ktoś wie gdzie można sie teraz w Leeds zapisać na naukę jazdę skuterem. I Ile to kosztuje, albo jak sie nauczyc jezdzic skuterem tutaj samemu.?

kunegunda
    Participant

przejdz sie do pierwszego leprzego sklepu z motorami tam dadza ci namiary na szkoly jazdy i udziela wszystkich informacji.

kornelia
    Participant

Kunekunda, przecież ja to wiem, nie chce mi sie iść do sklepu ze skuterami, myslałam żę ktoś na forum może dysponować bardziej konretnymi informacjami, 🙄

kunegunda
    Participant

😆 na tym forum ???? chyba ze bedziesz sie pytac o benefity i prace przez agencje. Sklep poda ci konkrety

kitkat
    Participant

Crown Point Leeds Kidacre Street http://www.lsmleeds.co.uk/

thomas1
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    kornelia wrote:

Witam. Czy ktoś wie gdzie można sie teraz w Leeds zapisać na naukę jazdę skuterem. I Ile to kosztuje, albo jak sie nauczyc jezdzic skuterem tutaj samemu.?

ja w zeszlym roku robilem prawo jazdy na motor w bradford.http://www.ridesafe.net/.mila obsluga bylo jakies 25 funtow za godzine jazdy.Maja jakies pakiety jazdy czyli ja wezniesz wiecej godzin zaplacisz mniej.

ja78
    Participant

na skuter do 50 cm nie musisz nic posiadac,do 125 cm musisz miec cbt .
    CBT masz na 2 lata robisz w 1 dzien i placisz ok 100f ceny moze sie zmienily.
    nie ma testow tylko jazdy.
    poowyzej musisz miec prawko
    pozdrawiam

kornelia
    Participant

Dzięki chłopaki to juz jakies konkrety, no właśnie silnik mam 50 cc, i zwykłe prawko kat. B, czyli wszystko jest, tylko ta jazda…, nie dodając tego że wczesniej jezdziłam tylo w pl i to samochodem a tutaj jezdzi sie odwrotnie, chyba na jakis parking pierw pojade, a wiecie czy sa jakies GPS na skutery??

kristinka
    Participant

Kornelia radze Ci wziac pare lekcji. Moja znajoma ktora jezdzi tu autem juz dlugo przerzucila sie latem na skuter. Piekny rzucajacy sie w oczy blekitny, jezdzila w oczojebnej rozowej kurtce. Jednego dnia na skrzyzowaniu nie zauwarzyla jej Jena babka w aucie I w nia wjechala. Mimo ze predkosc nie byla duza Moja znajoma byla tak potluczona ze nie mogla chodzic, potlukla cale nogi, zebra it’d. Od kilku miesiecy nie jest w stanie pracowac na pelny etat. To nie byla jej wina I stalo sie przypadkiem, wiec jesli nie czujesz sie tu pewnie na drogach to wez sobie pare lekcji dla wlasnego bezpieczenstwa. Szkoda ryzykowac. Na skuterze trzeba byc 10 razy ostrozniejszym niz w aucie. No I powodzenia 😀

chomik
    Participant

Hej to jest stronka szkoly jazdy na motorach http://www.2wheelskool.co.uk/ . Ja u nich robilam CBT kilka lat temu a potem przygotowywali mnie na egzamin na pelne prawko. Sa naprawde sympatyczni i dobrze ucza. Faktycznie jak masz skuter 50 cc to nie musisz robic CBT (bo masz prawko B) ale jak nie czujesz sie pewnie, to wpadnij do nich albo zadzwon i wytlumacz o co Ci chodzi. Maja wlasne skutery do nauki i daja duzo lekcji indiwidualnych w bardzo pozytywnych cenach zarowno na placu jak i na drodze. Polecam

ja78
    Participant

sa na wszystkie rodzaje motorkow
    musisz patrzec na uchwyty.
    poszukaj na e baju.
    skad ty jestes?
    bedzie mozna okreslic co ci polecic,jaki sklep najblizszy.
    co do jazdy to na parkingach sklepowych kiedy sa sklepy zamkniete.
    policja nie goni,a jesli nawet to uprzejmie cie poprosza o opuszczenie.
    musisz miec tax,mot i kask,ale polecam jakies ochraniacze na kolana i lokcie.
    na tym sie nie oszczedza.
    tania uzywane na carbotcie znajdziesz.
    powodzenia.

kornelia
    Participant

No dzięki, dzis jade do tego bradford chociaz z godzine pojezdzic, przekonaliscie mnie, ja jestem z LS12 z Wortley, a co do ubezpieczenia, no właśnie mam wszystko wykupione w Polsce, OC, rejestracja, to ja musze tu przerejstrowac,? chyba nie, coś tam słyszałam ze moge tym śmigać jakieś pół roku czy 3 lata i dopiero przerejstrowanie, no a GPS to bedzie tez wydatek ale musze kupic, bo te ulice tutaj…. 🙄

ja78
    Participant

co do aut robiom naloty co jakis czas,ale o skuterach nie wiem.Przepis jest ponoc taki ze jesli pracujesz tu dluzej niz 3 miesace to musisz zmienic wszystko na angielskie.
    Paru znajomym zwineli samochody w ten sposob,a koszt odzyskania jest wysoki.

kornelia
    Participant

O dzięki na pewno przyda mi sie ta informacja.

kornelia
    Participant

[quote:9e386a5d3f]na skuter do 50 cm nie musisz nic posiadac,do 125 cm musisz miec cbt .
    CBT masz na 2 lata robisz w 1 dzien i placisz ok 100f ceny moze sie zmienily.
    nie ma testow tylko jazdy.
    poowyzej musisz miec prawko
    pozdrawiam

Wiecie co no właśnie jak to jest, ja wczoraj byłam w jednej ze szkółek tutaj w leeds, ktoś podał stronke 🙂 , i oni mi powiedzieli a pytałam ze 3 razy swoja łamaną angielszczyzną jescze, że muszę miec CBT !!, pokazywałam swoje polskie prawko kat. B które mam 10 lat, mówiłam ze skuter ma 50 cc pojemnośći a oni że musze zrobić CBT.

No więc lekko zdezorientowana informacjami które otrzymałam próbowałam wypełnić wniosek na DVLA przez internet (provisional driving licence), idę zgodnie z instrukcją obywatelstwo its. itp., problem nr 1, jak długo mieszkasz w UK, wieć poniewaz napisali ze musze min 3 lata, podałam ze 3 lata a mieskam 7 m-c tak naprawde, ide dalej, problem nr 2, podaj numer paszportu angielskiego.. mimi ze piszesz ze jestes obywatelem polandii, no więć nie dało ze zaaplikowac bo posiadaam tylko paszport polski, odechciała mi sie , to wiec poradzcie czy robic to co kazali czy jezdzic na polskim prawku i sie nie przejmowac a wykupic w bradford kilka godzin jazdy , chyba ze tez zrobia problem z
    CBT, bo tutaj mi raczej nie dadza pojezdzic… nie wiem..[/quote]

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.