Strona główna Działy Zdrowie polski pediatra dla noworodka

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    baby78
    Participant

Mysle,ze tylko pozostaje Ci zielona przychodnia w Manchesterze niestety.
    Ale z tego co piszesz to raczej na 100% jest kolka 🙁
    Powodzenia zycze,przechodzilam przez to rowne 3 m-ce 😯

nikola2011
    Członek

zajrzyj na prv

dwarf
    Participant

Moja coreczka tez tak miala, a pomoglo odstawienie herbatek… 🙂
    to one powodowaly wzdecia, moze u was jest podobnie

sylwia
    Członek

z tego co piszesz mysle ze sie nie mylisz wyglada to na objawy kolki 🙁 niestety nawet polski pediatra nic nie zaradzi , polecam ci Infacol http://www.infacol.co.uk/ u mojej corci dzialal w 100%, to bezpieczny lek dla noworodkow, sproboj nie zaszkodzi a moze pomoc, kupisz go w kazdym markecie i aptece.

jola79
    Participant

zamow sobie SAB SIMPLEX najlepsze kropelki na kolke!!!ale te z Niemiec są lepsze niz Czeskie

arletka
    Participant

Ja mialam ten sam problem. Zaczelo sie mniej wiecej jak maly mial 1 i pol tygodnia. Po wyprobowaniu herbatek, infakolu, dentinoxu, coliefu, ktore zupelnie nie pomagaly sprobowalam po prostu Gripe water. Efekt byl natychmiastowy. Radze sprobuj, mam nadzieje,ze pomoze.

storczyk18
    Członek

espumisan w kropelkach mojej corci pomagalo.Oprocz tego ogrzewalam jej brzuszek suszarka, nie do takiego stopnia az bedzie miala czerwony brzuszek,z tego co wiem to gp powinno ciebie skierowac do pediatry

Anonim
    Gość

A ja poradze inaczej 🙂 pomoz sie wypierdziec dziecku . Po prostu delikatnie dociagaj nozki do brzuszka tyle razy az uslyszysz puuuf. I odbijaj po karmieniu nawet kilka razy jak beknie to dobrze. Ma Twoje dzieciatko jakies krostki na buzi ? Pokrzywke ? Bo moze mleko mu nie sluzy , duzo dzieci ma zatwardzenie po Bebilonie . Kontroluj tez kupe bo przez pierwsze miesiace to wlasnie po kupie widac czy wszystko jest ok. Czy nie jest zielona lub zolta , cuchnaca , nie ma w niej sluzu itd.
    U mojego syna kolka zaczynala sie o 17 i trwala z malymi przerwami do rana. Jak karmisz butelka polecam Avent , butelki i smoczki. Jesli piersia moze jesz cos wzdymajacego lub przyprawionego ostro?

monika123
    Członek

Dzięki dziewczyny bardzo za rady, nie ma żadnych krostek tylko tak się pręży i nagle jak by się przestraszyła, buzia robi się cała czerwona i zaczyna płakać, mało tego w nocy sobie tak stęka nawet podczas snu. no dobra bede próbować po kolei i z głową wszystkiego może coś pomoże, robie jej masaż brzuszka i podginam nóżki do pupki i jej pomaga, mam krople z polski delicol wiecie coś może na temat tych kropli albo ktoś może ich używał bo na internecie różnie pisza ze jednym pomaga a innym nie le to pewnie od dziecka zalezy. dzieki jeszcze raz za pomoc.

Anonim
    Gość

To na bank jest kolka . Z wszystkimi kroplami jest tak ze jednym dzieciom pomagaja a innym nie . Kolka przechodzi jak dziecko albo samo puszcza gazy albo rodzic pomaga . U nas przeszlo po butelce Avent , po Tomy Tipee maly mial straszne kolki.

monika123
    Członek

ja mam butelki mam niby przeciwkolkowe ale jak widac jakoś nie działa.

Anonim
    Gość

A jakie masz butelki ? Nam polozna polecila wlasnie Avent . Smoczek w butelce musi byc caly wypelniony mlekiem to wtedy odpowietrznik dobrze dziala. Dlatego Tomy sie nie nadaje bo smoczek jest bardzo szeroki i w niczym nie przypomina kobiecej piersi jak zachwala producent.

monika123
    Członek

Mam butelki firmy MAM i one teoretycznie są bezkolkowe ale jak się okazuje nie działaja.

Anonim
    Gość

Nie bede Cie namawiac ale spruboj Avent. I odstaw herbatki bo tez moga wzdymac nawet koper. Roznie dzieci reaguja , moze porozmawiaj z midwife?

monika123
    Członek

może rzeczywiście kupie inna butelke i spróbuje, moja midwife na każde pytanie odpowiada " thats normal albo everythink its fine dont worry"

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.