Strona główna Działy Praca Proszę o pomoc

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    lukhash
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    zed22 wrote:

Pomóżcie mi z uzasadnieniem.

Najlepszym uzasadnieniem będzie prawda. Po co masz kombinować i kłamać??

Sandgirl
    Członek

Zgodze sie z przedmowca – nie warto kombinowac. Napisz prawde!

zed22
    Członek

To znaczy, że mam napisać to samo co przedstawiłem wam na forum,zgadza się? potrzebuję dofinansowania do councilu dlatego proszę ich o te benefity.

dziękuję za zainteresowanie się tematem.

pozdrawiam

artale
    Participant

Fakt..klamstwo ma krotkie nogi, wiec przedstaw prawde ale nie wiadomo czy to ci pomoze boe jezeli masz przepracowane 3 m-ce to zasilku i tak pewnie nie dostaniesz..Idz do councilu i zloz wniosek o Housing Benefit. Powodzenia

zed22
    Członek

jaki okres trzeba przepracowac aby uzyskac job seekers allowance (przepraszam za bledy)?. podczas rejestracji jako osoba bezrobotna również złożyłem wniosek o dofinansowanie na dom i council.

artale
    Participant

Z tego co wiem to musisz miec przepracowane 6 miesiecy zeby byc JSA ale nie jestem pewny no i zawsze mozesz skorzystac z darmowych kursow typu angielski, first aid czy cscs card… to moze sie zawsze przydac

zed22
    Członek

Do przedmówcy:
    Gdzie można starać się o darmowe kursy językowe?
    Pozdrawiam

Sandgirl
    Członek

Jak jestes zarejestrowany w job centre jako bezrobotny to chyba cie wysylaja…
    Jesli pobierasz zasilki to z tego co wiem rowniez jestes zwolniony z oplat.

Anonim
    Gość

Sandgirl, wiesz ale średnio…

Od września 2011 np. kursy angielskiego, np ESOL jest bezpłatny tylko dla ludzi którzy nie mają pracy, znaczy są bezrobotni. Reszta musi płacić, i nei ważne czy pobiera WTC czy nie. W tamtym roku wystarczyło pobierać WTC i można było chodzić na angielski za darmo. W tym roku się wiele pozmieniało. Proponuję w tej kwestii bezpośrednio zapytania kierować do collegu a nie do ludzi na forum, bo jak widać niektórzy mają nieaktualną wiedzę, nieświeże info.
    Ogólnie to np w Leeds City College na stronie collegu był plik pdf do pobrania z wyszczególnionymi warunkami jakie należy spełnić żeby mieć kursy angielskiego za darmo.

Nie żebym się mądrzył, ale najlepsze info zawsze z bezpośredniego źródła a nie koniecznie zawsze z forum. Ja też mogę się mylić, więc polecam przekonać się i sprawdzić dokładnie. Każdy przypadek może być inny więc traktujmy je indywidualnie.

bozenka89
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    artale wrote:

Z tego co wiem to musisz miec przepracowane 6 miesiecy zeby byc JSA ale nie jestem pewny no i zawsze mozesz skorzystac z darmowych kursow typu angielski, first aid czy cscs card… to moze sie zawsze przydac

JSA nie mósisz pracować wogóle (wystarzcy że przyjedziesz z Polski i mówisz że tu mieszkasz)
    ps. od kwietnia tamtego roku wszystkie benefity są dostępne dla "rezydentów" (czy osób które oświadczają że tu mieszkają) od razu po przyjeździe z Polski 🙂

Okul
    Członek

Tak, nawet jak w Polsce mieszkasz, to mozesz brac JSA, na wujka, babcie, piseka burka i Krzysia Ibisza 😯

Tylko dlaczego podczas initial appointment w Jobs Centre robia Residency Assessment, ktory nastepnie przekazywany jest do biura w Szkocji i w zaleznosci od przyznanego statusu (4-6 tyg oczekiwania) dopiero uzyskuje sie (lub nie) prawo do zasilku. Wyjatkiem sa posiadacze rezydencji stalej lub paszportu brytyjskiego.
    Wieta co? Poczytajta se direct.gov.uk. Tam wszystko ladnie pisze

bozenka89
    Participant

Okul wrote:

Tak, nawet jak w Polsce mieszkasz, to mozesz brac JSA, na wujka, babcie, piseka burka i Krzysia Ibisza 😯

Tylko dlaczego podczas initial appointment w Jobs Centre robia Residency Assessment, ktory nastepnie przekazywany jest do biura w Szkocji i w zaleznosci od przyznanego statusu (4-6 tyg oczekiwania) dopiero uzyskuje sie (lub nie) prawo do zasilku. Wyjatkiem sa posiadacze rezydencji stalej lub paszportu brytyjskiego.
    Wieta co? Poczytajta se direct.gov.uk. Tam wszystko ladnie pisze

Tak, zgadza się – są tam takie pytania np: czy masz na terenie uk swoje rzeczy osobiste (wiec wypełniasz intuicyjnie i nie ma problemu dostaje każdy 🙂 )

antonik
    Participant

Dlaczego od razu z góry zakładacie że kłamie? Może na prawdę mu nie wypłacili z takich powodów jak piszę

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.