Strona główna › Działy › Zdrowie › POLSKI GINEKOLOG
Dora…
…to jak przyspieszyc appointment? Jakies pomysly? Po histeroskopii dali mi spotkanie po 5ciu miesiacach!!! Lekarka mowila, ze zobaczymy sie po ok. 6ciu tyg., a nie 5 mies. szoku doznalam jak zobaczylam list, bylam pewna, ze to pomylka, ale powiedzieli, ze nie, ze kolejka jest dluuga!! wsadzila mnie na jakas liste w azie jak ktos zrezygnuje, ale nic nie slychac, pewnie tylko po to by mnie uciszyc!
A dostałaś wynik histeroskopii? Do kliniki histeroskopii raczej się nie wraca, bo po co? Po wynik tylko. A bywa, że i ten przychodzi do GP i ten Ci mówi. Co do przyspieszenia app. czasem trzeba niestety trochę wyolbrzymić. Zadzwonić do sekretarki, powiedzieć, że coś się dzieje, jakieś plamienia.
ja tez mialam doktor Sharme i jej opinia jest w 100% zgodna , jest jedna z najlepszych lekarzy w UK. wie co kobitka robi:)
IVF prywatnie kosztuje okolo 3,5 tys £ +leki i wizyty wychodzi okolo 5 tys wszytsko razem.
Co do wizyt tak niestety jest ja tez czekalam na IVF 2 lata, i po badaniach czasami po 6 miesiecy na wizyte u dR sharmy wiec to norma , mozesz przyspieszyc wszystko oczywiscie , jelsi zaplacisz 😉 a jaki jest u was problem jesli moge spytac? bo ja w sumie mialam 2 spotkania z DR Sharma , bo wyniki mojego meza byly kiepskie -malo chlopakow ma 😥 dlatego odrazu nas skierowali na ICSI
IVF odbywa sie na zasdzie stymulowania twoich jajnikow by wypordukowaly jak najwiecej ilosci jajeczek (zastrzyki w brzuch, hormonalne) po koloo 2 tyg robia tzw punkcje czyli wtciagaja z ciebie te jajaeczka, w tym dniu twoj maz oddaje takze swoja czesci i we labolatorium dochodzi do zaplodniena. PO okolo 3 dniach po punkcji masz tzw transfer gdzie przewaznie podaja ci 2 zarodki , po tym tylko czekasz okrutnie dlugie 2 tyg na test ciazowy
😆 😆
wyslalam ci priv
Czesc kobietki
Dzisiaj chyba cud sie stal, bo po wczorajszych moich wywodach do Was stwierdzilam, ze zadzwonie do szpitala i rano wstalam i za telefon, powiedziala, ze mialam operacje ( nie histero), doktor mowila, ze sie zobaczymy za 6 tyg, a wy mi przysylacie list na za 5mies!!, ze boli brzuch itp, a ona milo, ze zaraz sprawdzi i co sie okazalo? pyta mnie czy moge w ten czwartek- za 2 dni przyjsc!!! 🙂 tak sie ucieszylam, az skakalam z radosc, chocbym sicka musiala dzwonic to pojde!! October a grudzien!!! dla mnie ogromna roznica!!! Tylko mowie,z e musze sie do tej rozmowy przygotowac, pytania zadac co i jak, bo niby dobrze,a przeciez nie dobrze!!! zaraz po histero to mowila, ze wszystko dobrze, ze bardzo jest zadowolona z przebiegu nic za wielce nie znalezli tylko maly jakby nowy polip tylko rozciagajacy sie do macicy jakos tak (mowie czasem to trudno ja zrozumiec ), ze wyciela juz tak na przyszlosc. tyle wiem.
ach kobietki sily czasem brak!!
Spijcie smacznie, do jutra.
Shakiro wyslalam Ci priv.
Hej dziewczyny
Dzis zalamka!!! Nic sie nie dowiedzialam!! poszlam na 11.45 czekalam prawie do 14.00 tak sie zdenerwowalam, ze poszlam do tej rejestratorki co jest grane, ze ludzie przyszli po mnie 4 osoby, a weszly przede mna!!! okropne!!! moj file byl na spodzie!!! ktokolwiek nowy przyszedl to one kladly na wierzch!!! nie moglam w to uwierzyc!! nastepnym razem bede madrzejsza i sama bede przekladac moj file na poczatek!!! wszystkiego trzeba sie uczyc!! potem krotka wizyta wystlal nas na nastepne badania!! znowu czekanie, bo zagubili meza wyniki, a potem to juz nawet doktora nie widzialam tylko kobieta przyszla z badaniami na nastepny raz!! ale dziewczyny!! maz dostal na chromosomy,a wynik podobno bedzie za…..uwaga….16tyg!!!! to 4 miesiace!!! TO BEDZIE PO NOWYM ROKU!!! na ryk mnie zbera!!:'( po prostu depresja!!!!
Sharkiro czy Twoj maz tez to mial? wyslalam Ci priv.
Nic mi nie mówcie na temat sluzby zdrowia angielskiej… nie moge zajsc w ciazy od paru dobrych lat… z poczatku leczylam sie w polsce ale moj pracodawca nie byl zadowolony ze praktycznie co miesiac latam do Polski wiec sie przenioslam tu do Anglii… Wysłali mnie znow na multum badan po ktorych skierowali mnie i mojego partnera do kliniki bezplodnosci… we wrzesniu bylismy pierwszy raz tam i dostalismy sie na to samo co Shakira… cieszylismy sie bo spelnialismy kryteria darmowego badania… dostalam skierowanie by zrobic pare badan… i tak spoznil mi sie okres 3 tyg wiec zrobilam test, jeden drugi, doszlam do 6 i wszytskie pozytywne… cieszylismy sie z moim partnerem bo tyle lat sie staramy i nic, a tu niespodzianka… nawet jednego badania nie zdazylam zrobic na ktore dostalam skierowanie… dwa dni temu dokladnie w sobote zauwazylam krwawienie ale to byla brazowa wydzielina nie taka normalna czerwona wiec przeczekalam weekend i poszlam dzis do lekarza oczywiscie test z krwi i moczu wykazal ciaze natomiast skan(usg) nie wykrył ciazy… zebralo sie konsylium lekarzy kazdy zagladal we mnie i na koncu stwierdzili ze nalezy wszytsko powtorzyc raz jeszcze w srode… matko swieta spedzilam w szputalu prawie 7 godz a gowno sie dowiedzialam…brak mi slow, jedno co umieja w tych szpitalach to pic kawe i plotkowac:(
[b:e03f33b141]mysiucha[/b:e03f33b141] chca wszytsko powtorzyc bo pewnie za wczesnie by zobaczyc zarodeczek , smam nie wiesz w ktorym tyg ciazy jestes , jesli w 4-5 to wcale sie nie dziwie ze nic nie zobaczyli na USG 🙄 , ciaze widac okolo 6-7 tyg czasami nawet pozniej . jesli nie krwawisz to super wiesci 😀 ja plamilam na brazowo do 12 tyg a wszystko z dzieciatkiem bylo ok , czasami tez plamienia i krwawienia sie zdarzaja po zblizeniu , wiec nie denerwuj sie wiem ze pewnie wyrywasz sobie wlosy z glowy ze zmartwienia ale w bardzo wczesnej ciazy ciezko jest cokolowiek zobaczyc ,aa i to milo ze strony lekarzy ze chca powtorzyc USG bo zazwyczaj tego nie robia tylko czekaja na rozwoj wypadkow do 12 tyg. GLowa do gory bedzie dobrze , oni wiedza co robia 😉
Witam ponownie…brak mi juz słów na lekarzy angielskich… zaczelam krwawic poszlam do szpitala na ginekologie tam gdzie mnie zaczeli prowadzic, odsiedzialam 9 godz by sie dowiedziec ze za duzo mam krwi w sobie by lekarz cokolwiek zobaczyl a juz bylam na "straceniu" na nastepny dzien "bylo juz po wszystkim" znaczy poronilam… zadzwonilam do nich powiedzialam co sie dzieje kazali mi monitowowac krew, jak bedzie obfita mam zadzwonic i oni mnie przyjma a tak zrobilam około północy, pojechalam po 2 godzinach siedzenia puscili mnie do domu mowiac ze mam przyjsc za dwa dni na badania… czysta paranoja normalnie krwawie ze skrzepami wielkimi a oni mnie do domu odsyłaja 🙁 jak wierzyc angielskim lekarza??
Hej
Mogę Ci polecić tę polską przychodnie http://manchester.green-surgery.com/ . Moja dziewczyna tam była u bodajże Dr. Szymczaka i była bardzo zadowolona.
Pozdro
Dzieki. bylam tam… Jak sie okazalo nie ma chyba bardziej pechowej osoby jak ja… Nie dosc ze mialam ciaze blizniacza, jedna poza maciczna jedna normalna. Pozamaciczna wywolala u mnie takie zapalenie w macicy ze zdiagnozowali ja jako duza nadzerke co spowodowalo poronienie a tydzien potem usuneli mi prawy jajnik i jajowod bo ciaza pozamaciczna zagniezdzila sie w jamie brzusznej i nie mogli znalesc jej wczesniej… mysleli ze zartuje sobie albo jestem przewrazliwiona bo to pierwsza ciaza i ze nie widza zadnych objaw ciazy ektopowej i w 10tym tyg tak mnie jajnik bolal ze trafilam do szpitala na ginekologie gdzie jednoznacznie stwierdzili pozamaciczna ciaze i ze trzeba wykonac operacje a dokladnie laparoskopie… w zamian za zaniedbanie lekarskie zaoferowali mi darmowe invitro po 3 miesiacach i pomoc w leczeniu calkowicie bezplatnie…
Poczekaj bo nie rozumiem…to w Zielonej rozpoznali i pomogli? Jak mówisz że zaproponowali Ci free IV to chyba nie źle, nie?
tak w zielonej bo do nich nalezalam… niby dobrze ale nie mam przez niedopatrzenie lekarza jajnika z jajowodem…
NHS bazuje teraz na 18 weeks pathway. Czyli od skierowania przez GP do specjalisty aż do postawienia diagnozy, nie może upłynąć więcej niż 18 tygodni. Zegar tyka. Zatrzymuje się tylko z określonych powodów. Potem liczony czas jest dalej. W ten sposób starają się skrócić czas oczekiwania i poprawić skuteczność działania, leczenia.
Witam,wlasnie wrocilam z Emergency po nocnym ataku astmy oskrzelowej, ktorej nigdy nie mialam, zostalam odprawiona bez pomocy. Pakistanski GP mowil do mnie protekcjonalnie "w tym kraju"…Dzien wczesniej z goraczka dowloklam sie do GP Clinic skarzac sie na 6-cio tyg. infekcje drog oddechowych, zapalenie zatok i uszu i nie przepisano mi NIC. Ale dowiedzialam sie od GP z Emergency, ze po 3tyg kaszlu powinni wyslac mnie na RTG-moze by tak do laryngologa? Kaszle nieustannie, nie moge oddychac, wymiotuje czesto i mocze sie. W srode czeka mnie zabieg w szpitalu pod narkoza, moze ktos mi doradzi? 😳
A propos polskiego ginekologa chcialabym wszystkie panie ostrzec przed zakladaniem spirali (coil) w NHSie. Mnie zalozono, mialy ustac krwawienia… Po m-cu zaczelam krwawic, byla obrzmialosc sutkow i wahania nastrojow. Zrobilam research na necie-ten produkt jest zabroniony w USA i nawet Tajlandii z powodu powaznych skutkow ubocznych. I tak skonczylo sie na 33g podrozy do Polski do ginekologa, bo krwawienia nie ustapily nawet po wyszarpnieciu spirali przez sadystke z NHSu.
Sprawdzajcie wszystko przed zakupem i zastosowaniem
Witam wszystkich serdecznie!
Poszukuję polskiego ginekologa. Muszę zrobić badania krwi, które zlecił mi lekarz w Polsce ale NHS powiedziało, że nie będzie robić badań dla polskiego lekarza. Czy jest więc szansa żeby znaleźć jakąś polską klinikę ginekologiczną? Może coś w Leeds? Ew. Manchesterze.
Z góry bardzo dziękuję.
W Manchesterze są 2 kliniki Polskie z Polskimi ginekologami… nowa PPMCR i już od jakiegoś czasu GS