Strona główna Działy Prawo prawnik poszukiwany

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    kitkat
    Participant

bez kitu, nie moge uwierzyć gdzie takie rzeczy się dzieją jak opisałes powyżej? Czy ty przyjechałes do Afryki czy może w jakis łagrach pracujesz?
    Dyskryminowany może byc każdy!!! nawet ten co jest u siebie w kraju!!! W jakie sie wy miejsca pakujecie byleby tego funta zarobić? – robicie z siebie białych murzynów i biegacie po adwokatach maminsynki. Nikt was nie trzyma na siłę w robocie. Jak mi sie cos nie podoba to pokazuje środkowy palec i odchodzę. Nie dam się gnoić! To nie jest tego warte. Płacz i lament bo mnie przezywają? A kto sie tu o was prosił? Trzeba byc twardym a nie z płaczem biegac do mamusi. Polska siłą jest i nie dam sobie niczego wmówić!

Anonim
    Gość

Dla Twojej wiadomości to nie pracuje w łagrze więc komentarza zachowaj dla siebie cwaniaczku!! Dodam tylko ze nie jest to ani magazyn, ani fabryka ani praca jakkolwiek fizyczna! Nie pakuje się w żadne miejsca. Po prostu pracodawca działa nieuczciwie i wymusza na pracownikach rzeczy których nie powinien, do tego nie wywiązuje się ze swoich obowiązków, wykorzystuje pracowników. Wielu ludzi już odeszło z tej firmy, wielu ma kłopoty, ale mało kto odważy się wyjść na wojnę. Więc nie pisz już w temacie bo nie masz nic mądrego do powiedzenie a tym bardziej konstruktywnego.

kitkat
    Participant

wybacz, zaczynam szalec – ale ostatnim miejscem gdzie szukam porad a tym bardziej prawnych jest leeds.pl

zielony
    Członek

Sprobuj w Citizen Advice Bureau oni poradza ci jakie kroki prawne powinienes podjac w Twojej sytuacji i ewentualnie skieruja Cie gdzie potrzeba.

Marcin K.
    Participant

CBA podstawa.
    Ogolnie nie lekcewaz tego, najwazniejsze w sadzie sa dowody!!:)
    Nagraj, uzyj plyt gramofonowych, cokolwiek chcesz, ale miej cos w reku!!!
    Prawnicy?
    Spoko, pw i pogadamy:)
    Pozdro.

Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    zielony wrote:

Sprobuj w Citizen Advice Bureau oni poradza ci jakie kroki prawne powinienes podjac w Twojej sytuacji i ewentualnie skieruja Cie gdzie potrzeba.

CAB się nie przyda zbytnio. Ściągnąłem poradnik ze strony CAB co robić w takim przypadku. Ale chciałbym coś EXTRA oprócz Tribunal Employment.
    Więc może mógłby ktoś polecić prawnika z którego korzystał i który okazał się profesjonalny.

A co do nagrań, to kilka mam, muszę przesłuchać i zobaczyć jaką mają wartość dowodową.

Anonim
    Gość

Ja korzystam z CAB odnośnie prawa pracy i generalnie dyskryminacji. Oni mnie skierowali do Law Centre i prawnik będzie dla mnie pracować. Na początek taki państwowy. Nie wiem, czy będzie skuteczny, mam nadzieję, że tak. Koleżanka z mężem też korzystali, w ich przypadku za zwolnienie z pracy, bezpodstawne, bez zachowania wypowiedzenia, dostali od pracodawcy 12tys funtów, a ten dostał nakaz przywrócenia ich do pracy. Nie skorzystali.

tomaszowka
    Członek

ja mogę polecić SOS BPHC, zajmują się sprawami typu nieuczciwy pracodawca czy nieprzestrzeganie BHP w pracy itd. mówią po polsku i po angielsku.

cacharel
    Participant

Czy CAB pomoże mi wyjaśnić sprawę wstrzymania WTC i Child Tax Credit i obniżenia housing benefit ?

Janusz34
    Participant

chyba mozesz sprobowac

tomaszowka
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    cacharel wrote:

Czy CAB pomoże mi wyjaśnić sprawę wstrzymania WTC i Child Tax Credit i obniżenia housing benefit ?

powinien

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.